MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir ve Bayraklı önünde emekçi isyanı: Talepler karşılanmazsa tüm İzmir eylem alanına döner!
Güncel
5 Haziran 2024 Çarşamba 16:40

CHP İzmir ve Bayraklı önünde emekçi isyanı: Talepler karşılanmazsa tüm İzmir eylem alanına döner!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde işten atılan işçiler eylemlerini CHP İzmir İl Binası önüne taşıdı. Burada açıklama yapan işçiler, “Taleplerimizi karşılamamaya devam ederseniz bütün İzmir’i eylem alanına dönüştüreceğiz” açıklamasını yaptılar. Öte yandan Bayraklı’da toplu sözleşme için eylemde bulunan memurlar ise CHP Bayraklı İlçe Binası’na yürüyerek burada bir açıklama gerçekleştirdiler.

GERÇEKİZMİR - İşçiler CHP İzmir önünde isyan etti: Talepler karşılanmazsa tüm İzmir eylem alanı olacak!

İzmir’de 31 Mart yerel seçimlerinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan işçi çıkarma krizi devam ediyor.

Önceki Başkan Tunç Soyer döneminde işe alınan ve daha sonra işten çıkartılan işçilerin eylemleri sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Egemenlik Evi önünde günlerdir seslerini duyurmaya çalışan İzdoğa ve İzenerji işçileri isyanlarını CHP İzmir İl Binası önüne taşıdı.

“BİZİ MAĞDUR ETMEYE KİMSENİN HAKKI YOK!”

Genel-iş ve Belediye-iş üyesi işçiler CHP İzmir önünde bir açıklama yaparak, işten atılan işçilerin geri alınması çağrısında bulundu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren İzdoğa ve İzenerjj şirketlerinde çalışan işçiler olarak, haksız şekilde işten çıkarıldık. İşimizi geri kazanmak için başlattığımız mücadelenin bugün 15. günündeyiz. Çok uzun süren mülakat süreçlerinin ardından, mülakatlarımız tamamlandıktan sonra da işe başlamak için uzun süre bekletildikten sonra iş başı yapabildik. Geçtiğimiz hafta Kıbrıs Şehitleri'nden seslendik derdimizi anlatmaya çalıştık. Bir kez daha buradan, CHP İzmir il başkanlığı önünden sesleniyoruz: Ne İzmir halkını ne de biz işçileri mağdur etmeye kimsenin hakkı yok. Belediye hizmetlerinin düzgün, aksamadan, yeterli şekilde yapılması da insanca şartlarda mesleklerimizi yapmak da bizim ortak derdimiz. İzmir'i belediye hizmetlerinden mahrum etmeye de bizleri işsizlik ve yoksulluğa mahkum etmeye de kimsenin hakkı yok!

“AK PARTİ BELEDİYESİ PRATİĞİ”

İşimize son verilen süreci meşrulaştırmak için kullanılan bazı ifadeler ne yazık ki kamuoyunu yanıltıyor. Halkçı, sosyal demokrat partinin bir belediyesinin kendi emekçilerini karalaması, haksız yere işten çıkarmaları aklamak için bizler hakkında kara propaganda yapması en hafif deyimle Akp belediyelerinin pratiklerini aratmayacak düzeydedir. Bizler bankamatik memuru ya da fazlalık personel değiliz. Ekonomik kriz koşullarında hasbelkader belediyede çalışmaya başlamış, hayatımızla ilgili bütün planımızı bunun üzerinden yapmış, çalıştığımız süre içinde de işimizi layıkıyla yapmış emekçileriz. Hepimiz işimizin başındayken alelacele işten atıldığımıza dair bilgi aldık. Kimimiz sınıfta öğrencileriyle dersteydi, kimimiz katı atıkta çöp ayrıştırıyordu, kimimiz sırtında yük taşıyordu. Çalıştığımız birimlerde eksik personelle çalışıyorduk, birçoğumuz çalıştığı şu kısa zamanda bile fazla mesai yapmak zorunda bırakıldık. Buradan bir daha sesleniyoruz, Siyasi figürlerin kendi aralarındaki hırslarına, ihtiraslarına ve politik oyunlarına bizleri kurban edemezsiniz. Buna izin vermeyeceğiz.

“TALEPLER KARŞILANMAZSA İZMİR EYLEM ALANINA DÖNÜŞECEK”

Burada CHP İl Başkanlığı önünden İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ve İzenerji Genel Müdürü Ali Ercan Türkoğlu'na sesleniyorum. Bizler aylarca, yıllarca işe alınmayı bekledik. Çalıştığımız süre boyunca ise işimizi özverili şekilde yerine getirdik. Eğer tasarruf istiyorsanız biz işçileri işten çıkarmak yerine makam araçlarına, ihalelere, boşa giden kaynaklara gözünüzü dikin. Bizim işimize değil. Bizler bize CHP yönetimine sesleniyoruz. Bu haksızlığa dur demek iki dudağınızın arasında çıkan bir sözcüğe bakar. Biz hakkımızın bilincindeyiz. Bir araya geldiğimizde çok güçlü olduğumuzun farkındayız Hakkımızı istiyoruz. Hak ettiği gibi insanca şartlarda çalışıp yaşamımızı kazanmak istiyoruz. Hakkımız olanı içimizi alana kadar hiçbir yere gitmeyeceğiz. Eğer bizleri muhatap olmamaya, taleplerimizi karşılamamaya devam ederseniz İzmir halkına sesimizi duyurmak ve kendimizi anlatmak için bütün İzmir eylem alanına dönüştüreceğiz.

Öte yandan bugün işçi eylemlerinin sürdüğü Bayraklı’da Tüm Bel-Sen İzmir şubelerinde örgütlü emekçiler toplu sözleşme hakları için bir kez daha belediye binasında bir araya geldiler. Emekçiler belediye binası önünden CHP Bayraklı İlçe Binası’na yürüyerek burada bir açıklama gerçekleştirdiler.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir