MENÜ
İzmir 19°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir’den ‘İnce’ mesajlar: Kim/ne yorum yaptı?
Politika
4 Mayıs 2018 Cuma 12:00

CHP İzmir’den ‘İnce’ mesajlar: Kim/ne yorum yaptı?

CHP’de cevabı merakla beklenen soru yanıt buldu. Partinin Cumhurbaşkanı adayı Yalova Milletvekili İnce oldu. İzmir Örgütü’nden önemli isimleri ‘İnce kararı’ değerlendirdi.

GERÇEKİZMİR – Türkiye 24 Haziran’da yapılacak erken seçim öncesi gün sayarken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) cephesinde cevabı merakla beklenen soru da yanıt buldu. 
CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce oldu. 

Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda miting gibi bir atmosferde yapılan adaylık açıklamasının ardından İzmir Örgütü’nün önemli isimleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘İnce’ tercihini değerlendirdi. 



KOCAOĞLU: TÜRKİYE'YE İNCE'DEN DEMOKRASİ GELECEK 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İnce'nin adaylığı sonrası Twitter hesabından açıklama yaptı. Kocaoğlu, "Cumhurbaşkanı adayımız ülkemize, milletimize hayırlı olsun" ifadelerini kullanırken, 'Türkiye'ye İnce'den Demokrasi Gelecek' başlığını da mesajına eklendi. 

BAŞKAN YÜCEL: HEP HALKIN YANINDA OLMUŞ BİR ADAYIMIZ VAR

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, cumhurbaşkanı adaylarının,  güçlü ve herkesin oyunu alabilecek, halkın sevdiği ve beğendiği bir isim olduğunu belirterek "24 Haziran'da biz kazanacağız, Türkiye kazanacak" dedi. Yücel açıklamasında şu sözlere yer verdi:  Partimizin Cumhurbaşkanı adayının Muharrem İnce olarak açıklanması sadece örgütümüzde değil, tüm Türkiye'de heyecan yaratmıştır. Bizler de Muharrem İnce gibi dürüst, korkusuz, cumhuriyeti ve demokrasiyi sonuna kadar savunan, halkın her kesiminden ilgi ve sevgi gören bir adayla yola çıkmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Muharrem İnce, tüm Türkiye'nin tanıdığı ve toplumun her kesiminin beğeniyle takip ettiği bir isim. Cumhurbaşkanı adayımızın bu kadar tanınan ve sevilen bir isim olması 24 Haziran'da seçimi kazanmamıza çok büyük etki yapacaktır. Sayın İnce, hangi partiyi desteklerse desteklesin her vatandaşımızın oyunu alabilecek bir isim. Bizim de   istediği şey partimizin içinden ama partili partisiz herkesin oyunu alabilecek bir cumhurbaşkanı adayıydı. Bu beklentimizin gerçekleşmiş olması bizleri ayrıca mutlu etti. Demokrasiye inanan, cumhuriyet ve Atatürk ilkelerinden hiçbir zaman ayrılmamış, iktidarın tüm baskılarına karşı korkusuzca ve yüksek sesle tepkisini göstererek Türk halkının yanında olmuş bir adayımız var. Muharrem İnce ismi, propaganda çalışmalarımızda da elimizi çok güçlendirecek ve örgütümüzün coşkusuna  coşku katacaktır. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tarafından böylesine güçlü bir aday açıklanmışken şimdi bizlere düşen, kurtuluş günü olarak ilan ettiğimiz 24 Haziran'a kadar yorulmak bilmeden çalışmaktır. Biliyor ve İnanıyoruz ki, 24 Haziran'da biz kazanacağız, Türkiye kazanacak.

VEKİLLER NE DEDİ? 



CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ MURAT BAKAN:
Bugün itibariye partimizin yetkili kurullarının kararıyla 24 Haziran 2018 seçimlerinde Cumhurbaşkanı  Adayımız Yalova Milletvekili Sayın Muharrem İnce olarak belirlenmiştir. Öncelikle kendisini tebrik eder ederim. Kendisi Cumhuriyet tarihimizin belki de en hayati dönemecinde ağır bir sorumluluğu üstlenmiştir. Sayın İnceye bu sorumluluğun tevdi edilmesinde son dönemde oluşan siyasi iklimin hiç şüphesiz ki belirleyici etkisi olmuştur. Laik Cumhuriyetimizin, demokrasimizin, hukuk devletinin artık yıkım sürecinin son aşamasında olduğu bir dönemde tam da bu değerler için mücadele edebilecek bir ismin Cumhurbaşkanı adayı olarak belirlenmesinde, Cumhuriyetten, demokrasiden yana olan tüm kesimlerin hassasiyet gösterdiği ve ısrarcı olduğu görülmüştür. Sayın İnce Laik Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin kamucu, halktan yana, sosyal adalet ve hukuk devleti anlayışıyla yeniden inşa edilmesinde bugüne kadar ki siyasal duruşu ve söylemleri ile tartışmaya yer bırakmayacak bir isimdir. Kendisi bu doğrultuda en etkili mücadeleyi verecek partilimiz olarak öne çıkmıştır.  Ayrıca toplumun birbirinden farklı kesimlerinin hassasiyetlerinin gözetilmesinde Cumhurbaşkanlığı Makamının birleştirici gücünü etkili bir şekilde kullanabilecek, toplumsal kutuplaşmaya son verebilecek yetkinliğe ve tecrübeye sahiptir. Güçlü belagatinin ve tükenmek bilmez mücadele azminin 24 Haziran seçimlerine damga vuracağına, ülkeyi içine girdiği bu karanlık tünelden aydınlığa çıkarabileceğine yürekten inanıyorum. Birlikte mücadelede elimden gelen her desteği vermekten onur duyacağımı belirterek kendisine tekrar canıgönülden başarılar diliyorum...

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ ATİLA SERTEL: Muharrem İnce bir köy çocuğu, bir kamyoncunun oğlu ve köyden yetişen çok kıymetli bir fizik öğretmeni… Çekirdekten, 15’li yaşlardan bu yana sosyal demokrasiye gönül vermiş, katkı koymuş bir insan… Türkiye Muharrem İnce’nin ismini o kadar sık telaffuz etti ki tüm anketlerde açık ara önde çıktı. Bazı siyasi çevrelerde Genel Başkanımızın kendisini rakip olduğu için aday göstermeyeceği söylendi ama biz de öyle bir genel başkan var ki ‘Konu vatansa geri teferruat’ kendisine 2 kez rakip olmuş ve parti içinde yarıştığı insanın kolunu kaldırarak, O’na yol açarak demokrasiye olan bağını bir kez daha kanıtladı. Bir Lider var, çizgisi partiyi birlikte kurduğu, ikinci adam olan ve ‘Kardeşim’ dediği ismi aday olması noktası değil adı geçtiğinde bile Genelkurmay Başkanı’nı ve Saray’ın Sözcüsünü helikopterle gönderip vazgeçirmeye varan bir çizgi… Bu Lider Recep Tayyip Erdoğan… Yine bir lider var… ‘Bana rakip olsa da toplum onu istiyorsa bu halk çocuğuna yol verelim’ diyen bir Lider Kemal Kılıçdaroğlu… 25 Haziran’da herşey çok güzel olacak, 25 Haziran’da Türkiye’ye huzur gelecek. 



CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ MUSTAFA BALBAY:  Salonda büyük bir coşku vardı. Örgüt böyle bir heyecana susamıştı. Örgütün tabanında kabul görecek bir isme ihtiyaç vardı. Sadece örgütte kabul görmesi yetmeyecek. Türkiye genelinden oy alması gerekiyordu. İnce bu fotoğrafı verdi. Türkiye siyasetinin nadasta kalan bölümlerini İnce nadastan çıkaracaktır.

BAŞKANLARDAN İLK TEPKİLER... 



MENEMEN BELEDİYE BAŞKANI TAHİR ŞAHİN:  Genel Başkan başta olmak üzere parti üst düzey yöneticilerini stratejik hareketlerinden dolayı ve tabanın halkın istediği bir ismi aday olarak çıkarmalarından dolayı tebrik ediyorum. Muharrem İnce halkın istediği bir isim. Halk gibi oturan, kalkan, yürüyen, sevinen üzülen bir yapıya karaktere sahip. Herkesi kucaklayabilen hiçbir şekilde ayrım yapmaksızın herkesin Cumhurbaşkanı olacağı iddiasını gerçekleştirebilecek bir isim. Konuşmasında CHP rozetini çıkartıp Genel Başkan’a vermesi, Genel Başkan’ın da Türk bayrağı rozeti takması doğru bir strateji ve doğru bir isim olduğunu gösteriyordu. Umarım 24 Haziran’da Muharrem İnce Cumhurbaşkanı seçilir ve ülke parlamenter sisteme hızla döner. Coşku son zamanlarda herkesin özlediği bir coşku vardı. Eminim aday açıklamasını TV’den izleyenlerin tüyleri de diken diken olmuştur. Ağlayanların olduğunu da biliyorum: Benim gözlerim doldu tüylerim diken diken oldu. İnce kurduğu bütün cümlelerde samimiydi. Konuşmasında samimiyet vardı.

CHP KARŞIYAKA İLÇE BAŞKANI UĞUR YILDIRIM: CHP içinden yetişmiş toplumun değer yargılarını bilen toplumun her kesimine dokunan bir aday çıkardı Genel Başkanımız. Tüm örgütler olarak çalışmaya başlayacağız. İnanıyorum ki 25 Haziran’da Türkiye eski günlerine dönecek. İzmir ve Karşıyaka en yüksek katkıyı yapmaya hazır.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir