MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir’de gündem il kongresi: Kocaoğlu tek tek başkanlara sordu
Politika
16 Aralık 2017 Cumartesi 14:25

CHP İzmir’de gündem il kongresi: Kocaoğlu tek tek başkanlara sordu

CHP İzmir’de 7 Ocak’taki il kongresine yönelik ilk önemli toplantı gerçekleşti. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, ilçe başkanlarını Büyükşehir’de topladı. 'Uzlaşı' gündemli gerçekleşen buluşmada Kocaoğlu başkanlarla tek tek makam odasında görüştü.

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü’nde Çiğli’de Pazar günü yapılacak seçim dışında ilçe kongreleri tamamlanırken, gözler 7 Ocak’taki il kongresine çevrildi.

Hafta arasında Ankara’ya giderek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelen ve İzmir Kongresi üzerine fikir alışverişinde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ankara'dan da aldığı uzlaşı mesajları sonrası kentte ilk hamlesini yaptı.

SÜRECE KATKI KOYMAK İSTİYORUM
Süreçte nasıl bir yol izleyeceği en çok merak edilen isim olan Kocaoğlu, ilçe başkanlarıyla Büyükşehir’de bir araya geldi. Kocaoğlu önce ilçe başkanlarıyla makam odasındaki misafir bölümde çay içti. Kocaoğlu'nun burada başkanlara, "Memleketin durumu ortada. İl başkanı seçeceğiz. Birlik içinde uzlaşı içinde mümkünse tek adaylı bir kongre olsun. En faydalı yapıyı birlikte kuralım.  Bu sürece uzlaşı anlamında katkı koymak istiyorum. Aklımda herhangi bir isim yok. Sizlerden fikir almak istiyorum" dedi.

TEK TEK GÖRÜŞTÜ, İSİM SORDU
Kocaoğlu daha sonra başkanları tek tek içeri aldı. Kocaoğlu'nun başkanlara önce ilçedeki genel durumu sorduğu belirtilirken, daha sonra ise  “İl başkanlığı ile ilgili ne düşünüyorsun”,  "Uzlaşma olabilir mi", “Aklından geçen bir isim var mı" gibi sorular yönelttiği öğrenildi.

Kocaoğlu'nun ilçe başkanlarından gelen "Sizin aklınızda bir isim var mı?"  sorusuna "Kafamda bir isim yok. Yemin ederim ki yok. Herkese eşit mesafede biri olsun" dediği öğrenildi.

Kimi ilçe başkanının isim verdiği, kimisinin ise isim vermediği ancak tarif yaptığı öğrenildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir