MENÜ
İzmir
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir’de flaş iddia: YARSAV'ın eski başkan yardımcısı o ilçe için yola çıkıyor!
Politika
20 Kasım 2018 Salı 08:42

CHP İzmir’de flaş iddia: YARSAV'ın eski başkan yardımcısı o ilçe için yola çıkıyor!

Geçtiğimiz günlerde hakimlikten emekliye ayrılan eski YARSAV Başkan Yardımcısı Murat Aydın’ın ismi CHP’den Karşıyaka Belediye Başkan Adaylığı için geçiyor. Aydın’ın emekliliğinin onaylanmasının ardından CHP Genel Merkeziyle görüştüğü,ve olumlu dönüş aldığı öğrenildi. Aydın'ın bir kaç gün içinde Karşıyaka'ya gelerek örgüt, STK ve vatandaş nezdinde nabız yoklayıp aday adayı başvurusunda bulunması bekleniyor.

GERÇEKİZMİR - Türkiye Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlere kilitlendi. Partilerde belediye başkan adaylarına yönelik çalışma sürerken, kamuda çalışanlar için de adaylık yolunda son istifa tarihi 1 Aralık...

CHP’de partinin kalesi olarak nitelendirilen İzmir’de aday adayı patlaması yaşanırken, sürpriz isimlerin de adaylıkları gündeme geliyor.

KARŞIYAKA ESKİ HAKİMİ İÇİN FLAŞ İDDİA
Cumhurbaşkanına hakaret suçunu düzenleyen TCK'nın 299. maddesini, anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne taşımasıyla gündeme gelen eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkan Yardımcısı Murat Aydın’ın ismi Karşıyaka Belediye Başkan Adaylığı için geçiyor.

EMEKLİ OLDU ROTASINI SİYASETE ÇEVİRDİ 
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK)’nın 2016 kararnamesi ile İzmir Karşıyaka Hakimliğinden Trabzon’a atanan, geçtiğimiz günlerde de sosyal medyadan yayınladığı paylaşımla emekliliğini istediğini duyuran Aydın, emekliliğinin onaylanması sonrası rotayı siyasete kırdı.

Gerçekizmir’in edindiği bilgiye göre Aydın’ın, 2007-2016 yılları arası görev yaptığı Karşıyaka için belediye başkan adaylığı gündeme geldi. Aydın’ın gelen talepler sonrası yerel yöneticiliği gündeme aldığı öğrenildi.

KARŞIYAKA’DA NABIZ YOKLAYACAK
Geçtiğmiz günlerde CHP Genel Merkezi’nde görüşmeler yaptığı öğrenilen Aydın’ın olumlu dönüş alması sonrası Karşıyaka’ya gelerek ilçede bir takım görüşmeler yapma kararı aldığı öğrenildi. Aydın’ın ilçede parti örgütü, STK’lar ve vatandaş nezdinde nabız yoklayacağı ve aday adayı olup olmama noktasında karar vereceği öğrenildi. Aydın'ın temasları sonrası aday adayı başvurusunda bulunması bekleniyor.

Aydın, Cumhurbaşkanına hakaret suçunu düzenleyen TCK'nın 299. maddesini, anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne taşıması ve HSYK'nın kararnamesiyle İzmir Karşıyaka 7. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimiyken Trabzon Hakimliği'ne atanması ve atamayı ‘sürgün’ olarak değerlendirmesiyle gündeme oturmuştu.

1987 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Bölümü Mezunu olan Aydın, 1992 senesinde İzmir Adli Yargı Hakim Adayı ataması yapıldı. Farklı kentlerdeki görevi sonrası 2007 yılında Karşıyaka 7. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde göreve başlayan Aydın, 2016 yılında HSYK’nın kararnamesiyle Trabzon’a atanmıştı. Aydın geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından cübbeli fotoğrafını paylaşarak emekliliğini istediğini duyurmuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir