MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir’de sandığa 2 kala o isim de çekildi
Politika
5 Ocak 2018 Cuma 16:51

CHP İzmir’de sandığa 2 kala o isim de çekildi

Partide gözler Pazar günü yapılacak il başkanlığı yarışına çevrilirken, İl Eski Başkanı Karataş’ın ardından kongre sürecinde adaylığını açıklayan PM Eski Üyesi Saygılı da yarıştan çekilme kararı aldı.

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü’nde Pazar günü yapılacak İl Kongresi öncesi önemli bir gelişme daha yaşandı.

Süreçte göreve 6.kez talip olan İl Eski Başkanı Kemal Karataş’ın Utku Gümrükçü lehine çekilmesinin ardından PM Eski Üyesi Hüseyin Saygılı da adaylıktan geri adım attı.

Saygılı yazılı bir açıklama yaparak adaylıktan çekilme kararı aldığını açıkladı.



İŞTE O AÇIKLAMA
Önümüzde çok önemli seçim süreçleri bizleri bekliyor. Her birimizin partimizi bu zorlu sınavlardan başarıyla çıkarmak gibi bir sorumluluğu bulunmaktadır.

Genel Başkanımızın kongre süreçlerine ilişkin verdiği mesajları hepimiz takip ediyoruz. Sn. Kılıçdarğlu'nun mesajlarını hep birlikte dikkate almak durumunda olduğumuzu düşünüyorum.

Kendisi İzmir il kongresine ilişkin görüşlerini uzlaşı adayı olması şeklinde açıklamıştır. Bugün başta belediyelerimiz olmak üzere tüm değerlerimiz AKP tarafından tehdit edilmekte. İşte bunun için birlik ve beraberlik herzamankinden daha önemlidir.

Bunun için, bir parti emekçisi olarak kongre sürecinde, Genel Başkanımın görüşleri doğrultusunda hareket ederek İl Başkanlığı için adaylıktan çekilme kararı almış bulunmaktayım.

Bugüne kadar Kongre sürecine katkıda bulunmak için örgütlerimizi dolaşarak, delegelerimizle, partili arkadaşlarımla ve sivil toplum örgütleriyle süreci değerlendirmeye çalıştım. İl Başkan adayı olarak bana bu süreçte destek veren arkadaşlarıma, imza veren delegelerimize, tüm yoldaşlarıma çok teşekkür ediyorum.

Pazar günü yapılacak kongremizin barış içinde geçmesini diliyorum. Seçilecek İl Başkanımızı, yönetim kurulu üyelerimizi, il disiplin kurulu üyelerimizi ve kurultay delegelerimizi şimdiden kutluyor Başarılar diliyorum.

Bundan sonra da CHP’li bir nefer olarak hiç bir beklenti olmaksızın partime ve ülkeme hizmet etmeye devam edeceğimden hiç kimsenin kuşkusu olmasın...

Saygılı’nın kararı sonrası Pazar günü Celal Atik Spor Salonu’nda yapılacak kongrede aday sayısı 5’e düştü.
Yarışın Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun desteklediği Deniz Yücel ile Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü arasında geçmesi beklenirken,  İl Başkan Yardımcısı Aytül Tokgözlü ile partililer Hasan Nebi ile Canan Tapkan ise diğer il başkanı adayları…

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Sgül.
 5 Ocak 2018 Cuma 19:39
Evet ya ülke yangına doğru yol alırken, meclis devreden çıkmış, belediye başkanlarının makamı ben yaptım oldu mantığıyla işgal edilirken, çocuklara tecavüz edilip kadınlar sokaklarda öldürülürken... yani;hep birlikte tepki verilmesi gereken bin tane neden varken CHP nin en önemli sorunu il başkanı kim olsun, kime yakın olsun, 2019 da kimleri bi yerlere taşısın vs vs. Bu ülkede bir daha hiç seçim olmayabilir, olsa da aday bile çıkaramayabilirsiniz farkında mısınız?! Sosyal demokrat, sol, sosyalist düşüncede olduğunu iddia eden tüm partililer, "gemi yanıyor ama benim kamaram sağlam olsun demenin aklı mantığı yok". ve unutmayın ki; başka Türkiye yok... yani sözün özü... "ya hep beraber ya hiç birimiz!!!"
 Konaktan Selami
 5 Ocak 2018 Cuma 18:22
Zaten ciddi aday değildin.Çekilmen bir şey ifade etmiyor.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir