MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir’de aday adayları görüşme odasında: Heyet hangi soruları soruyor?
Politika
27 Aralık 2023 Çarşamba 14:58

CHP İzmir’de aday adayları görüşme odasında: Heyet hangi soruları soruyor?

CHP’de İzmir özelinde kritik aday belirleme mesaisi yola çıktı. Milletvekilleri ve PM üyelerinden oluşan heyetler İzmir’in ilçelerinde aday adaylarıyla görüşmelerine başladı. Heyetler 4 gün boyunca aday adaylarıyla yüz yüze görüşmeler yapacak, ardından da bir rapor hazırlayarak Genel Merkez’e sunacak. Öte yandan görüşmelerde belediye başkanlığına talip olan isimlere hangi soruların yöneltildiği de öğrenildi.

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) aday belirleme çalışmaları tam gaz devam ederken, İzmir özelinde önemli bir çalışma başlatıldı. 

CHP’de milletvekilleri ve Parti Meclisi (PM) üyelerinden oluşan heyetler İzmir’de sahaya indi. 30 ilçede bölgesel olarak gruplandırılarak yapılan çalışma kapsamında heyetler 4 gün boyunca aday adaylarıyla yüz yüze görüşmeler yapacak, ardından da bir rapor hazırlayarak Genel Merkez’e sunacak. 

Aday belirleme sürecine yön verecek kritik mesai start alırken, belediye başkanlığına talip olan isimlere görüşme odasında sorulan sorular da öğrenildi. 

Buna göre ilçelerde görev alan 4 kişilik heyetler aday adaylarıyla yapılan görüşmelerde özgeçmişleri dinledikten sonra, ‘İlçedeki tanınırlık durumunuz nedir?’, 'Neden belediye başkanı olmak istiyorsunuz?' , 'Projeleriniz neler?, ‘Hangi kesimlerden ekstra oy alırsınız?’, ‘Aday olursanız seçimi kazanabilir misiniz?’, ‘Aday olursanız diğer adaylar sizde birleşerek saha çalışması yapar mı?’, ‘Aday belirleme yöntemi doğru mu? Yöntem öneriniz var mı?’ gibi sorular yöneltti. 

Heyetlerin ilçelerde örgütle de istişare yaptığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre heyetler aday adaylarıyla görüşmelerin yanı sıra ilçe başkanı ve ilçe yönetiminin de süreçle ilgili görüş ve önerilerini dinlediği bildirildi. 

O İLÇELERDE 'NEDEN KAYBETTİK, KİMLE KAZANILIR?' SORUSU! 
Öte yandan heyetlerin CHP'nin yerelde iktidar olmadığı ilçelerde önce ilçe başkanı ve ilçe yönetimi ile bir araya gelerek 'Neden kaybedildi, kimle kazanılır?' sorularına yanıt aradığı, bu ilçelerde aynı soruların yapılan görüşmelerde aday adaylarına da yöneltildiği ifade edildi. 

Heyetlerin ayrıca partinin yerelde iktidar olmadığı ilçeler ve küçük ilçelerde aday adaylarıyla yapılan görüşmeler ve örgütle yapılan istişarelerin ardından sahaya da indiği, esnaf ile vatandaşlarla da bir araya gelerek süreç için nabız tuttuğu da bildirildi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Bornova
 27 Aralık 2023 Çarşamba 16:14
Bornova Mustafa iduğ
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir