MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir'den 100.yıl töreni: ''Biz İzmir'iz... Biz Cumhuriyetiz!''
Politika
29 Ekim 2023 Pazar 16:37

CHP İzmir'den 100.yıl töreni: ''Biz İzmir'iz... Biz Cumhuriyetiz!''

Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yurdun dört bir yanında büyük coşkuyla kutlanırken, CHP İzmir İl Başkanlığı da bir tören düzenledi. Törende konuşan CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den önemli mesajlar geldi. 

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yurdun dört bir yanında büyük coşkuyla kutlanırken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı da bir tören düzenledi. 

Cumhuriyet Meydanı’nda örgütün Ata’nın huzuruna çıktığı törene CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra partili milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları yönetimi ile çok sayıda partili ve vatandaş katıldı. 

Törende konuşan CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den önemli mesajlar geldi. 

“YAŞASIN CUMHURİYET” 
CHP İl Başkanı Aslanoğlu konuşmasına Atatürk’ün bir millete yol gösteren eseri Nutuk’tan alıntı yaparak başlarken, Bundan 100 yıl önce 28 Ekim’de, CHP toplanmış devletin yönetimini tartışıyor. İsmet Paşa ve Atatürk CHP’den çıkan kararı meclise taşıyorlar. 29 Ekim 1923 günü saat 18.00’de oybirliğiyle ‘Yaşasın Cumhuriyet’ haykırışlarıyla birlikte Cumhuriyet kabul ediliyor. Hatta ‘Değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahil edilemez’ diye yazılıyor. 100 yıl sonra aynı şekilde bağırıyoruz. Yaşasın Cumhuriyet” dedi. 
CHP İl Başkanı Aslanoğlu ayrıca gençlere seslenerek Atatürk Cumhuriyeti sizlere emanet eder. Onun için Cumhuriyetin gerçek sahibi sizlersiniz. O nedenle Cumhuriyeti korumak, geliştirmek, daha ileri noktalara taşımak herkesten önce sizin görevinizdir. Çünkü Atatürk herkesten çok sizlere güvendi. En büyük eserim dediği Cumhuriyeti sizlere emanet etti ve bugün o emanete daha çok sahip çıkma günü” dedi. 

CHP İl Başkanı konuşmasında üstü kapalı olarak iktidara da “Varsın Cumhuriyeti yarım yamalak ağızlarına alsınlar. Varsın Cumhuriyetin değerlerini örselemeye çalışsınlar. Sizler var oldukça, sizler cumhuriyete sahip çıktıkça, 100 yıldır yaptıkları gibi boş yapmaktan öteye gidemezler. Cumhuriyet akıl, bilim, çağdaşlıktır. Gelin cumhuriyetin ne olduğunu 100 yıldır anlamayanlara bir kez daha anlatalım. Cumhuriyet milletçiliktir, halkçılıktır, laikliktir. Cumhuriyet, Atatürkçülüktür. Türk milletine en çok yakışan yönetim şekli cumhuriyettir. Yaşan cumhuriyet” sözleriyle eleştiride bulundu. 



"BİZ İZMİRİZ... BİZ CUMHURİYETİZ"
86 milyon vatandaş ile birlikte Cumhuriyetin 100. yılını büyük bir coşkuyla kutladıklarını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, “Cumhuriyet, emperyalizm karşısında tarihin gördüğü en büyük zaferi kazanan ve o zaferi barışla taçlandıran önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanetidir. Bu tarihi günde Büyük Atamızı ve tam bağımsız bir memleket için canlarını siper eden aziz kahramanlarımızı minnetle anıyoruz. Onların bize miras bıraktığı Cumhuriyet, bu topraklarda egemenliğin kayıtsız, şartsız milletin elinde olduğunu tüm dünyaya gösterdi. Cumhuriyetimizin ilanı, bu cennet vatanın sınırlarını aşan çok büyük ateş yaktı. O ateş, tüm mazlum milletlerin yüreklerindeki cesareti perçinledi. Bağımsızlığı için mücadele eden tüm uluslara ilham verdi. Bu insanlık eseri 100. yaşında, Atamızın ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ sözüyle tarif ettiği dünya barışının teminatı olmaya devam ediyor. Cumhuriyeti ikinci yüzyılında demokrasiyle, hukukun üstünlüğüyle ve refahla taçlandıracak olan bizleriz. Omuzlarımızdaki bu sorumluluğun farkındayız” dedi. 

İkinci yüzyılında Cumhuriyet bayrağını daha ileriye taşıyacak olanların Cumhuriyet Halk Partililer olduğunu söyleyen Başkan Soyer, “Bu uğurda gecesini gündüzüne katanlardır. Biz cepheye yalınayak cephane taşıyan Anadolu kadınıyız. Yedi düvele meydan okuyan Kuvayı Milliye’yiz. Biz ‘Sen başla bitiren bulunur’ diyerek memleketin İstiklal Mücadelesini ateşleyen Hasan Tahsin’iz. Biz bu ülkenin kurucu iradesiyiz. Gaflet içerisinde Cumhuriyetin erdemlerini ve kazanımlarını tasfiye etmeye çalışanlara asla geçit vermeyiz. Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Biz İzmiriz. Biz Cumhuriyetiz. İyi ki Mustafa Kemal Atatürk ve aziz kahramanlarımız var. İyi ki ilelebet payidar kalacak Türkiye Cumhuriyeti var. Cumhuriyetimizin 100. yaşı kutlu olsun” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir