MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir’de sandıkta kritik hafta: İlçe ilçe program
Politika
29 Eylül 2017 Cuma 08:39

CHP İzmir’de sandıkta kritik hafta: İlçe ilçe program

CHP İzmir’de delege seçimlerinde sandıkta dördüncü hafta mesaisi yaşanacak. Gözler Karşıyaka’da 3 mahallede olacak. Bornova iki büyük mahallede sandık kuracak. Foça’da seçimler çarşaf listeli şekilde yapılacak. Gaziemir’de de start veriliyor.

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir’de olağan kongre takvimi delege seçimleriyle işliyor. Sandık mesaisinde dördüncü hafta yaşanacak.

GÖZLER KARŞIYAKA’DA
Delege seçimlerinde bu hafta dikkatler Karşıyaka’da olacak. İlk haftaya ilçe destekli beyaz listelerin damga vurduğu Karşıyaka’da delege sayısı fazla olan mahallerde çıkacak sonuç merakla bekleniyor.

Cumartesi mesaisinde sonucu merakla beklenen mahalle Bahçelievler... Seçim tarihinin ilçe tarafından ertelenmesi nedeniyle itiraz yapılan ve il yönetiminde gergin anların yaşanmasına neden olan mahallede il yönetimi 30 Eylül’de sandık kurulması kararını almıştı. İlçe yönetiminin destek vereceği beyaz listeye karşı, İl Başkan Yardımcısı Dilek Bilgin’in destekleyeceği liste yarışacak. Adem Şahin ve İsmail Horoz da bu listenin önemli destekçilerinden olacak.  Bilgin’in listesinin rengi ilçedeki muhaliflerin rengi olan mavi olmayacak. Ancak mahallede muhalifler Bilgin’in çıkaracağı listeye destek verecek.



Bilgin’in Bahçelievler üyeleriyle Öğretmen Evi’nde gerçekleştirdiği toplantıya coşkulu bir katılım olmuştu. Beyaz listeye ise İl Eski Başkanı Ali Engin ve  İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı gibi isimlerin dışarıdan destek verdiği öğrenildi.

Öte yandan ilçede cumartesi günü Demirköprü, Mavişehir, İmbatlı, Mustafa Kemal, Atakent gibi mahallelerde de sandık kurulacak.

PAZAR MESAİSİ: YALI-BOSTANLI!
Pazar günü ise gözler Yalı ve Bostanlı mahallelerinde… Bostanlı’da ki en önemli detay  geçtiğimiz kongre sürecinde birlikte hareket edip kazanan listede olan İl Eski Başkanı Ali Engin ve ilçenin önemli siyasilerinden Müjdat Ünsalan karşı karşıya gelecek.  Engin ilçe yönetimi destekli beyaz listeye destek verecek. Ünalan ise mavi listeyle karşısında olacak. Karşıyaka Belediyesi Eski Başkanı Cevat Durak da beyaz listeye destek verecek. İlçede muhalefetin en etkili ismi belediye eski başkanı Cihan Türsen ve Büyükşehir eski Başkanı Yüksel Çakmur da Ünsalan’la birlikte karşı listede olacak.

YALI AKPINAR'IN MAHALLESİ
Yalı ise Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın mahallesi. Burada çift liste yarışacak. İlçe yönetimi destekli listeye rakip çıkacak. İl Disiplin Kurulu Eski Başkanı Birol Soylu’nun karşı listeye destek vereceği öğrenildi. Akpınar'ın her iki listeye yazılması bekleniyor.

DİĞER İLÇELERDE ŞÖYLE
Bornova’da gözler iki büyük mahalle Atatürk ve İnönü’de…Her iki mahallede sandık Pazar günü kurulacak.

Konak’ta sandık Pazar günü kurulacak. Seçim olacak mahaller ise Alsancak, Çankaya, Kültür, Mehmet Ali Akman, Mimar Sinan…

Sandık mesaisinde dördüncü haftayı yaşayacak olan Buca’da, cumartesi günü Şirinkapı, Laleli, Güven, ve Çağdaş mahallelerinde seçim var. Pazar günü ise Göksu, İnönü, Seyhan ve Murathan mahallelerinde delegeler belli olacak.

FOÇA’DA ÇARŞAF GELENEĞİ DEVAM EDECEK
Delege seçimlerinin bu hafta başlayacağı Foça’da cumartesi Ilıpınar, Yeniköy, Cumhuriyet, Fatih, Kosbeyli’de sandık kurulacak. Pazar günü ise Hacı Veli, Kazım Dirik, Kocememetler, Yeni Bağarası mahallelerinde seçim var. Foça’da gelenek bozulmayacak. Geçmiş yıllarda olduğu gibi delegeler çarşaf listeli seçimle belli olacak.

GAZİEMİR’DE START VERİLİYOR
Delege seçimlerinin başlayacağı bir diğer ilçe Gaziemir…Cumartesi mesaisinde Aktepe, Emrez, Fatih, Menderes, Atatürk, Hürriyet, Dokuz Eylül mahallelerinde seçim yapılacak. Pazar gününün programında ise Zafer, Binbaşı ReşatBey, Beyazevler, Yeşil, Atıfbey, Gazi, Irmak, Gazikent, Sevgi mahalleleri var. Gaziemir’de mahallelerde uzlaşı tek listelerin olması bekleniyor.

Karabağlar’da ise cumartesi günü Cennetçeşme, Devrim ve Gazi mahallelerinde sandık kurulacak.

Dikili’de cumartesi Gazipaşa, Pazar günü ise Salihler’de sandık kurulacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir