MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir’de uzlaşı arayışı: Gündem o 2 ilçe!
Politika
2 Ağustos 2023 Çarşamba 08:55

CHP İzmir’de uzlaşı arayışı: Gündem o 2 ilçe!

CHP’de parti içinde başlayan ‘değişim’ tartışmasında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana tavır alan kentteki aktörlerin ilçe kongrelerinde yarışmak yerine uzlaşıyı masaya koyduğu öğrenildi. Konak, Bayraklı ve Bornova’da isimler üzerinde hemfikir olunurken, uzlaşının arandığı iki ilçe Buca ve Karşıyaka… Karabağlar’da yarış yaşanacak, Çiğli’de ise adaylık için iki isim öne çıktı.

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde olağan kongre süreci işlerken, tamamlanan delege seçimlerinin ardından gözler ilçe kongrelerine çevrildi.

Kongre maratonu bu cumartesi başlayacak. Gözler özellikle metropol ilçelerde olacak.

Gerçekizmir’in edindiği bilgiye göre parti içinde başlayan ‘değişim’ tartışmasında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana tavır alan kentteki aktörlerin ilçe kongrelerinde yarışmak yerine uzlaşıyı masaya koyduğu öğrenildi.

ASLANOĞLU DÜĞMEYE BASTI

İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve Aslanoğlu’nun adaylığına destek veren aktörlerin Buca ve Karşıyaka’da tek listeli seçim için düğmeye bastığı ve görüşme trafiği gerçekleştirdiği öğrenildi.

Konak’ta meclis üyesi Ozan Ali İlgazi, Bayraklı’da ilçe başkanı Didem Gültekin, Bornova’da ilçe başkanı Ertürk Çapın isminde hem fikir olunurken, Karabağlar’da yarış yaşanacak, Çiğli’de ise aday arayışı var.

BUCA VE KARŞIYAKA’DA UZLAŞI ARAYIŞI

Atandığı göreve bu kez seçilerek gelmek isteyen Aslanoğlu’nun dün il binasında Buca Belediye Başkan Yardımcısı Barış Özrençber ve İl Eski Yöneticisi Çağdaş Kaya ile uzlaşı gündemiyle bir araya geldiği öğrenildi. İsimler karşılıklı olarak gündeme geldi.  Edinilen bilgiye göre karşılıklı önerilen isimler veto edilirken Buca’da uzlaşının aranacağı isim Çağdaş Kaya olacak. Aslanoğlu ve Büyükşehir cephesi Kaya ismine onay verirse yönetim kurulu ve delegasyon birlikte belirlenecek.

Benzer bir çalışma da Karşıyaka'da var. Aslanoğlu ve sürecin içindeki aktörlerin Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin ve Karşıyaka’da Engin’le birlikte siyaset yapan isimlerle, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay arasında uzlaşı arayışında. Tugay’ın yurtdışından dönmesinin ardından görüşme trafiği hızlanacak. Uzlaşı için ajandanın tepesinde yazan isim il yöneticisi Sedrettin Coşkuner. Her iki tarafın onay vermesi halinde Coşkuner’in ilçe başkanlığı için adaylığını açıklayacağı öğrenildi. İlçede uzun zamandır Sibel Özenir, Dilek Bilgin, Serdar Aktop, Deniz Aydoğan ve Adnan Alabay’In isimleri de geçiyor.

KARABAĞLAR’DA ÇETİN YARIŞ
Öte yandan il başkanlığı ve Büyükşehir cephesi Karabağlar, Bornova ve Çiğli’de böyle bir çalışma içinde olmayacak. Yarışın en keskin olacağı yer Karabağlar olacak. Kongrenin tarihinin de öne çekilmesiyle az bir zaman kalırken, belediye cephesinde Savaş Akıncı, Hakan Arda ve Sema Çuhadaroğlu isimleri gündemde.  Mevcut ilçe başkanı Bülent Sözüpek ise devam etmek istiyor. İl başkanlığı ve Büyükşehir cephesi Sözüpek’e destek verse de delege seçimlerinde ki yıpranmışlık nedeniyle süreçte adaylık için sürpriz bir gelişmenin de yaşanabileceği iddia edildi.


 
POLAT, ATİLA VE ÇAPIN’DAN ASLANOĞLU’NA ZİYARET
Bornova’da ise İzmir Milletvekili Mahir Polat, Bornova Eski Belediye Başkanı Olgun Atila ve İlçe Başkanı Ertürk Çapın delege seçimlerinde birlikte hareket etmişti. Bu 3 isim dün il binasında İl Başkanı Aslanoğlu’yla bir araya geldi. Bu isimlerin Çapın’ın adaylığında uzlaştığı ifade edildi. Çapın geçmişte yakın siyaset yaptığı İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’la siyaseten yolları ayırmıştı. Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un nasıl bir tavır alacağı merak konusu. İduğ’un ilçede delege seçimlerinde yaşanan sıkıntılarla ilgili detaylı bir raporu Genel Merkez’e verdiği öne sürüldü.
 
ÇİĞLİ’DE ARSLAN VE GÜLTEKİN İSMİ ÖNE ÇIKTI
Çiğli’de ise delege seçimlerinden güçlü çıkan muhalefet cephesinde aday yelpazesi geniş ancak iki isim öne çıktı. Vezir Arslan ve Nihat Gültekin… İl Başkanlığı ve Büyükşehir cephesinde Vezir Arslan ismine geçmişte Aziz Kocaoğlu ve Alaattin Yüksel’le yakın siyaset yaptığı için soğuk bakıldığı, ‘ağabey’ formülünde ilçe eski başkanı Nihat Gültekin’in destekleneceği öne sürüldü.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 PARTİLİ
 5 Ağustos 2023 Cumartesi 02:16
Hüseyin duyan siyaseti doğru yöneten ikili ilişkileri doğru olan , aslan civan gibi bir delikanli kazanir.
 Bucali
 3 Ağustos 2023 Perşembe 00:33
Cagdas kaya yorgun isim
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir