MENÜ
İzmir 12°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir'de sürpriz gelişme: O başkan bırakıyor, rotası Ankara!
Politika
5 Mart 2018 Pazartesi 10:38

CHP İzmir'de sürpriz gelişme: O başkan bırakıyor, rotası Ankara!

CHP İzmir’de ilçe başkanları toplantısında sürpriz bir gelişme yaşandı. Konak İlçe Başkanı Şakir Başak görevinden ayrılacağını duyurdu. Başak'ın rotası Genel Merkez.

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) gözler 9-10 Mart'ta yapılacak tüzük kurultayına çevrilirken, İzmir Örgütü'nde de bu yönde hazırlıklar tam gaz devam ediyor. 

CHP İl Başkanı Deniz Yücel ilçe başkanlarını toplantıya çağırdı.

İl Binası'nda gerçekleşen toplantıda sürpriz bir gelişme yaşandı. CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak toplantıda görevinden ayrılacağını açıkladı.

AYRILIYORUM... GÖREV TALEP EDECEĞİM
Başak, toplantı çıkışı basın mensuplarıyla toplantıda açıkladığı ayrılık kararını paylaştı. Başak, son ilçe kongresinde aday olmama düşüncesi olduğunu ancak gelen yoğun talep üzerine aday olduğunu hatırlattı.

Başak kararının gerekçesinin sorulması üzerine “İlçe başkanlığı görevimden ayrılıyorum. Genel merkez kanadından görev talep edeceğim. Partimin düşük oy aldığı, Anadolu’nun diğer illerinde alanda aktif görev üstlenmek istiyorum" dedi. 

Başak'ın istifasını yönetime sunmasının ardından geçtiğimiz kongre öncesi ismi ilçe başkanlığı için anılan İzmir Kent Konseyi Başkanı ve Konak İlçe Başkan Yardımcısı Çağrı Guruşçu'nun ilçe başkanı olması bekleniyor. 


ROTASI GENEL MERKEZ 
Başak’ın yakın siyaset yaptığı CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ya da CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi'nin ekibinde görev alabileceği öğrenildi.

Başak'ın Genel Başkan Yardımcısı'nın altında bir yardımcılık göreviyle Doğu ve Güneydoğu illerinden sorumlu olacak bir pozisyon alabileceği ifade edildi. 

Başak, geçtiğimiz hafta sonu ilçe başkanlarını arayarak Ankara'ya CHP Lider'i Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etmeye davet etmiş, Başak'ın bu girişimi İl Başkanı Yücel ve yönetim kanadında rahatsızlık yaratmıştı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir