MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Karabağlar'da 'ağabey' formülü: Kulislerde sürpriz isim
Politika
14 Ekim 2017 Cumartesi 10:10

CHP Karabağlar'da 'ağabey' formülü: Kulislerde sürpriz isim

CHP'de bu dönem delege seçimlerinde karma bir yapının oluştuğu Karabağlar’da masada ‘ağabey’ formülü var. Kulislerde ilçe başkan adaylığı sürpriz bir isim gündeme geldi: İl Eski Başkan Yardımcısı Savaş Akıncı...

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir’de delege seçimlerinde son hafta yaşanıyor. Bu hafta sonu kurulacak sandıkların ardından mahallelerde seçim tamamlanacak.

İlçelerde kongreler öncesi adaylık trafiği hızlandı.

İzmir’in en büyük ilçesi olan Karabağlar’da delege seçimlerinde bu yıl karışık bir fotoğraf oluştu. İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız devam etmek isterken, kulislerde çeşitli isimler konuşuluyor.

Delege seçimlerinde ortaya çıkan tablo, geçmiş süreçte yaşanan kutuplaşma ve 2019’daki zorlu seçim maratonu göze alınarak örgütte ‘ağabey’ formülü üzerinde duruluyor..

Partinin ilçedeki emektar isimlerinden avukat Mehmet Türkbay’ın ismi uzun süredir dillendirilirken, kulislere sürpriz bir isim düştü.

Adı geçen ilçe kongresinde de gündeme gelen İl Eski Başkan Yardımcısı Savaş Akıncı’nın ilçe başkan adayı olacağı üst perdeden konuşuluyor.

Fahrettin Altay’dan delege seçilen Akıncı’nın örgüt içinde sevilmesi, örgüte ağabeylik yapacak potansiyelde olması ve önümüzdeki seçimlerde adaylık düşünmemesi nedeniyle ilçe başkanlığında uzlaşılabilecek bir isim olarak düşünülüyor. Akıncı’nın belediye kanadının da ‘hayır’ demeyeceği bir isim olduğu öne sürüldü.

AKINCI: GENEL KABUL ÖNEMLİ

Gerçekizmir’e açıklamalarda bulunan Akıncı, şunları söyledi: Ülkemizin yaşadığımız şehrin içinde bulunduğu durumu herkes gibi ben de gözlemliyorum. Önemli bir süreçten geçiyoruz. Partimizin bu süreçte önemi büyük. Karabağlar İzmir’in en büyük ilçesi. Bundan önceki seçimlere benzemeyen bir süreci yaşıyoruz. Bana göre ilçe başkanı olacak kişi için analiz yapılmalı. Öncelikle genel kabul çok önemli. Ne şiş yansın ne kebap manasında söylemiyorum. Adalet hak hukuk hakkaniyet duyguları içinde kabul görecek ve seçilecek olan kişinin o görevde bu saydığım kavramları uygulaması önemli. Partinin çıtasını yükseltecek bir irade ortaya koymalı. Delege seçimleri bitti. Bu dönem biraz daha karma bir yapı çıktı. Eskiden tonlar belliydi. Şimdi insanlar biraz daha duygularını saklama ihtiyacı hissediyor. Bana da adaylık noktasında teklifler oluyor. Önce genel kabul önemli…Bunu sağlamadan çıkıp ‘adayım’ demeyi doğru bulmam.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 partili
 15 Ekim 2017 Pazar 17:27
Emeğe ve emekçilere sahip çıkan hak hukuk adaleti savunan tüm örgütü kucaklayan olmalı ilçe başkanı
 Özlem
 15 Ekim 2017 Pazar 14:00
Kendi mahallesinde abilik yapamayan biri emekçileri yiyenler belediye başkanı bile gelip taraflı oy kullandı nasıl abilik
 Bülent
 14 Ekim 2017 Cumartesi 21:10
Karabağların sokaklarında çalışmalarda hiç görmedik beyfendiyi ağabeylik yapacak parti emekçisi çok
 Onur
 14 Ekim 2017 Cumartesi 14:40
Savaş akıncı bilgisi hitabeti ve adalet duygusu geçmiş dönem tecrübeleri ile bu işi yapar
 Ali ihsan
 14 Ekim 2017 Cumartesi 14:25
Karabağlara abi değil abla Lazım abiler hep kavga ediyor öz CHP li olursa daha iyi olur parti emekçisi dışardan gelen başka Partiden aday kabül görmez
 partili
 14 Ekim 2017 Cumartesi 10:48
ANAP'lı ilçe başkanı istemiyoruz.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir