MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir'in kurultay ajandası: PM ve YDK için kimlerin adı geçiyor?
Politika
16 Ocak 2018 Salı 08:41

CHP İzmir'in kurultay ajandası: PM ve YDK için kimlerin adı geçiyor?

CHP’de il kongrelerinin ardından gözler 3-4 Şubat’taki Kurultay’da… Dikkatler Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu’nda yer alacak isimlerde olacak. İşte İzmir’den Ankara için ismi geçenler...

GERÇEKİZMİR - CHP’de il kongrelerinin tamamlanmasının ardından gözler 3-4 Şubat’ta yapılacak olan Kurultay’a çevrildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun tam desteğiyle kongreden zaferle ayrılan Deniz Yücel başkanlığındaki İzmir delegasyonunun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında yer alması kesin.

Yücel devir teslim töreninde yaptığı konuşmada da “Mustafa Kemal’in izinde, Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanındayız” diyerek İzmir’in tavrını açıkça belli etmişti.

Kurultay da gözler Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu’nda yer alacak isimlerde olacak.

İzmir’i mevcut PM ve YDK kadrosunda Kamil Okyay Sındır, Selin Sayek Böke, Erdal Aksünger, Zeynep Altıok, Mustafa Moroğlu, Hakkı Akalın, Sevda Erdan Kılıç, Emre Çam ve Özkan Yıldız  ile Şehrazat Mercan ve Mahir Polat temsil ediyor.

SINDIR-BÖKE-ALTIOK-KILIÇ
Mevcut isimlerden Kamil Okyay Sındır, Selin Sayek Böke, Zeynep Altıok ve Sevda Erdan Kılıç’ın Kılıçdaroğlu’nun listesinde yer alıp yeniden PM’ye girmesine kesin gözüyle bakılıyor. Aksünger, Moroğlu ve Akalın’a yeni dönem de şans verilmiyor. Kılıçdaroğlu ile özel dostluğu olan Yıldız’ın ise devam edip etmeyeceği CHP Lideri’yle yapacağı görüşme sonrası netleşecek.

Sındır ve Böke’yi CHP Lideri’nin listeye yazması, Kılıç’ı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun önermesi, Altıok’a da İstanbul kanadının destek vermesi bekleniyor.

ENGİN’E KESİN GÖZÜYLE BAKILIYOR
İzmir’den bu dönem PM’ye girmesi en muhtemel isim İl Eski Başkanı Ali Engin…Yücel’in kazandığı il kongresinin aktörlerinden olan Engin’in Kocaoğlu tarafından önerilmesine kesin gözüyle bakılırken, Eski İl Başkanı’na  İstanbul’dan da destek gelmesi yüksek ihtimal. İstanbul’da Canan Kaftancıoğlu’nun kazandığı kongrenin mimarlarından olan İstanbul İl Eski Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın Engin’le özel dostluğu bulunuyor.

VEKİLLERDEN EN ŞANSLI YİĞİT
Milletvekillerinden PM’ye girmesi en güçlü isimlerden biri de Ali Yiğit. Kocaoğlu’nun yanında uzun süredir en net duran vekil konumundaki Yiğit, il kongresinde de kilit rol oynamıştı. Yiğit’in PM’ye İzmir’den önerilecek isimler arasında olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

MOROĞLU YERİNE İNANÇ VEYA GÜVEN
Moroğlu’nun yerine Kocaoğlu cephesinden gelebilecek öneriler Altan İnanç ve Asuman Ali Güven…Her iki isimde Yücel’in kazandığı kongrede son süreçte il başkan adaylığından vazgeçmişti. İki isimde Kocaoğlu’nun PM ajandasında var.

AKPINAR BU KEZ NALBANTOĞLU İÇİN ÇALIŞACAK
Son kurultay da Hakkı Akalın’ın PM’ye girmesinde büyük rol oynayan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın benzer çabayı bu kez İl Eski Başkanı Rıfat Nalbantoğlu için göstermesi bekleniyor. Parti içindeki emeği ve birikimi ile öne çıkan  Nalbantoğlu'na, Kılıçdaroğlu'nun da listesinde yer verebileceği öne sürülüyor.

YÜKSEL LİSTEDE OLACAK MI?
Sancılı şekilde kurultay delegesi seçilen İl Eski Başkanı Alaattin Yüksel’le ilgili iki senaryo masada. Birinci senaryoda Kocaoğlu’nun son dönemde fevri çıkışları nedeniyle Yüksel’i PM’ye önerip süreçte yıpranmak istemediği, bu nedenle gönülsüz kurultay delegesi olan Yüksel’i önermeyeceği…İkinci senaryo ise Kocaoğlu’nun Yüksel’i önermesi halinde Kılıçdaroğlu’nun veto ihtimali. Yüksel, il başkanı olduğu dönemde Kılıçdaroğlu’nun Seferihisar ziyaretine kızıp istifa etmişti. Kılıçdaroğlu’nun Yüksel’le çalışmaya sıcak bakmayacağı ifade ediliyor.

BORNOVA’DAN İKİ İSMİN ADI GEÇİYOR
İl kongresinin kilit ilçelerinden Bornova kanadından da iki isim Ankara için anılıyor. İl Eski Başkan Yardımcısı avukat Esin Doğan Metin ve İl Gençlik Kolu Eski Başkanı Sinan Sarıküse ikilisinin veya birinin Kılıçdaroğlu’nun listesinde yer alması sürpriz olmayacak. Avukat olan Metin’in ismi YDK içinde geçiyor.

TEKİN ŞANSLI
PM için bir başka şanslı isim de Gaziemir İlçe Eski Başkanı Umut Tekin. Son il kongresinde kurultay delegesi seçilen Tekin’in ismi yerel seçimlerde adaylık için geçse de uzun süre başarılı ilçe başkanlığı yapan Tekin’in PM ile ödüllendirileceği gelen bilgiler arasında. 

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’la siyaseten yolların ayrıldığı Büyükşehir Meclis Üyesi Hatice Tatlı da PM için ismi geçenlerden. Tatlı il kongresinde tek listede yer alıp en yüksek oyu alan isim olmuştu.

KILIÇDAROĞLU ‘DURAK’ DİYEBİLİR
CHP Lideri’nin İzmir’de önerilerin dışında kişisel tercih kullanması da olası ihtimal. Bu doğrultuda öne çıkan isim Karşıyaka Belediyesi Eski Başkanı Cevat Durak…Kılıçdaroğlu’nun önem verdiği isimlerden olan Durak da tecrübesiyle PM’de yer alması sürpriz olmayacak.

Mevcut YDK üyeleri Şehrazat Mercan’ın görevine devam etmek istediği, Mahir Polat’ın ise yoğun işleri nedeniyle kararsız olduğu  öğrenildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Ahmet
 16 Ocak 2018 Salı 18:58
Pm de sinan sarikuse zamanı geldii
 gençlik
 16 Ocak 2018 Salı 12:36
sinan sarıküse gençliği temsilen pm ye girmelidir
 İhsan
 16 Ocak 2018 Salı 10:52
Ne mutlu ki sayılan insanlar arasında bir genç var Sinan Partimizin gençlik kolları başkanıydı,görevinide iyi yaptı,olması İzmir'e fayda sağlar.
 
 16 Ocak 2018 Salı 10:11
Ali enginmi kesin gözüyle bakılıyor.şaka bu Engin şansı hiç Yok.
 Gaziemir
 16 Ocak 2018 Salı 09:51
İstemem yan cebime koy Umut Tekin kesin PM ye girmelidir.
 Hasan
 16 Ocak 2018 Salı 09:34
Sındır.PM de olmalıdır.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir