MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir’de başkanlık koltuğuna başkanlar talip!
Politika
6 Kasım 2017 Pazartesi 10:34

CHP İzmir’de başkanlık koltuğuna başkanlar talip!

CHP İzmir’de gözler gençlik kollarındaki kongre sürecinde. Bırakma sinyali veren il başkanı Sarıküse’nin koltuğu için mevcut ilçe başkanlarının isimleri öne çıktı. İşte o isimler…

GERÇEKİZMİR - CHP'de ana kademede devam eden olağan kongre takvimi dışında kadın ve gençlik kollarında da parti içi yarış başlıyor.

CHP Gençlik Kolları Genel Merkezi'nin belirlediği takvime göre 26 Kasım’da ilçe kongreleri başlayacak, 16 Aralık’ta bitecek. 19 Aralık’ta ise il kongreleri start alacak, 14 Ocak’a kadar tamamlanacak.

SARIKÜSE BIRAKACAK
Görevi uzun süredir sürdüren mevcut İl Gençlik Kolu Başkanı Sinan Sarıküse, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada görevi bırakma sinyali vermişti. Sarıküse’nin, “Kişisel görüşüm başka arkadaşların önünü açmak. Koltuklar kalıcı değil. Bu görevler bayrak teslimi gibi olmalı” demesinin ardından gençlik kollarında il başkan adaylığı için hareketlilik başladı.

5 İSİM ÖNE ÇIKTI
Sarıküse’nin yerine il başkanlığı için mevcut ilçe başkanlarının isimleri konuşuluyor. Buca İlçe Başkanı Haydar Göktepe, Karşıyaka İlçe Başkanı Ozan Uyan, Konak İlçe Başkanı Orçun Altanhan, Balçova İlçe Başkanı Korcan Uçman, Tire İlçe Başkanı Görkem Çolak il başkanlığı için adı öne çıkan isimler oldu.  Bu isimlerin koltuğa yakıştırılmaları dışında örgüt içinde nabız yoklamaya da başladıkları iddia edildi. Bu isimlerden özellikle Göktepe, Uyan ve Altanhan’ın ciddi çalışma içinde oldukları belirtildi.

SARIKÜSE’NİN TAVRI BELİRLEYİCİ OLACAK
Öte yandan Sarıküse’nin tavrı önemli. Sarıküse’nin ilçesi Bornova’da ve etkisinin olduğu kırsal bölgelerdeki ilçe kongrelerinde güçlü çıkması halinde destekleyeceği isim avantajlı olacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Seniye Nazik Işık
 9 Kasım 2017 Perşembe 07:55
Gençlik Kollarının genç erkek kolları olduğu zannı yaratan bir haber olmuş. İlginç. Bu yarışa katılan ya da katılmayı isteyen genç kadınları da bulup çıkarmak iyi gazetecilik olabilir, ne dersiniz?
 Serhat karagöz
 6 Kasım 2017 Pazartesi 17:58
Ozan haydar orçun görkem bu arkadaşlar için erken. Örgütün tamamına hakim, bugüne kadar sivrilmemiş bir lazım gelsin. O koltuğu doldurabilmek önemli... Bu isimler yetersiz kalır
 Tireli
 6 Kasım 2017 Pazartesi 17:32
Görkem Çolak mı? Görkem Çolak Tire'de ne yapmış ki, İl de ne yapacak
 Göztepeli
 6 Kasım 2017 Pazartesi 12:51
Örgüt dinamizmini yitirdi. Özellikle bu dönem Sinan sarıküsenin bunda payı büyük. Yeniden ayağa kalkmak için gençlere ağbeylik yapacak deneyimli birine ihtiyaç var.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir