MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Karabağlar bu fotoğrafı konuşuyor: Başkan sürece müdahil mi?
Politika
8 Aralık 2017 Cuma 15:39

CHP Karabağlar bu fotoğrafı konuşuyor: Başkan sürece müdahil mi?

CHP Karabağlar’da kongre öncesi ismi uzun süre ilçe başkan adaylığı için geçen meclis üyesi Ali Bartu’nun, Belediye Başkanı Selvitopu’yla makam odasından çekildiği fotoğrafı paylaşması tepki çekti. Partililer ‘Belediye başkanı sürece müdahil mi?” diye sorarken, fotoğrafla ilgili açıklama il başkan yardımcısından geldi.

GERÇEKİZMİR – CHP’de olağan kongre takvimi işlerken, gözler parti içi hareketliliğin en yoğun olduğu ilçelerin başında gelen Karabağlar’da… Bir çok ismin ilçe başkanlığı için adının geçtiği Karabağlar’da son düzlükte belediye desteğini alan mevcut ilçe başkanı Ali İhsan Yıldız’la, ADD ile Eğit-Der’in desteğini alan Necati Akpınar öne çıkmıştı.

Cumartesi günkü kongre öncesi sosyal medyadan paylaşılan bir fotoğraf tartışma konusu yarattı. İsmi uzun süre ilçe başkan adaylığı için geçen meclis üyesi Ali Bartu, sosyal medya hesabından Karabağlar Belediye Başkanlığı makamında çekilmiş Başkan Muhittin Selvitopu’nun da yer aldığı bir fotoğrafı paylaşması dikkat çekti. Bartu fotoğrafla ilgili, “İl Bşk.Yrd.İsmet Basmacı, İlçe Gençlik Kolları Bşk.Volkan Görboğa,Karabağlar Belediye Meclis Üyeleri Recep Çatuk ve Yurtoğlu Kongre Delegemiz Serdal Eren arkadaşlarımız ile birlikte Karabağlar Belediye Başkanımız sayın Muhittin Selvitopu'nu ziyaret ettik. Ülkenin içinde bulunduğu durumu göz önünde bulundurarak parti içi yarıştan ziyade parti içi birlik ve beraberlikten yana karar aldık” ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFA TEPKİ VAR

Fotoğrafa tepki geldi. Partililer, ismi ilçe başkan adaylığı için geçen Bartu’nun belediyenin desteklediği aday Yıldız lehine çekildiğine dair iddiaların konuşulduğu ortamda Selvitopu’yla fotoğraf paylaşmasına ve “parti içi yarıştan ziyade parti içi birlik ve beraberlikten yana karar aldık” ifadesi kullanmasını ‘Selvitopu sürece müdahil oldu’ şeklinde yorumlarken, Genel Merkez’in uyarısına rağmen  belediye başkanın sürece müdahil olmasının yanlış olduğuna dikkat çektiler.

BAŞKANIN AĞZINDAN KONGREYLE İLGİLİ CÜMLE ÇIKMADI

Fotoğrafa savunma İl Başkan Yardımcısı İsmet Basmacı’dan geldi. Paylaşılan fotoğraf karesinde yer alan Basmacı şunları söyledi:  Ben Karabağlar’da hep birlik beraberlikten yanayım. Elimden geldiğince adaylarla yapılarla bir araya geldim konuştum. birlik berabeBlik içine aday çıkartalım dedim. Ben çaba harcadım bu kadar oldu. O fotoğrafta birlik beraberlik içine olduğumuzu gösterdik. Biz Muhittin Başkandan onay almaya gitmedik. O gün başkan belediyedeydi. Ceyhan’la (Özel Kalem Müdürü) bir araya geldik. Sonra başkan orada diye yanına uğradık. Çay içelim dendi. Çay içtik. Kongreyle ilgili konuşmadık. Muhittin Başkan’ın ağzından bir cümle çıkmadı. Belediye başkanın kongre sürecine en ufak müdahalemiz olmadı.”
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Cengiz
 8 Aralık 2017 Cuma 18:02
Bunlar her zaman aynı pazarlıklar aday adam geri dönmez iyi beceriyorlar bravo
 İsmet taka tuka
 8 Aralık 2017 Cuma 16:49
Tabii ki İsmet''in anlattığı gibidir durum kesinlikle seçime kalmış iki gün belediye başkanıyla bayram değil seyran değil bu bir araya geliyorlar Sürece en başından beri müdahiller mahalle mahalle adam adama markaj uyguladılar güven WhatsApp''tan sivillerin fotoğraflarını çekiyor büyükşehirde savaşa gönderiyor Delege gör bunları oyuna sahip çık
 Eyy adı gibi bahtıda KARABAĞLARR
 8 Aralık 2017 Cuma 16:00
Doğru dürüst başkan Muhittin selvitop Genclik Kolları başkanına sormuşmudur acaba mesai saatleri içerisinde burada ne işin var diye????Acaba hiç araştırdımı genclik kolları başkanı bir sene icerisinde kac gün rapor aldı diye?acaba ücretli ücretsiz kac gün izin kullandı diye hiç sorguladımı bürokratlarını????Ali beyin çekilecegini zaten biliyorduk ismet basmacı kendine rol biçmesin ali bey zaten çekilecekti..... Eyy diger dürüst başkan Aziz Kocaoğluuu ismet basmacı senin müdürün degilmi????Ali rıza koçeri siyaset yapıyor diye görevden aldında ismet basmacıya neden sesin cıkmıyor???Mesai saatleri icerisinde bir belediye başkanına pazarlık ziyaretine giden bu ismeti gözün görmüyormu????????Birdaha gelsem şu yalan dünyaya sizlerle siyaset yaparım cünkü 15 senedir izmiri babanızın ciftligi gibi yönetiyorsunuz....
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir