MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir’de gündem yeni başkan: Hareketli saatler!
Politika
22 Aralık 2022 Perşembe 08:36

CHP İzmir’de gündem yeni başkan: Hareketli saatler!

CHP İzmir’de ana gündem Yücel’in istifası ve yeni il başkanının kim olacağı sorusuna aranan yanıt... Yücel’in yakın çevresine istifayla ilgili cumartesi gününü işaret ettiği öğrenildi. İl yöneticilerinin içeriden seçim olması için bugünkü son toplantılarında ‘isim’ hamlesi yapacağı bildirildi. Öne çıkan dışarıdan atama formülünde ise 2 isim yüksek sesle konuşulurken, aday yelpazesi de oldukça geniş bir yer kaplıyor...

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü’nde genel merkez tarafından yayınlanan adaylık istifası genelgesinin son tarihi olan 26 Aralık’a sayılı günler kalırken, hareketlilik yaşanmaya devam ediyor.

5 yıldır koltukta olan İl Başkanı Deniz Yücel’in milletvekili aday adayı olmak için görevinden ayrılmasına kesin gözüyle bakılırken, CHP İzmir’de 1 numaralı gündem yeni il başkanının kim olacağı… 

CUMARTESİ İSTİFA EDECEK
Yücel’in Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Almanya’dan çarşamba gecesi dönmesi nedeniyle istifa tarihini birkaç gün ertelediği öğrenildi. Yücel’in cumartesi günü düzenleyeceği basın toplantısıyla adaylık için istifasını kamuoyuna duyuracağı öğrenildi.

ATAMA OLACAK, YÖNETİM GÖREVDEN ALINACAK
Edinilen bilgiye göre Yücel’in yerine yeni il başkanı dışarıdan atanacak. Mevcut yönetimin de görevden alınması bekleniyor. Yeni atanacak başkanın 30 kişilik yönetim kurulu listesinde mevcut yönetimden 7-8 ismin yer alabileceği konuşuluyor.

GÖZLER MYK’YA ÇEVRİLECEK
Süreci yöneten aktörlerin isim konusunda uzlaşması halinde önümüzdeki hafta yapılacak olan MYK toplantısında yeni il başkanının ve yönetimin atanması bekleniyor.

İL YÖNETİMİNDEN SON HAMLE
Öte yandan 3 yıla yakın süredir görev yapan mevcut il yönetiminin, bugünkü toplantısında içeriden başkan seçilmesi adına son bir hamle yapacakları öğrenildi. 15-20 yöneticinin Çağdaş Kaya isminde uzlaştığı öne sürüldü. Kaya’nın isminin toplantıda aday olarak gündeme getirilmesi bekleniyor.

KİMLERİN ADI KONUŞULUYOR?
Hem genel hem yerel seçimi yönetecek dışarıdan bir isim arayışında Büyükşehir cephesinde İl eski Başkan Yardımcısı Altan İnanç ve İş İnsanları Örnekköy Kooperatif Başkanı Şenol Arslanoğlu isimleri öne çıktı. İnanç’ın 1-2 gündür süreçte etkin rol alan belediye başkanlarıyla temasını sıklaştırdığı öğrenildi.  Aslanoğlu’nun ise il başkanı olması halinde kooperatif başkanlığından istifa edeceği öğrenildi. Balçova Belediye Başkanlığı düşünen Aslanoğlu’nun il başkanı olarak atanması halinde bu iddiasından vazgeçeceği ifade edildi.

İnanç ve Aslanoğlu ile ilgili Genel Merkez’de defans olması halinde Soyer’in Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın ismini Genel Merkeze verebileceği iddia edildi.

Erdal Karademir, Olgun Atila ve Sinan An isimleri de gündemdeki yerini koruyor.

Balçova Eski Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve Konak İlçe Eski Başkanları Aytekin Tunus ile Sinan Karamustafaoğlu için de Genel Merkez nezdinde çalışma yapılıyor.

Öte yandan İzmir’de süreci yöneten aktörlerin öne çıkardığı isimlerle ilgili Genel Merkez’de olmamaları yönünde farklı ekiplerin çalışma yaptıkları da iddia edildi.

Düğümün Soyer'in İzmir'de siyasi ekibi ve süreci beraber götürdükleri aktörlerle yapacağı görüşmesi sonrası karar verilen ismi söyleyeceği Genel Merkez mesaisinde çözülmesi bekleniyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir