![Şengül anlattı: AK Parti'de 19 ilçe için yeni süreç nasıl işleyecek?](https://www.gercekizmir.com/haber_resim/Sengul-anlatti-AK-Parti-de-19-ilce-icin-yeni-surec-nasil-isleyecek--41427.jpg)
Şengül anlattı: AK Parti'de 19 ilçe için yeni süreç nasıl işleyecek?
![Erdoğan, Macron ile Doğu Guta'daki dramı görüştü](https://www.gercekizmir.com/haber_resim/Erdogan-Macron-ile-Dogu-Guta-daki-drami-gorustu-41416.jpg)
Erdoğan, Macron ile Doğu Guta'daki dramı görüştü
![Başbakan Yıldırım İzmir'de acıya ortak oldu](https://www.gercekizmir.com/haber_resim/Basbakan-Yildirim-Izmir-de-aciya-ortak-oldu--41411.jpg)
Başbakan Yıldırım İzmir'de acıya ortak oldu
![Kılıçdaroğlu: Belediye başkanlarının da karnesini tutuyorum!](https://www.gercekizmir.com/haber_resim/Kilicdaroglu-Belediye-baskanlarinin-da-karnesini-tutuyorum--41406.jpg)
Kılıçdaroğlu: Belediye başkanlarının da karnesini tutuyorum!
![Başbakan: Afrin'i de asıl sahiplerine teslim edeceğiz](https://www.gercekizmir.com/haber_resim/Basbakan-Afrin-i-de-asil-sahiplerine-teslim-edecegiz-41403.jpg)
GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) gözler 9-10 Mart'ta yapılacak tüzük kurultayına çevrilirken, İzmir Örgütü'nde de bu yönde hazırlıklar tam gaz devam ediyor.
CHP İl Başkanı Deniz Yücel ilçe başkanlarını toplantıya çağırdı.
İl Binası'nda gerçekleşen toplantıda sürpriz bir gelişme yaşandı. CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak toplantıda görevinden ayrılacağını açıkladı.
AYRILIYORUM... GÖREV TALEP EDECEĞİM
Başak, toplantı çıkışı basın mensuplarıyla toplantıda açıkladığı ayrılık kararını paylaştı. Başak, son ilçe kongresinde aday olmama düşüncesi olduğunu ancak gelen yoğun talep üzerine aday olduğunu hatırlattı.
Başak kararının gerekçesinin sorulması üzerine “İlçe başkanlığı görevimden ayrılıyorum. Genel merkez kanadından görev talep edeceğim. Partimin düşük oy aldığı, Anadolu’nun diğer illerinde alanda aktif görev üstlenmek istiyorum" dedi.
Başak'ın istifasını yönetime sunmasının ardından geçtiğimiz kongre öncesi ismi ilçe başkanlığı için anılan İzmir Kent Konseyi Başkanı ve Konak İlçe Başkan Yardımcısı Çağrı Guruşçu'nun ilçe başkanı olması bekleniyor.
ROTASI GENEL MERKEZ
Başak’ın yakın siyaset yaptığı CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ya da CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi'nin ekibinde görev alabileceği öğrenildi.
Başak'ın Genel Başkan Yardımcısı'nın altında bir yardımcılık göreviyle Doğu ve Güneydoğu illerinden sorumlu olacak bir pozisyon alabileceği ifade edildi.
Başak, geçtiğimiz hafta sonu ilçe başkanlarını arayarak Ankara'ya CHP Lider'i Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etmeye davet etmiş, Başak'ın bu girişimi İl Başkanı Yücel ve yönetim kanadında rahatsızlık yaratmıştı.