MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir'in 2019 stratejisi o zirvelerle belirlenecek!
Politika
27 Mart 2018 Salı 10:10

CHP İzmir'in 2019 stratejisi o zirvelerle belirlenecek!

CHP İzmir İl Örgütü, 2019 yerel ve genel seçim stratejisini, il ve ilçe danışma kurullarında belirleyecek. İlki Bornova'da yapılan danışma kurulları nisan ayı içerisinde tamamlanacak. İlçeler, yapacağı toplantıların sonuç raporlarını CHP İzmir İl Başkanlığı'na teslim edecek. Örgütün, seçimler için belirleyeceği yol haritası İzmir İl Danışma Kurulu'nda son şeklini aldıktan sonra genel merkeze gönderilecek.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir'de, ilçe danışma kurulları başladı. İlki Bornova'da gerçekleştirilen toplantılar, 30 ilçede de yapılacak. Danışma kurullarının gündemlerindeki ilk madde, 2019 yerel ve genel seçimleri olacak. İlçe örgütleri, seçim bölgelerinde yapacakları çalışmalara ilişkin yol haritalarını masaya yatıracak. CHP'liler, yapılacak toplantılarda stratejilerini de tartışacak. Saha çalışmaları ile ilgili yapılacak hamleler, rapor halinde il örgütüne sunulacak.

29 Nisan'da Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde yapılacak olan İl Danışma Kurulu'nun da tek gündemi yerel, genel ve cumhurbaşkanlığı sandıkları olacak. 2019 seçimleri için yapılacak çalışmalara dair izlenecek yol ve yöntemler konuşulacak.

CHP İzmir, ilçelerden gelen raporları değerlendirildikten sonra, il danışma meclisinde son şekli verilecek ve İzmir'in 2019 için izleyeceği seçim stratejisi, CHP Genel Merkezi'ne gönderilecek.



'KİŞİSEL HIRSLARINIZI BIRAKIN'

CHP İzmir İl Sekreteri Birgül Değirmenci, il olarak ilçelerden gelen raporları değerlendirerek, kendi sonuç bildirgelerini hazırlayacaklarını belirtti. İzmir'de CHP'nin izleyeceği stratejilerin masaya yatırıldıktan sonra genel seçimlere ilişkin önerilerin de sıralanacağı raporu, Ankara'ya göndereceklerini söyleyen Birgül Değirmenci, şunları söyledi: "Kaybettiğimiz 8 ilçede de bu toplantılar yapılacak. Bunların seçimlere yönelik hazırlayacakları yok haritası önemli. Yapılacak çalışmalar bizim için değerli... Kırgınlıklardan dolayı veya farklı nedenlerle çalışmalardan elini eteğini çekme gibi mazeretleri kabul etmiyoruz. Tüm üyelerimizin her şartta sahada, il ve ilçelerle işbirliği yaparak aynı şekilde genel merkezle güdümlü şekilde çalışmasını, hazırlanacak programların içerisinde yer almalarını istiyoruz. Buna ilişkin çalışmaların organize edilmesini istiyoruz. Partili olmayan ve 16 Nisan referandumunda çok güzel bir deneyim olarak önümüzde duran birlikteliğin de aynı şekilde bu şeçimlerde hayata geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. 2019 seçimleri çok önemli. Herkes, kişisel hırslarını bir kenara bırakacak. Bu koltuk kavgasına dönüşecek bir seçim değil. Türkiye'nin geleceğinin belirleneceği, rejimin yeniden şekilleneceği bir seçim" dedi. (DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 2019
 27 Mart 2018 Salı 10:31
Sayın değirmenci siz 2014 yerel seçim sonuçlarını hiç inceleyip sonuç nasıl olur düşündünüzmü.çünkü yerelde iki parti Yani AK parti ve MHP ittifak yaparsa bu ilçe sayıları artabilir iki partinin oy oranların toplamı bazı ilçelerde CHP oyların üzerine çıkıyor.örneğin Karabağlar ve menemen ve daha bir kaçı Bergama aynı durumda.Bayraklı düşündürücü sonuç onun için siyaset eksik yapılıyor partide ötekileştirme düşüncesi var.belediye başkanları ulaşılmayacak oluyorlar.sadece kendilerini şak şaklıyanın telefonuna çıkmakla siyaset olmuyor.partide küskünlerin sayısı artıyor.bunu unutmamak lazım siyasete herzaman bir oy denge değiştirir.onun için kim giderse gitsin dememek lazım ben siyaseti değil biz siyaseti yapılırsa parti daha güçlenir.il taraf oluyor bunu kimse inkar edemez.tıpkı 2015 yılında milletvekilli önseçimlerinde belediye başkanların taraf olduğu gibi bunu kabullensinler başkanlar.çoğu Ali Engin için açık destek oldu ama olmadı.çiğli be Karşıyaka bunların başında geliyordu.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir