MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir'in başkanı Diyarbakır'dan seslendi: Kongrelerde kavga bekleyenler...
Politika
28 Ekim 2017 Cumartesi 14:47

CHP İzmir'in başkanı Diyarbakır'dan seslendi: Kongrelerde kavga bekleyenler...

CHP İzmir İl Başkanı Güven, onur konuğu olarak katıldığı Diyarbakır İl Kongresi’nde partiye yeni katılanlara CHP rozeti taktı.Başkan Güven daha sonra partililerle birlikte halay çekti. Güven kongrede bir de konuşma yaptı.Güven, " Kongrelerimizde kavga,ayrışma bekleyenlere sesleniyorum; çok beklersiniz.Siz bekleyin,biz zincirleri kıra kıra geliyoruz” ifadelerini kullandı. 

GERÇEKİZMİR – CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, İl Örgütü’nde bir ilke imza attı. Güven, onur konuğu olarak davet edildiği Diyarbakır İl Kongresi’ne katıldı. Beraberindeki il yöneticileri Hatice Tatlı ve İsmail Yüzer ile birlikte Diyarbakır’a giden Güven, kongre öncesi kentte çeşitle ziyaretlerde de bulunmuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl ve Erdal Aksünger’in de katıldığı kongrede İl Başkanı Asuman Ali Güven, partiye yeni katılan isimlere altıok rozeti taktı.

Başkan Güven daha sonra partililerle birlikte halay çekti. 

GÜVEN: ÇOK BEKLERSİNİZ
Güven kongrede bir de konuşma yaptı. Güven, "Kongrelerimizde kavga,ayrışma bekleyenlere sesleniyorum; çok beklersiniz.Siz bekleyin,biz zincirleri kıra kıra geliyoruz. Bu kongrelerden çıkacak şey CHP iktidarıdır. Kongrelerimiz kardeşliğimize kardeşlik,gücümüze güç katacaktır” ifadelerini kullandı. Güven ayrıca, "Biz bu topraklarda silah istemiyoruz.Ölüm ve kan istemiyoruz. Bilinmelidir ki, barışın kaybedeni, savaşın kazananı yoktur" diye konuştu. 

AKSÜNGER: 5 İLİ ALACAĞIZ
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, "Önümüzdeki seçim erken olur, vaktinde olur fark etmez Mersin, Adana, Antalya, İstanbul, Ankara bu 5'ini alacağız. Hiç şansları yok." dedi.

Aksünger, bir düğün salonunda düzenlenen CHP Diyarbakır İl Olağan Kongresinde, yerel seçim tartışmalarını değerlendi.

"Neden yerel seçimleri yapmıyor? HDP'nin yeniden aslında kendi belediyelerini alma ihtimalinden korktuğu için. CHP'nin de elindeki birçok büyükşehir belediyesini alacağını bildiği için. Önümüzdeki seçim erken olur, vaktinde olur fark etmez Mersin, Adana, Antalya, İstanbul, Ankara bu 5'ini alacağız. Hiç şansları yok." diyen Aksünger, Türkiye'de kamplaşma üzerinden bir model oluştuğunu, AK Parti'nin bunu çok iyi becerdiğini iddia etti.

Türkiye'den gitmiş Avrupa'da yaşayan bütün insanların bir korku halinde olduğunu savunan Aksünger, "İnanılmaz bir şekilde aşırı sağ partiler yükseliyor. Bunu nedeni burada izlenen politikalar. Çünkü bütün bunların hepsi içerideki iktidarını korumak amacıyla yapılmış konular." diye konuştu.

BİNGÖL'DEN 'PARTİ İÇİ DEMOKRASİ' VURGUSU

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl de kongre anlayışları olduğunu, sosyal demokrasinin evrensel ilkelerini önemsediklerini ve bunun için de parti içi demokrasiye önem verdiklerini belirtti.

Bingöl, "Diğer siyasi partiler, yenileşme denince baskıyla, zorla, dayatmayla, görevden almalarla yenileşme sağlıyorlar kendilerine göre. Biz ise tam tersini yapıyoruz. Bizim demokratik anlayışımız, kendi dinamikleriyle oluşmasını öngörüyor." ifadelerini kullandı.

Şimdiye kadar yüzün üzerinde ilçe kongresini gerçekleştirdiklerini aktaran Bingöl, il kongrelerini de yaptıklarını, aralık ayının sonuna kadar il ve ilçe kongrelerini tamamlamayı planladıklarını kaydetti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir