MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir'de son gün raporu: Kimler adaylık için istifa etti?
Politika
12 Ekim 2018 Cuma 11:55

CHP İzmir'de son gün raporu: Kimler adaylık için istifa etti?

Genel Merkez tarafından örgütlere gönderilen genelgeyle belirlenen seçim takvimi kapsamında parti yöneticileri için açıklanan son istifa tarihinde fotoğraf netleşti. Son gün 4 ilçe başkanı daha adaylık yolunu seçerken, il yönetiminden de 2 istifa kararı geldi. Öte yandan ilçe yönetimlerinde de belediye meclis üyeliği için istifa eden isimlerin sayısı belli oldu.

Gizem TABAN / GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) Genel Merkez tarafından örgütlere gönderilen genelgeyle belirlenen seçim takviminde aday adaylığı düşünen parti yöneticileri için son istifa süresi bugün doldu. 

CHP İzmir cephesinde de büyük hareketlilik yaşandı.

TOPLAMDA 12 BAŞKAN GÖREVİ BIRAKTI 
Süreçte Beydağ İlçe Başkanı Feridun Yılmazlar, Karaburun İlçe Başkanı Bülent Çumçum, Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, Seferihisar İlçe Başkanı İsmail Yetişkin ve Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar ilçelerinde belediye başkan aday adayı olmak için istifa etmiş, Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam ise meclis üyeliği adaylığı için görevini bırakmıştı.

- CHP'DE O BAŞKAN MECLİS ÜYELİĞİ İÇİN İSTİFA ETTİ!... 

Aday adaylığı için istifa kararı alan Beydağ İlçe Başkanı Behzat Aydilek ise yaşanan krizin ardından siyasete veda ettiğini açıklamıştı. 

O SLOGANLA YOLA ÇIKTI! 
CHP İzmir’de son günün ilk istifa kararı Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü’den geldi. Gümrükçü ‘Yürüyelim Arkadaşlar’ sloganıyla yola çıkarken aday adaylığı kararını açıkladı ancak 19 Ekim’e kadar yapacağı başvuru için bir ilçe belirtmedi. 

- GÜMRÜKÇÜ'DEN FLAŞ KARAR: 'YÜRÜYELİM ARKADAŞLAR' DEDİ VE... 

PALA BİR KEZ DAHA ADAY ADAYI! 
Gümrükçü’nün ardından Menderes İlçe Başkanı Ahmet Pala da adaylık istifası alan ilçe başkanları kervanına katıldı. 2014 yerel seçimlerinde CHP’nin belediye başkan adayı olan ve yarışı AK Partili Bülent Soylu’ya kaybeden Pala, il binasına gelerek istifasını verdi. Yarın ilçe binasında istifası hakkında basın açıklamasını yapacağını belirten Pala, belediye başkan aday adaylığı dosyasını önümüzdeki hafta içinde alacağını söyledi.

DURMAZ DA İLAN ETTİ 
Partide günün bir diğer önemli gelişmesi de uzun süredir Aliağa Belediye Başkan Adayı olmak isteyen CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz’ın da kararını resmileştirmesi oldu. Durmaz öğle saatlerinde il binasına gelerek istifasını verdi. 

UYGUR DA 'VARIM' DEDİ! 
Öte yandan Torbalı İlçe Başkanı İsmail Uygur da belediye başkanlığı adaylığı için yola çıktı. Uygur, il binasına gelerek istifasını teslim etti.  Uygur'un önümüzdeki günlerde Torbalı Belediye Başkan aday adayı olmak için dosya alması bekleniyor.

İL YÖNETİMİNDEN 'KONAK İÇİN' İKİ İSTİFA 
CHP İzmir İl Yönetimi'nde ise iki isim adaylık için görev bırakma kararı aldı. CHP İl Sekreteri Birgül Değirmenci istifasını son gün sunarak, CHP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Türkbay da daha önce açıkladığı kararını son gün resmileştirerek Konak Belediye Başkan aday adaylığı için görevlerinden ayrıldı. 

- TÜRKBAY KONAK İÇİN RESMEN YOLA ÇIKTI!... 

- DEĞİRMENCİ'DEN FLAŞ İSTİFA KARARI!... 

İLÇELERDEN İSTİFA RAPORU 
Öte yandan CHP’de ilçe yönetimleri cephesinde de istifa hareketliliği yaşandı. Bergama, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık, Dikili, Foça ve Konak dışındaki 22 ilçede yönetimlerden 58 isim belediye başkan aday adaylığı ve belediye meclis üyeliği adaylığı için görevlerinden istifa etti. 

Bayındır’da Başkan Aydilek’in istifasının ardından il yönetimi ilçe yönetiminin de istifasını almıştı. 

Seçim takviminde belirlenen istifa süresinin dolmasıyla Beydağ’da 3, Balçova’da 3, Bornova'da 4, Bayraklı’da 4, Buca’da 2, Çeşme’de 2, Çiğli’de 2, Gaziemir’de 3, Güzelbahçe’de 3, Karşıyaka’da 1, Karabağlar’da 2, Kiraz’da 1, Menemen’de 1, Narlıdere’de 2, Menderes’te 1, Ödemiş’te 4, Torbalı’da 6, Tire’de 1, Selçuk’ta 2, Urla’da 4 ve Seferihisar’da 7 ilçe yöneticisi görevlerini belediye meclis üyesi olmak için bıraktı. 

Aliağa yönetiminden 2, Selçuk yönetiminden ise 1 ismin belediye başkan aday adaylığı için istifa ettiği açıklandı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir