MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir’de flaş gelişme: Kılıçdaroğlu ile görüştü, ‘Adayım’ dedi!
Politika
18 Aralık 2017 Pazartesi 19:14

CHP İzmir’de flaş gelişme: Kılıçdaroğlu ile görüştü, ‘Adayım’ dedi!

İlçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından gözler İl Kongresi’ne çevrilirken İzmir-Ankara trafiği de hızlandı. CHP PM Eski Üyesi Saygılı da Başkent’e giderek Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Saygılı görüşmenin ardından il başkanlığı için aday olduğunu söyledi.

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü’nde ilçe kongrelerinin Pazar günü Çiğli’de yapılan seçimle birlikte tamamlanmasının ardından gözler 7 Ocak’ta yapılacak İl Kongresi’ne çevrildi. 

30 ilçede başkanların ve il delegasyonunun belli olmasıyla trafik hızlandı, Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Mahir Polat ve İl Başkan Yardımcısı Okan Karlıdağ’ın ardından bir isim daha soluğu Başkent’te aldı. 

CHP İzmir’de geçen dönem de potansiyel il başkanı adayları arasında yer alan, Mehmet Şakir Başak’ın koltuğu koruduğu Konak Kongresi’nde il delegesi seçilen Parti Meclisi Eski Üyesi Hüseyin Saygılı Ankara’da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Genel Merkez’deki görüşmenin yaklaşık 20 dakika sürdüğü bildirildi. 

Önceki yıllarda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile yakın siyaset yapan, İl Kongresi sürecinde etkili olması beklenen İl Eski Başkanı Ali Engin ile de ilişkisi kuvvetli olan Saygılı’dan Başkent’teki görüşme sonrası bir de flaş açıklama geldi. 

"ADAYIM, GENEL BAŞKANIMIZA DA İLETTİM" 
Gerçekizmir’e konuşan Saygılı, “Genel Başkanımızla görüştüm. İl Kongresi sürecini konuştuk. Görüşlerimi kendisine aktardım. İl Başkan adayı olmayı düşünüyorum. Bunu Genel Başkanımız’a da ilettim. İzmir’de yaptığımız çalışmalarda böyle bir teveccüh gördüğüm için bu yola çıktım. Parti Meclisi üyesiyken Genel Başkanımız ile yakın çalışma fırsatı bulmuştum. Beni iyi tanıdığını söyledi. Adaylık noktasında örgüt nezdindeki çalışmamı hızlandıracağım” dedi. 

Saygılı’nın bu görüşmenin ardından kente geldikten sonra ilçe turuna çıkarak adaylığı konusunda örgütlerin nabzını yoklayacağı öğrenildi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Nurettin gelmez
 20 Aralık 2017 Çarşamba 20:08
Genelbaskan dan değil örgütten destek istenmesi gerekirken. Genelbaskan neden örgüte git diyemiyor. Tiyatro gibi . il delegeleri protesto etmesi gerekir ama kimsenin protesto edeceğini sanmak hayal gibi
 cengiz cansız
 18 Aralık 2017 Pazartesi 22:43
allahım aklıma mukayyet ol biri ilçe başkanlarını makamına çağırıyor biri genel başkandan icazet istıyor örgüt yöneticileri seyrediyor beyler icazeti örgütten alacaksınız genel başkanımız kimseye aday ol veya olma demez chp kültürü bunu gerektirir
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir