MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir'de sandık mesaisi: Başkanlar ve vekiller ne mesaj verdi?
Politika
24 Haziran 2018 Pazar 09:37

CHP İzmir'de sandık mesaisi: Başkanlar ve vekiller ne mesaj verdi?

İzmir'de de oy kullanma işlemi sabah 08.00'dan itibaren başladı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yöneticileri, milletvekilleri ve başkanları da oyunu kullanmak için sandık başına gitti. 

GERÇEKİZMİR - Türkiye tarihi günde Cumhurbaşkanlığı ve 27.Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için sandık başında! 

İzmir'de de oy kullanma işlemi sabah 08.00'dan itibaren başladı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yöneticileri, milletvekilleri ve başkanları da oyunu kullanmak için sandık başına gitti. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, sabahın erken saatlerinde oy kullanacağı İzmir Atatürk Lisesine geldi. Vatandaşlarla bir süre sohbet eden ve sınıfları gezen Özkan, seçimlerin hayırlı olmasını diledi. 

Oyunu kullanan Özkan, zarfı sandığa atmadan önce "Zarfımız mühürlü, pusulamız da mühürlü. Biz de oyumuzu gereken yere bastık. Memleket için hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Amacımız huzurlu ve mutlu bir Türkiye'ye ulaşmak. CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı olacağına partimizin de bu yarışta 1. olacağına, Millet İttifakı'nın parlamentoda çoğunluk alacağına inanıyorum. Önemli olan Türkiye'nin huzur, mutluluk ve refah içerisinde yepyeni bir döneme başlaması. Anneannemin bir sözü vardı, hep onu hatırlıyorum bugünlerde. 'Allah bir kapıyı kaparsa, diğer kapıyı açar' derdi. Türkiye açılan bu yeni kapıdan umutlu, mutlulukla huzurla girecek inşallah." ifadelerini kullandı.



HALKIMIZ SON SÖZÜ SÖYLEYECEK
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'de oyunu Buca ilçesinde kullandı. Buca Makbule Süleyman Alkan Ortaokulu'nda, 1398 nolu sandıkta oyunu kullanan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, " Halkımız sandık başına gidiyor. Gönlünden geçene oyunu verecek. Dileğimiz bugüne kadar yapılan seçimler arasında katılımın en çok yaşandığı seçim olması" dedi. Yücel sözlerini şöyle sürdürdü: Diliyorum ki, 24 Haziran seçimleri demokrasinin tam işletildiği, sandık güvenliğinin tam sağlandığı ve katılımın en yüksek olduğu seçim olur. Tüm siyasi partiler çalışmalarını tamamladı, şimdi söz millette. Milletimizin iradesinin sandığa tam yansıması için gereken çalışmaları yaptık. Halkımız artık gönlünden geçene oyunu verecek ve son sözü söyleyecek. Seçimlerin ülkemize ve  milletimize   hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" dedi.


BAKAN OYUNU O KENTTE ATTI
CHP İzmir Milletvekili ve İzmir birinci bölge ikinci sıra milletvekili adayı Murat Bakan, YSK verileri uyarıca dört muhalif partinin de hiç görevlisi olmayan 51 sandıkta seçim güvenliğini sağlamak için Gümüşhane’ye gitti. CHP’li Bakan oyunu da burada kullandı ve “Seçim güvenliği için 3 gündür Gümüşhane’deyiz. Ben ve Kocaeli milletvekilimiz Tahsin Tarhan sabah 5.30 itibari ile göreve başladık oyumuzu ilk defa seçim bölgemiz dışında kullandık. Seçim sonuçları ilan edilene dek buradayız” mesajını paylaştı.

SINDIR ‘BABA OCAĞI’NDA KULLANDI
CHP Milletvekili ve İzmir 2. bölge adayı Kamil Okyay Sındır, oyunu doğup büyüdüğü Bornova ilçesindeki Cem Bakioğlu Anadolu Lisesi’nde, 1210 numaralı sandıkta kullandı. Oy kullanmaya eşi Rana Sındır ile birlikte gelen hemşerileriyle sohbet eden, sandık görevlilerine kolaylıklar dileyen Sındır, “Son 50 yılın en yoğun katılımlı seçimi olmasını bekliyoruz. Şimdi söz Anadolu’nun kadim milletinde. Son ana kadar sandık başlarında olacağız” dedi.



TORUNUYLA BİRLİKTE KULLANDI
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, son iki seçim ve referandumda olduğu gibi geleneği bozmadı ve oyunu torunu Atila Atlas Sertel’le birlikte kullandı. Oyunu Bornova Ali Suavi İlköğretim Okulu 1330 Nolu sandıkta kullanan Atila Sertel, “Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun. Türkiye’m yüzün gülsün. Yoğun bir çalışma dönemi geçirdik ancak başaracağımıza inancımız tam. Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığında, Millet ittifakının Meclis çoğunluğunda yüzü gülen bir ülke olacağız” dedi.

HUZUR GETİRSİN!
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila oyunu Altay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 1349 nolu sandıkta kullandı. Oy kullanmaya kendi aracıyla eşi ve çocukları ile gelen Atila, sandık görevlilerine kolaylıklar ve başarılar diledi, vatandaşlarla da sohbet etti.  Başkan Atila,  “Ülkemiz için önemli olan bir seçim yaşıyoruz. Sonuçların ülkemize huzur, bereket ve barış getirmesini diliyoruz“ dedi.



AYDINLIK BİR GELECEĞE UYANALIM! 
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, 24 Haziran sabahı Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilli seçimlerinde vatandaşlık görevini yerine getirmek için sandık başına gitti. Oyunu, Buca Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 1428 no’lu sandıkta eşi Ahu Piriştina ile birlikte kullanan Başkan Piriştina, seçimlerin ülkenin birlik, beraberlik, huzur ve mutluluğuna katkı sağlayacak şekilde neticelenmesini dilerken, “25 Haziran’da aydınlık bir geleceğe uyanalım” dedi.



PEKDAŞ'TAN DEMOKRASİ VURGUSU 

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oyunu kullandı. Konak Vali Vecdi Gönül Anadolu Lisesi’nde 1098 numaralı sandıkta oyunu veren Başkan Pekdaş, oy kullanmaya babası Halil Altay ile birlikte gitti. Seçimin Türkiye için aydınlık yarınların habercisi olmasını dileyen Pekdaş, “24 Haziran Türkiye için demokrasinin yeniden güçleneceği, yeni bir dönemin başlayacağı, değişimin yaşanacağı gün olsun” dedi. Oyunu kullanan Başkan Pekdaş, okuldan ayrılmadan önce sandık kurulunda yer alan görevlilerle de sohbet ederek, onlara iyi çalışmalar diledi.



DAHA İYİ BİR YAŞAM İÇİN HERKES SANDIĞA! 
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar oyunu eşi Günay Uyar ve oğlu Baran Nebi Uyar ile birlikte Urla 80. Yıl Gazi Ortaokulu’nda kullandı.

Katılımın yüksek olduğundan duyduğu memnuniyeti dile getiren Uyar; “Biz, Urla’da 80. Yıl Gazi Ortaokulunda ailemle birlikte çocuklarımızın geleceği için oyumuzu kullandık. Demokrasi için, özgürlük için, adalet için, daha güzel bir ülke, daha iyi bir yaşam İçin herkes sandığa koşsun. Oyunu kullanmayan kalmasın. Vatanımıza, milletimize hayırlısı olsun” dedi.



“ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN”
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçim dolayısıyla Şemikler İlkokulu'nda, eşi Zehra Akpınar ile birlikte oy kullandı. Akpınar, “Çocuklarımızın geleceği için, huzur dolu yarınlar için sorumluluğumuzu yerine getirdik” dedi.



SANDIKLARA SAHİP ÇIKIN! 
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, oyunu Narlıdere İlhan Onat İlköğretim okulunda kullandı. Türkiye’nin geleceğinde bir dönüm noktası olan seçim için sabahın erken saatlerinde Narlıdere’nin her mahallesinde görev yerlerine gitmeden önce kahvaltı için bir araya gelen sandık görevlileri ve mahalle temsilcileri kahvaltı yaptı. Çok önemli bir görevi yerine getirdiklerini söyleyen Batur “Sandıklara ve vatandaşlarımızın oylarına sonunu kadar sahip çıkın” dedi.

"CUMHURİYETİMİZE HAYIRLI OLSUN"
Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, öğlene doğru Salimbey Mahallesi’ndeki Semih Tınay Anadolu Lisesi'ne gelerek oyunu kullandı. Başkan Tosun seçime ilişkin yaptığı açıklamasında, “Cumhuriyetimiz ve demokrasimiz için, çocuklarımız geleceği için, hak, hukuk, adalet için, aydınlık yarınlarımız ve milletimizin refahı için  Atatürk ilke ve devrimlerine olan bağlılığımızla  oyumuzu kullandık. Seçim sonuçları vatanımıza, milletimize ve Cumhuriyetimize hayırlı olsun' görüşlerini dile getirdi.



CHP İZMİR ADAYI POLAT: KATILIM YÜKSEK
CHP İzmir Milletvekili Adayı Mahir Polat, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oyunu Bornova’daki Cem Bakioğlu Anadolu Lisesi’nde kullandı. Sabah erken saatlerde okula gelen Polat, oyunu kullandıktan sonra sandıklarda görevli müşahitler ve vatandaşlarla sohbet etti.

AYDINLIK YARINLAR İÇİN! 
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Bedri Serter, oyunu sabah saatlerinde Bayraklı Mustafa Kemal Anadolu Lisesi’ndeki 1083 nolu sandıkta kullandı. Ekip arkadaşları ile yoğun geçen bir seçim çalışmasının ardından oyunu Türkiye’nin aydınlık yarınları için kullandığını söyledi.

Okul bahçesinde vatandaşlarla da sohbet eden ve oldukça neşeli olduğu gözlenen Serter, vatandaşların akın akın oy kullanmaya geldiğini belirterek, “Demokrasi ve özgürlüklerine ulaşmak için halkımız bugün akın akın sandıklara gelerek oy kullanıyorlar. Sandıklarına da sahip çıkıyorlar. Biz de bugün en önemli vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Halkımızın da seçimlere ilgisi bizi mutlu etti. Sandıklar açıldıktan sonra da sonuçlar hepimizi mutlu edecek. Türkiye’yi dünyada hak ettiği konuma getirecek, ülkesine huzur, güven, aş ve iş sağlayacak bir Cumhurbaşkanı ve iktidara kavuşacağımıza inanıyorum” dedi. (Haber servisi, AA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir