MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir’de gündem ‘liste ve imza’ iddiası ile ‘ittifak’ konusu!
Politika
9 Ocak 2019 Çarşamba 08:30

CHP İzmir’de gündem ‘liste ve imza’ iddiası ile ‘ittifak’ konusu!

CHP İzmir İl Yönetim Kurulu toplantısında gündem İl Başkanı Yücel hakkındaki ‘liste’ ve ‘imza’ iddiaları oldu. Liste iddiası beraberinde disiplin işlemini getirirken, yönetim İYİ Parti’yle ittifak konusunda da tavrını netleştirdi.

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Toplantısı, İl Başkanı Deniz Yücel başkanlığında gerçekleşti.

Gerçekizmir’in edindiği bilgiye göre yönetim kurulu toplantısında İl Başkanı Yücel, hakkında ortaya atılan 2 iddia ile ilgili yönetime açıklamada bulunurken, bir disiplin hamlesi de geldi.

ATICI HAKKINDA DİSİPLİN İŞLEMİ
Yücel, yöneticilere parti Genel Merkezi’ne verdiği iddia edilen ve sosyal medyada paylaşılan belediye başkan adayı listesinin doğru olmadığını söyledi.  İddia edilen listeyi sosyal medya hesabından paylaşan Buca parti üyesi ve ilçe delegesi Doğan Atıcı hakkında ise disiplin işlemi başlatıldı. Atıcı için komisyon kuruldu. Alınan kararda "Atıcı'nın sosyal medyada asılsız paylaşımlarla partiyi, Genel Merkezi ve il başkanını kamuoyunda tartıştırması, örgütte infial düzeyine varacak rahatsızlık yaratması ile Buca Belediyesi'ni kötüleyen itibarsızlaştıran paylaşımlarda bulunması" nedeniyle hakkında disiplin soruşturması açıldığı ifadesi yer aldı.

‘İMZA ATMIYOR’ İDDİASINA NOKTA KOYDU
Yücel parti içindeki bir başka iddiaya da noktayı koydu. Yerel seçimlerde ilçe belediye başkan adayı olacağı bu nedenle il başkanlığındaki yazışmalara ve kararlara imza atmadığına yönelik iddiaların gerçek dışı olduğunu yönetimde dile getiren Yücel’in, il başkanlığının mali konularındaki işlerinin kendi imzasıyla gerçekleştiğini söylediği ve yöneticilerin yanında karar defterine imza attığı öğrenildi. Yücel’in yerel seçimlerde herhangi bir adaylığının söz konusu olmadığını, partiyi yerel seçimlere en iyi şekilde hazırlayacaklarını ifade ettiği öğrenildi.

YÖNETİM İLÇE ADAYLIĞINDA İYİ PARTİ’YE İLÇE VERİLMESİNİ İSTEMİYOR
Öte yandan yönetimde İYİ Parti ile ittifak konusu da gündeme geldi. Daha önceki toplantılarda ilçe belediye başkanlıkları özelinde İYİ Parti’yle ittifaka sıcak bakmayan İl Başkanı Yücel ve yönetim aynı tavrını sürdürüyor. Yönetimde, İYİ Parti’nin mevcut oyunun yapılan anketlerde 24 Haziran’daki oy oranından çok düşük çıktığı gündeme geldi. Yönetimin, CHP’nin tek başına İzmir’de ilçelerde seçimi kazanabilecek güçte olduğu noktasında hem fikir olduğu öğrenildi. Yönetim, İYİ Parti’yle ilçe belediye başkan adaylıklarına yönelik değil meclis üyelikleri için ittifak görüşmesinin yapılması gerektiğini savunuyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 partili
 9 Ocak 2019 Çarşamba 08:43
İl başkanlığını kimi aday olamayacak çevreler yıpratmaya çalışıyor. Listenin Başkanın bir yere aday değilim demesiyle zaten yalan olduğu ortaya çıkıyor çünkü listede kendide aday yazılmıştı.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir