MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir’de 9-16 Eylül hareketliliği!
Politika
15 Ağustos 2023 Salı 08:19

CHP İzmir’de 9-16 Eylül hareketliliği!

CHP İzmir İl Başkanlığı, partinin 100. kuruluş yıldönümünü kutlayacağı 9 Eylül ile il kongresi tarihi olan 16 Eylül arasındaki bir haftalık süreçte dolu dolu etkinlik programı düzenlemeyi planlıyor. Bu doğrultuda komisyon kurulurken, gündemde sergi, panel ve yürüyüş var. Öte yandan il başkan adaylığı için kulisler hareketli.

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde olağan kongre takvimi işliyor.

Delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından ilçe kongreleri start almıştı. İlçelerde süreç 27 Ağustos’ta tamamlanacak.

CHP İzmir İl Yönetimi, il kongresi için 16 Eylül Cumartesi tarihini belirledi. Genel Merkeze tarih bildirilirken, son karar MYK’nın…

9-16 EYLÜL'DE 1 HAFTALIK PROGRAM
Partinin kuruluş tarihi olan 9 Eylül’de CHP 100. kuruluş yıldönümünü kutlayacak. İl Başkanı Şenol Aslanoğlu yaklaşan kuruluş yıldönümü ve il kongresi için düğmeye bastı. Aslanoğlu, kuruluş yıldönümü olan 9 Eylül ile il kongresinin tarihi olan 16 Eylül arasındaki 1 haftalık süreçte dolu dolu etkinlik programı düzenlemeyi planlıyor.

SERGİ, PANEL, YÜRÜYÜŞ...
İl yönetimi bu doğrultuda çalışmalar yapılması adına komisyon kurdu. İl başkanlığının etkinlik gündeminde dijital sergi, partiye emek vermiş önemli isimlerin katılımıyla panel ve 100. yıl yürüyüşü var.

İL BAŞKANLIĞI KULİSLERİ HAREKETLİ
Öte yandan ilçe kongreleri sürerken, il başkanlığı için de kulisler hareketli. İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun kongrede aday olması bekleniyor. Aslanoğlu’nun Ocak ayında göreve atanması sürecinde destek olan aktörlerinin, Aslanoğlu’nun devam etmesinden yana tavır aldıkları iddia edildi. Aslanoğlu'na kongrede adaylık yolunda en büğyük destek İzmir Milletvekili Mahir Polat ve İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya'dan geliyor. 

Geçmiş yıllarda Balçova Belediye Başkanlığına talip olan Aslanoğlu’nun rotayı yerel seçimlere çevirmesi halinde Büyükşehir cephesinin B planının il eski yöneticisi Altan İnanç olduğu öne sürüldü.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Aslanoğlu'nun kongrede göreve devam etmesinden yana tavır aldığı ve tek adaylı bir kongreden yana uzlaşı mesaisinde bulunacağı öne sürüldü. 

Kongrede Aslanoğlu aday olsa da karşısına rakip çıkacağı iddia ediliyor. İl başkan adaylığı için Konak ilçe eski başkanları Şakir Başak, Aytekin Tunus, eski Gençlik Kolu Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, İzmir eski vekilleri Kamil Okyay Sındır, Musa Çam, il eski yöneticisi Ülkümen Roduplu isimleri kulislerde konuşuluyor. Bu isimlerden Başak ve Tunus il başkan adaylığı niyetini ortaya koydu. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir