MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir’den köy okulları ve atama çağrısı!
Politika
14 Aralık 2021 Salı 13:08

CHP İzmir’den köy okulları ve atama çağrısı!

CHP İzmir İl Örgütü’nün çağrısıyla Kemeraltı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasında atanamayan öğretmenlerin sorunları yeniden dile getirildi. Acil çözüm önerilerini sıralayan CHP İl Başkanı Yücel kapalı olan 17 bin köy okulunun açılarak atanamayan öğretmenlerin buralarda istihdam edilmesi gerektiğini belirtti. CHP İzmir Milletvekili Bayır ise, ‘’Bu iktidardan bir şey beklemek çok zor’’ diyerek sandık çağrısı yaptı.

Efe Can TAN /GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü atanamayan öğretmenlerin sorunlarını dile getirmek için Konak Kemeraltı’nda bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, CHP İzmir Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, CHP’li meclis üyeleri, CHP’li ilçe başkanları, Eğitim-İş Sendikası ve 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Cangı, çok sayıda öğretmen ve vatandaş katıldı. 

‘’SON 20 YILIN EN BÜYÜK MAĞDURLARI ÖĞRETMENLER!’’
Basın açıklaması için kürsüye gelen ilk isim olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Deniz Yücel sözlerine öğretmenlerin ülkenin kuruluşundaki önemine vurgu yaparak başladı. 

Yücel şunları söyledi: Kurtuluş Savaşı’nın cephede verilen mücadelesinin tam anlamıyla zafere dönüşmesini sağlayanlar öğretmenler olmuşlardır. Üstün ve fedakar hizmetleri cehaletle verdikleri büyük savaş, çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşılmasının kahramanlarıdır öğretmenlerimiz.  Sadece bunlar bile öğretmenlerimizi ve öğretmen adaylarımızı başımızın üzerinde taşımamız için yeterlidir. Milli eğitim politikalarımızın 15 yıl boyunca FETÖ’ye emanet edilmesi, son 5 yılda da AKP iktidarının ve Tek Adam yönetiminin basiretsizliği sayesinde öğretmenlerimizin sorunları adaletsizlik ve insan hakları sorunu haline dönüşmüştür. Hak ve hukuk tanımayan liyakat yerine itaat ve sadakatini tercih eden AKP iktidarı nedeniyle son 20 yılın en büyük mağdurları hakları çiğnenen yılları ve emekleri çalınan ataması yapılmayan öğretmenlerimiz ve öğretmensiz kalan çocuklarımızdır.

‘İKTİDARIN UTANCI’’
"Öğretmen olmak için eğitim almış olanların başka işlerde çalışmaya zorlanması asla ve asla kabul edilemez’’ diyerek atanamayan ve başka işlerde çalışmak zorunda kalan öğretmenlerin durumuna vurgu yapan Yücel, ‘’Genç öğretmenlerimiz KPSS’den çok yüksek puan alsalar bile kadrosuzluğa yenilmekte ve işsizler ordusuna katılmaktadır. Hem mesleklerini yapmak hem de geçinmek için verdikleri psikolojik savaş onları etkilemekte bu yolda zaman zaman pes eden gençlerimiz acı bir sona kurban olmaktadır. Öğretmenlik gibi kutsal bir mesleği en çok intiharın yaşandığı mesleklerden biri haline getirmek bugünkü iktidarın ayıbı utancı ve günahıdır. Çözüm varken hayata geçirmeyen atanamayanların sesine kulak tıkayanlar saraylarda zevki sefa içinde yaşayanlardır’’ dedi. 

‘’KÖY OKULLARI YENİDEN AÇILMALI’’
Konuşmasının sonunda öğretmenlerin yaşadığı sorunlara karşı ‘Acil Çözüm Önerileri’ni sıralayan Yücel, kapalı olan 17 bin köy okulunun açılmasını ve ataması yapılmayan öğretmenlerin buralarda istihdam edilmesini gerektiğini belirtti. 

Yücel şöyle konuştu: Köy okullarının açılması çağrısını bir kez daha tekrar ediyoruz. Köy okulları bir an önce açılmalı ve ataması yapılmayan öğretmenlerimiz bu okullarda öncelikli göreve başlamalıdır. Eğer 17 bin kapalı köy okulu açılırsa hem öğrenciler okullarından uzak beldelere taşınmaktan kurtulacaklar hem de ataması yapılmayan öğretmenlerin ataması yapılacaktır. Biz bu konuda Meclis’e gelecek her çalışmaya destek olacağımıza söz veriyoruz. Buradan bir çağrı yapıyoruz bu işin mimarı da varsın AKP iktidarı olsun diyoruz! Siz bu değişikliği yapın milletin öğretmenlerimizin sorununu çözün bu bize yeter. Adında Adalet ve Kalkınma olan AKP İktidarı gelin bu inada milli eğitime yaptığınız bu kötülüğe, öğretmenlere reva gördüğünüz açlık sınırındaki ücrete ve ataması yapılmayan öğretmenlerimizi mahkum ettiğiniz işsizliğe son verin.
Acil çözüm önerimizi de tekrar paylaşıyoruz: 

-17 bin köy okulu derhal yeniden açılmalıdır. 

-Eğitim fakültesi sayısı ve öğrenci kontenjanı ihtiyaca göre belirlenmeli ve buralarda nitelikli eğitim verilmelidir.

-Devlette taşeron öğretmen utancına son verilmeli, tüm öğretmenler kadrolu olarak istihdam edilmelidir

-Milli Eğitim Bakanlığı ivedi bir şekilde 100 bin açık öğretmen kadrosuna derhal atama yapmalıdır...

‘’SANDIKTA GEREKENİ YAPACAĞIZ’’
Açıklamada konuşan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, ‘’Ülkeyi 20 yıldır yönetenler plansız ve programsız yönetiyorlar. Bu iktidardan bir şey beklemek çok zor. Öyle görünüyor ki bu işlerin düzelmesi ne duayla, ne inşallahla, ne maşallahla olmayacak. Önümüze sandığı bir önce koyacaklar ve biz sandıkta gerekeni yapacağız. Öğretmenlerin ve anne babaların gözlerindeki yaşı dindireceğiz. Geliyor gelmekte olan, diyorum’’ şeklinde konuştu. 

Basın açıklamasında söz alan bir diğer isim KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ise güvencesiz çalışmaya karşı verdikleri mücadeleyi anlatırken atama taleplerini de tekrar dile getirdi. Bozgeyik eğitimdeki dincileştirme çalışmalarına da bir kez daha tepki gösterdi. 

ÖĞRETMEN İNTİHARLARI
Açıklamada söz alan ataması yapılmayan öğretmenlerden Özer Menken, ‘’Öğretmenler genç yaşında işsizlik nedeniyle inithar ediyorsa bu ülkenin ve ülkeyi yönetenlerin ayıbıdır. 2017 yılında 52 öğretmen inithar etmiştir. 2018 ve 2019’da 42 öğretmen, üç senede 100 yaklaşık öğretmen intihar etmiştir’’ diyerek tepkisini dile getirdi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir