MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir'in önemli ismi o başkana patladı: İhanet ediyor!
Politika
12 Eylül 2017 Salı 13:09

CHP İzmir'in önemli ismi o başkana patladı: İhanet ediyor!

Partinin önemli isimlerinden Uğur Yelekli, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çam'ı delege seçimleri üzerinden eleştirirken, "İhanet ediyor, o koltuğu hak etmiyor" ifadelerini kullandı.
GERÇEKİZMİR - CHP İzmir'de delege seçimi maratonu haftasonu start alırken, kıyasıya yarış krizleri de beraberinde getiriyor. 

Güzelbahçe'deki seçimlere İlçe Başkanı Kazım Çam tarafından sandık arifesinde atılan SMS damga vururken, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır üyesi olduğu ilçede yapılan müdahilliği sert sözlerle eleştirmişti. 

İzmir siyasetinin önemli isimlerinde Uğur Yelekli de yazılı bir açıklama yaparak ilçede yaşanan süreci değerlendirdi ve İlçe Başkanı Çam'a aynı sertlikte tepki koyarak, "İhanet ediyor, o koltuğu hak etmiyor" ifadelerini kullandı. 

İŞTE O AÇIKLAMA 
Pazar günü bir çok ilçede olduğu gibi Güzelbahçe de de delege seçimleri vardı . Parti içi demokrasinin ilk göstergelerinin olması gereken delege seçimleri CHP açısından önemlidir. Seçilen delegeler ilçe yönetimini, ilçe başkanını ve il delegelerini belirler. Gerçek bir demokrasi sınavı olan bu seçimlerde ilçenin bir listesi olmaz. İlçe başkanı mesaj çekerek, “beyaz listeye oy verin” demez. Seçimlerin adaletli ve demokratik geçmesini sağlar. Maalesef 2 dönemdir Güzelbahçe’de seçimler adaletli olmuyor .
Bu sürecin bozulması ile ilgili basında bir çok haber okuyoruz. Özellikle milletvekilimiz Tacettin Bayır ve parti eğitmeni eşi Tülay Bayır’ın basına yansıyan eleştirileri yenilir yutulur cinsten değil ve haklılar. “Bugün itibarıyla benim ilçe başkanım değildir” cümlesine ben de katılıyorum...
Geçtiğimiz gün Sayın Genel Sekreterimiz Kamil Okyay Sındır’ın basına yansıyan bir demecini özellikle paylaştım. Sındır, haberde, delegelerde liyakat ve emektarlığa önem verilmesi gerektiğini ve partide yıllarca mücadele etmiş insanlara ahde vefa anlamında yer verilmesi gerektiğini ifade etmişti. 
İşte buradan hareketle örnek vermek gerekirse Güzelbahçe’de 5 dönem ilçe başkanlığı , kurultay delegeliği yapmış bir İhsan Seyhan’ı unutursan !!! Konak'ta 2 dönem ilçe başkanlığı , kurultay delegeliği, il başkan yardımcılığı 10 yıl Büyükşehir, Konak, Karabağlar meclis üyeliği, Karabağlar Kent Konseyi başkanlığı yapmış ve en son Güzelbahçe belediye başkan aday adayı olmuş birini yok sayarsan sen o koltuğu hak etmiyorsun. Üstelik bu partiye zarar veriyorsun. Bunları yaparak bir şey elde edemezsin aksine yaklaşan seçimlerde yalnız kalırsın .. 2019 sürecine küskünler ordusu ile gidilmesine yol açan bir ilçe başkanı CHP’ye ihanet ediyordur; o koltuğu hak etmiyordur. Bugün Güzelbahçe’de küskünlerin sayısı hiç de azımsanmayacak kadardır. Örgüt demek 10-15 kişi ilçe yönetimi 3-5 kişi kadın kolu değildir. Kucaklamadığınız partili sadece sadakatinden oy veriyor Bunu herkes söylüyor. Başkanlıklarda nasıl geldiğiniz değil; nasıl gittiğiniz önemlidir. İşte bir ihsan Seyhan, Ertam Özen, Yüksel Demirsoy, Uğur Yelekli de ilçe başkanlıklarında hala anılıyorsa, hakkını verdiği içindir. Sen ise 2 delege seçiminde de aldığın talimatları yerine getirerek İhsan Seyhan, Uğur Yelekli, Tülay Bayır,Alpay Kandemir gibi emektarları yok sayıyorsun. Üstelik, ‘bu sefer aynı hatayı yapmayacağım’ diyerek yalan söyleyerek… (insanları kandırıyorsun) Bu arada, kendi listene yazmadığın ismim her zaman gençliğin önü açılmalıdır desteklenmelidir diyen biri olarak, cesaret gösterip aday olan Vural Gezer kardeşimiz beni listesine yazıp kaybettiysem de onur duyarım. 
Partililerim ve İzmir kamuoyu iyi hatırlar ama; sen belki unutmuşsundur diye burada kendimle ilgili bir şey söyleyeyim. 2014 Yerel Seçimlerinde parti aday göstermedi diye, bir çok aday adayı başka partilere giderek adaylıklarını koydu. Ben ise üç satır yazı ile gösterilen adayın yanında olacağımı ve CHP’nin hizmetinde olmaya devam edeceğimi söyledim. Ve tüm İzmir basını bu davranışımı gündeme taşımıştı. 
Sana diyeceğim, bu koltuklar gelip geçicidir, esas olan geride hoş bir seda bırakmaktır. Unutma ki kullanılıp atıldığında örneğin bu etik olmayan çıkar ilişkiniz bittiğinde kimsenin kalmadığını bir gün göreceksin…Son olarak da diğer ilçe başkanlarına ve genel merkeze önerim bu kötü örnek sizin ilçenizde olmasın. Ahde vefayı , emek verenleri unutmayın , ve 2019 a küskünler ordusu ile gitmeyelim.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir