MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir'de 'tanıtım' günü: Adaylar 'İzmir Marşı'yla yola çıktı!
Politika
31 Mayıs 2018 Perşembe 11:06

CHP İzmir'de 'tanıtım' günü: Adaylar 'İzmir Marşı'yla yola çıktı!

CHP’nin İzmir milletvekili adayları, Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen programla tanıtıldı. Adaylar için barkovizyon gösterisiyle tanıtım yapılan programın finalinde örgüt hep bir ağızdan İzmir Marşı'nı söyledi. İl Başkanı Yücel, “Bizler CHP olarak ülkede demokrasiye hukuka sahip çıkan, toplumun her kesimiyle birlikte ülkemizin üstüne kabus gibi çöken AKP iktidarına 'Artık tamam' demek için yola çıktık” dedi.

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İzmir 1. ve 2. bölge adayları Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen buluşmada adaylardan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ve İzmir Milletvekili Atilla Sertel dışındaki tüm isimler yer aldı.

Adaylar için kurulan masanın arkasında CHP’nin seçim sloganlarından ‘Millet kazanacak’ ifadesi yer aldı. Ayrıca salona Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun da fotoğraflarının yer aldığı üzerinde “Türkiyem kazanacak” yazılı afiş asıldı.

BARKOVİZYONLU TANITIM, HEP BİR AĞIZDAN İZMİR MARŞI! 
Adaylar İl Başkanı Deniz Yücel’in her iki yanında bölge ve aday sırasına göre oturdu. CHP’nin seçim şarkısı ile birlikte adaylar kısa filmle barkovizyondan tanıtıldı, ayrıca CHP İzmir Örgütü programın sonunda hep bir ağızdan İzmir Marşı'nı söyledi. 

YÜCEL: AKP İKTİDARINA TAMAM DEMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK
İl Başkanı Deniz Yücel yaptığı konuşmada 24 Haziran’daki seçimin önemine dikkat çekti. Yücel, “24 Haziran’da ülkenin geleceğini kaderini belirleyecek bir seçimle karşı karşıyayız. Erken seçim kararı AKP’nin ülkeyi yönetemediğinin, ranta ve sermayeye dayalı politikalarının iflas ettiğinin kanıtıdır. Bizler CHP olarak ülkede demokrasiye hukuka sahip çıkan toplumun her kesimiyle birlikte ülkemizin üstüne kabus gibi çöken AKP iktidarına artık tamam demek için yola çıktık” dedi.

ADAYLAR NE DEDİ?
Adaylar tanıtım filminin ardından tek tek söz alarak kendileriyle ilgili bilgi verdi.  Sandık güvenliği konusunda çalışmalar yapan Mehmet Ali Çelebi, “Sandıklarda hiçbir boşluk kalmayacak” dedi. CHP Genel Merkezi’nin isteğiyle İYİ Parti’ye gidip CHP’ye dönen 15 vekil arasında yer alan ve sırası tartışma konusu olan Tacettin Bayır, “36 yıllık parti emekçisiyim. 2015’te önseçimden ikinci çıkmıştım. Genel Merkez takdiriyle yeniden listeye yazıldım” vurgusu yaptı. Listenin genç isimlerinden Ednan Arslan ise, “İzmir’in genç gür sesi olmak için yola çıktım” dedi. Kazım Umdular, genellikle partinin mutfağında çalıştığını söyledi. Listenin kadın adaylarından Ezgi Deniz Urunga, “Cumhuriyet’in kurucu değerlerine dönmesi umuduyla çalışacağım” dedi. 2. Bölge İkinci Sıra Adayı Selin Sayek Böke “Türkiye’nin demokrasiye ve refaha kavuşması için mücadele ediyoruz” dedi. Kamil Okyay Sındır, “Ülkenin yitirilmeye yüz tutan demokrasi ve insan hakları adına yeniden aydınlığa giden yola girmesi adına çalışma yapıyoruz” dedi. Sevda Erdan Kılıç “Umarım İzmir’in nezaketine yakışan bir seçim süreci yaşarız” dedi. Mahir Polat, “Heyecanlıyım. 25 Haziran sabahı güzel bir Türkiye’ye uyanmak için heyecanlıyım” dedi.  Bedri Serter, “ Hayatım iş dünyası içinde geçti. 2015’teki genel seçimde il başkanıydım. 14 Vekil Ankara’ya yollamıştık. Bu seçimde daha fazla çıkartacağız” dedi. Ali Engin, “Onurla ve şerefle il başkanlığı yaptım. Daha önce 8. sıradaydım. Şimdi 9. sıradayım.  Mücadelenin hangi sırasında olduğumuz önemli değil. Muharrem İnce gibi çağdaş dürüst çalışkan bir ismi Cumhurbaşkanı yapmak için çalışacağım” dedi. Mehmet Birlik “Partim 11. sırayı layık gördü. Birinci sıradaymış gibi çalışacağım” dedi.

BİNALİ BEY’E İZMİR GEÇMİŞTE GÖREV VERMEDİ
Yücel toplantının sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başbakan Binali Yıldırım’ın yeniden İzmir’den aday gösterilmesinin sorulması üzerine Yücel, “Her siyasi partide değerli isimler var. Binali Bey geçmişte Büyükşehir Adayı olmuştu. İzmir seçmeni Binali Bey’e görev vermedi. Binali Bey’in İzmir’den aday gösterilmesi bizim mücadelemize çalışmamıza olumsuz etkisi olmaz. Onlarda çalışmalarını yapacak. 24 Haziran günü İzmir seçmeni tercihini sandığa yansıtacak” dedi.

VEKİL SAYIMIZ ARTACAK
Yücel, İzmir’de İYİ Parti’ye CHP’den oy kayması olmayacağını geçmişte elde edilen vekil sayısını(14) arttıracaklarını iddia etti.

HER İLÇEDE VATANDAŞA DOKUNACAĞIZ
Propaganda süreci hakkında bilgi veren Yücel, “Adaylar dün itibariyle sahaya çıktı. Vatandaşa halka dokunacağız. Her ilçede adaylarımız alanda olacak. İlçe örgütlerimizle koordine halinde bir çalışma yürüteceğiz. Milletvekili aday adayı olup da aday olmayan isimleri davet ettik. Meclis üyelerimizle bir araya geldik. Hepsi alanda olacak. Yapılacak tüm çalışmalar il başkanlığımızın koordinasyonunda olacak” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir