MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir'de yas günü: Dursun'a veda...
Politika
20 Eylül 2017 Çarşamba 11:23

CHP İzmir'de yas günü: Dursun'a veda...

CHP İzmir Örgütü acı bir haberle sarsıldı. Partini sevilen ismi ve İl Eski Başkanvekili Zikri Dursun yaşamını yitirdi. Dursun için İl Binası önünde tören düzenlendi. Dursun'un cenazesi Gültepe'de kılınacak namazın ardından sonsuzluğa uğurlanacak.

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü acı bir haberle sarsıldı. 

Partinin sevilen isimlerinden, İl Eski Başkanvekili Zikri Dursun dün akciğer kanserine yenik düşerek hayata gözlerini yumdu. 57 yaşındaki Dursun'un ölümü partiyi yasa boğdu. 

Dursun bugün sonsuzluğa uğurlanıyor. İl Eski Başkanvekili için ilk tören CHP İl Binası önünde yapıldı. Törene Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan, CHP İzmir Milletvekilleri,  ilçe başkanları ve belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.



Şehir dışında olan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile İl Başkanı Asuman Ali Güven ise törende yer almadı. 



SERTEL'DEN TÖRENE DAMGA VURAN SÖZLER 
CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel törende çarpıcı bir konuşma yaptı. "Zikri Emekçiydi, garibandı" diyen Sertel, "Zikri ekonomik olarak çok iyi durumda değildi. Bu partinin bir emekçisi, bir neferiydi. Zikri'nin son dönemde başına gelenler bizleri gerçekten üzdü. Ailesini üzdü. Ona sahip çıkan CHP'li geçmiş dönem Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm'e huzurunuzda teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. CHP İzmir Milletvekili, "Siz eğer kendi siyasi partinizin emekçisine sahip çıkmakta bu kadar cimri, bu kadar pinti ve karşıtlık içinde davranıyorsanız CHP'liler bir bütün, bir kardeşlik, yoldaşlık içinde olamıyorsa bu bizim en büyük kusurumuzdur. Kimse kusura bakmasın" açıklamasıyla da Karabağlar Belediye Başkanı seçildikten sonra CHP'li Zikri Dursun'un işine son veren Muhittin Selvitopu'na isim vermeden göndermede bulundu.

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da, "İl Başkanı Asuman Ali Güven beni arayarak bugün bu törende bir konuşma yapmam gerektiğini söylediğinde için cız etti. Zaman zaman aynı listede, zaman zaman karşı listelerde olduk. 3 günlük ömrümüzde, il ve ilçe kongrelerinde bir birimizi kırmaya değmez. Bizim içimizde bir acı var ama ailesinin içindeki acı daha büyük. Allah ailesine güç kuvvet versin" diye konuştu. 

ÇİÇEK DE İKRAM ARACI DA GERİ GÖNDERİLDİ 
Dursun'un cenazesi İl Başkanlığı düzenlenecek töreninin ardından Gültepe-Millet mahallesi Çamlık Camii'ne getirildi. Karabağlar Belediyesi tarafından cami alanına gönderilen ikram aracına aile fertlerinden tepki geldi. Dursun'un ailesi işten çıkarıldığı belediyeden gelen aracı geri gönderdi. Ayrıca Başkan Selvitopu tarafından gönderilen çelenk de geri çevrildi. 

Dursun’un cenazesi öğlende kılınan namazın ardından Doğançay Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir