MENÜ
İzmir 24°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir’de de ‘değişim’ dedi: Aday listesine kadın ve genç damgası!
Politika
30 Ocak 2024 Salı 07:59

CHP İzmir’de de ‘değişim’ dedi: Aday listesine kadın ve genç damgası!

CHP Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ile yola devam etmeme kararı alırken, 31 Mart sandığında Büyükşehir adaylığı için Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay isminde karar kıldı. Parti sadece 4 ilçe belediye başkanı için yeni dönemde adaylık kararı alırken, listeye genç ve kadın adayların ağırlığı damga vurdu.

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için İzmir’deki aday belirleme sürecini tamamladı.

CHP’de uzun tartışmalara neden olan İzmir adayları belirleme konusu yeni haftanın ilk gününde özel gündemle gerçekleştirilen üst yönetim toplantılarıyla sonlanırken, sürece değişim damga vurdu.

CHP Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile yola devam etmeme kararı alırken, 31 Mart sandığında Büyükşehir adaylığı için Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay isminde karar kıldı.

Öte yandan ilçe belediye başkan adayları listesinde de yaşanan büyük değişim dikkat çekti. CHP’de mevcut belediye başkanlarından sadece 4 tanesi yeniden aday gösterilirken, listeye genç ve kadın adayların ağırlığı damga vurdu.

CHP’de yeni dönem için Büyükşehir adayı olan Tugay’ın dışında Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ilçelerinde yeniden aday gösterildi. İzmir’de CHP’li 20 belediye başkanı için ise adaylık vizesi çıkmadı.

9 KADIN ADAY

Mevcut 3 kadın belediye başkanı olan CHP, İzmir’de yeni dönem için 9 kadın aday belirledi. Buna göre Selçuk Belediye Başkanı Sengel’in yanı sıra Lal Denizli Çeşme, Saniye Fıçı Foça, Helil İnay Kınay Karabağlar, Behiçe Yıldız İşçimenler Ünsal Karşıyaka, Nurşen Balcı Karabağlar, Sema Bodur Kınık, Nilüfer Çınarlı Mutlu Konak ve Deniz Karakurt Menemen adayı oldu.

GENÇLİK AŞISI

CHP’nin İzmir aday listesinde gençlik etkisi de öne çıktı. Aliağa’da Çağatay Güç, Balçova’da Onur Yiğit, Bayraklı’da İrfan Önal, Bornova’da Ömer Eşki, Buca’da Görkem Duman, Çeşme’de Lal Denizli, Çiğli’de Uygar Yıldırım, Narlıdere’de Erman Uzun, Ödemiş’te Mustafa Turan, Selçuk’ta Filiz Ceritoğlu Sengel ve Urla’da Selçuk Balkan listenin genç adayları olarak dikkat çekti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir