MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir'de sembol isim 'İl Başkanlığı için varım' dedi!
Politika
12 Aralık 2017 Salı 16:22

CHP İzmir'de sembol isim 'İl Başkanlığı için varım' dedi!

CHP İzmir’de 7 Ocak’taki il kongresi için il başkan adaylığı noktasında ‘varım’ diyen ilk isim İl Eski Başkanı Kemal Karataş oldu. İlçe kongrelerinde boy gösteren Karataş, teveccühe dikkat çekti, kendisinde uzlaşı olması halinde ‘hazırım’ dedi.

GERÇEKİZMİR – CHP İzmir’de ertelenen Çiğli İlçe Kongresi dışında 29 ilçede kongre tamamlandı. Gözler 7 Ocak’taki il kongresine çevrildi.

2019’daki kritik seçimler göz önüne alındığında süreç boyunca örgütte uzlaşı aday öne çıkarken, partinin belediye başkanlarının, milletvekillerinin, ilçe başkanlarının, delegelerinin ve Genel Merkez’in tek bir isimde uzlaşıp uzlaşamayacağı merak konusu...

Mevcut İl Başkanı Asuman Ali Güven dışında, Cevat Durak, Rıfat Nalbantoğlu, Umut Tekin, Utku Gümrükçü, Altan İnanç gibi isimlerin adaylığı konuşulurken, il başkanlığı için sürpriz bir isimden örgüte mesaj geldi.

KONGRELERDE BOY GÖSTERDİ
CHP İzmir’in sembol isimlerinden olan ve il başkanlığı görevini daha önceki yıllarda bir çok kez üstlenen Kemal Karataş, il başkan adaylığı için ‘varım’ dedi.

İlçe kongrelerini sektirmeyen ve örgütün teveccühü ile karşılaşan Karataş, “Partililer belediye başkanları örgüt yöneticileri, ilçe başkanları, vekiller İzmir’de çok daha başarılı sonuç almak, 30 ilçeyi kazanmak ve geçmişteki başarıların üstüne başarı koymamı istiyorlarsa bu işe varım” dedi.

Karataş, Gerçekizmir’e yaptığı açıklamada şunları söyledi: Ben bırakmış bezgin durgun ne hali varsın partinin ülkenin diyecek bir siyasetçi değilim. Mevcut görev yapanlardan daha fazla konuşuyorum. Sıkıntılara daha fazla dikkat çekiyorum. Çözüm önerileri ortaya koyuyorum. Toplantılara katılıyorum, eylemlere katılıyorum, etkinliklere katılıyorum. Partililer Kemal Karataş gibi bir ismin örgütün başında olması gerektiğini söylüyor. Bu ses yükseliyor. Böyle bir durumda partililer belediye başkanları örgüt yöneticileri, ilçe başkanları, vekiller İzmir’de çok daha başarılı sonuç almak, tekrar 30 ilçeyi kazanmak ve geçmişteki başarıların üstüne başarı koymamı istiyorlarsa bu işe varım. Partinin yetkili organları hatta Ankara benim üzerimde uzlaşırsa varım. Örgütü herkesi kucaklayarak, küskünleri dargınları da işin içine katıp CHP İzmir’i geleceğe hazırlamak istiyorum. Geçmiş dönemde partimin partilimin başını öne nasıl eğmediysem bu dönemde örgütün başını eğmeden örgütü mücadeleye hazırlamak istiyorum. Bu görevi bana verdiklerinde hazırım. Hatta istiyorum ki bu il kongresi mesajlarıyla yeni bir duruşuyla şahlanan örgütüyle iyi bir yönetimi hazırlasın, tecrübeli bir ismi başına koysun kongreden kol kola çıkalım. Kavga ederek değil birbirimize meydan okuyarak değil. CHP İzmir’in 2019 kadrosu yönetimini oluşturalım...

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Gaziemir
 12 Aralık 2017 Salı 19:50
Ya bırakın artık şu partiyi gençlere yeter be arkadaş yıllardır sizin gibiler yüzünden parti dinamikligini kaybetti soğuttunuz gençleri
 Burak
 12 Aralık 2017 Salı 17:34
Kemal Karataş gibi genç dinamik biri lazım tabi:) bide şartı var seçimsiz Başkan olmak istiyor. Ne alıyorsanız bi porsiyonda bana yollayın bu kafaya ulaşabilelim Kemal bey:)
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir