MENÜ
İzmir 24°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Karaburun'da kriz: Protesto edilen Balcı, Başkan Erdoğan'ı işaret etti!
Politika
1 Şubat 2024 Perşembe 16:06

CHP Karaburun'da kriz: Protesto edilen Balcı, Başkan Erdoğan'ı işaret etti!

CHP’de İzmir listesi üzerine tartışmalar sürerken, ‘ithal aday’ tepkilerinin yaşandığı ilçelerin başında gelen Karaburun’da Belediye Başkan Adayı Balcı sahaya protesto ile indi. CHP İlçe Örgütü’nü ziyaret eden Balcı tepkiyle karşılanırken, yaşananlara dair açıklamasında Belediye Başkanı Erdoğan’ın kardeşini hedefe koydu. Balcı, "Bana en çok bağıranlardan biri de İlkay Girgin Erdoğan’ın kardeşi idi" dedi.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) merakla beklenen İzmir adaylarını açıklamasının ardından tartışmalar da beraberinde geldi.

CHP'de tartışmaların odak noktalarından biri de Karaburun ilçesi oldu. Partinin Karaburun'da Karşıyaka belediye başkan aday adaylığı başvurusu yapan Eski CHP İzmir Kadın Kolları Başkanı ve Kadın Kolları MYK Üyesi Nurşen Balcı'yı aday göstermesi tepkilere yol açtı. 

CHP Karaburun Adayı Nurşen Balcı, örgütteki ithal aday tepkilerinin gölgesinde partinin ilçe başkanlığı ziyaretinde protesto ile karşılaştı. 



Partililer CHP Karaburun Adayı Nurşen Balcı'nın ilçe binasına girişinde 'İthal aday/başkan istemiyoruz' pankartları açarken kaldırdıkları kırmızı kartlarla da protesto eyleminde bulundu. 

Yaşananları Gerçekizmir'e anlatan CHP Karaburun Adayı Balcı, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'ın kardeşini hedefe koydu. 



“PROTESTO EDENLERİ BİLİYORUZ, EN ÇOK BAĞIRAN İLKAY HANIMIN KARDEŞİ İDİ”
İlçe binasına alınmadığı iddiasını yalanlayan Balcı, “İlçe binasına girdik ama maalesef protesto edenleri biz de biliyoruz. İlkay Girgin Erdoğan’ın ekibi. Diğer aday adaylarının ekibi. Esnaf, halk yoktu. Maalesef adaylıkla ilgili diğer arkadaşlarımız maalesef ama öyle. Partiye mensup demeyelim aday adaylarının yanında olanlar ve belediye çalışanları idi protesto edenler. Orada belediye çalışanları vardı. Kadın kolları başkanımızın eşi dahi belediye çalışanı. Bana en çok bağıranlardan biri de İlkay Girgin Erdoğan’ın kardeşi idi. İlçe başkanlığına girdik. Konuşmalarımızı yaptık. Yönetim Kurulu ile toplantı yaptık. Protesto ettiler ama edenler bahsettiğim kişilerdi. Dışarıda ses düzeni bozuk olduğu için içeride toplantımızı yaptık” diye konuştu. 

“TEPKİLER YUMUŞAR, DEĞİŞİM BEKLEMİYORUM”
Balcı CHP’de gerçekleşecek PM’de İzmir’de bazı ilçelerdeki adaylar için değişim beklendiği, listede Karaburun’un da yer aldığı iddialarına ve gelen tepkilere, “Bu tepkiler yumuşar. Tabi ki aday adayı arkadaşlarımız vardı. Kendi aralarından birinin olmasını istiyorlardı. Hepsinin de bir takım çalışmalar yapmıştı. Biz hep birlikte CHP’yiz birlikte bir arada olacağız ben ona inanıyorum. Ben İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı yaptım 2 dönem. Biz her yere gittik. 2,3 seçim geçirdim, gitmediğim yer kalmadı. Bütün bu çalışmaları yaptık. Karaburun ilçesi tercihimiz değildi elbette ama partimizin görevlendirdiği her yer görevdir bizim için. İzmirliyiz. Parti Meclisi’nde (PM) bir değişim ben beklemiyorum” ifadelerini kullandı.

"BİZİM İNSANIMIZ TANIMADIKTAN SONRA OY VERMİYOR"
Yarımada’nın en küçük ilçesi olduklarını vurgulayan CHP Karaburun İlçe Başkanı Erdal Subaşı ise, Karaburunluların tanımadığına oy vermeme tercihinde olduğunu söyledi. Subaşı, “Ben de ithal başkan adayı istemiyorum. Seçimi kazanma şansımız yoktur. Bizim insanımız tanımadıktan sonra oy vermiyor. Bu açıdan sıkıntılıyız. Büyük bir ilçemiz yok. Mesela Buca’da insanlar partisine oy veriyor. Bizde böyle bir durum yok ” diye konuştu. 

"KARABURUN HAKSIZLIKLARA HEP KARŞI ÇIKMIŞTIR"
Eski Belediye Başkanı Serdar Yasa ise, “Karaburun hep kazanmıştır. Ancak Börklüce döneminden bu yana haksızlıklara karşı çıkmıştır. Doğruya doğru, eğriye eğri Karaburun!” dedi. 

“KARABURUN’DAN DOSYA ALMAMIŞ ADAY İSTEMİYORUZ” TEPKİSİ!
Öte yandan CHP Karaburun'da bir ilçe yöneticisi süreçle ilgili olarak, “İlçeye alınmak istemedi değil kendisi buradaydı toplantısını yaptı. İlçeden bazı yöneticiler ve çevreden insanlar tepkilerini ilettiler. Genel olarak Karaburun’dan dosya alınması gereken dönemde dosya almamış bir adayı istemiyoruz şeklinde bir tepki oldu. Herkes birbirini dinledi, yüksek sesli konuşmalar oldu ama tartışma olmadı” açıklamasını yaptı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Kemal erdem
 1 Şubat 2024 Perşembe 23:29
Ey örgüt vekil seçinde sustunuz birinci sıralara İstanbullular yazıldı ses çıkarmadınız örgütün abileri çıktı bangır bangır bağırdı ön seçim yapalım diye yine sessiz kaldınız şimdi vay Karşıyakalı niye karaburuna geldi diyorsunuz ama ayağa kalkmak için geç kalmadınız mı.?
 Suskun
 1 Şubat 2024 Perşembe 17:26
Tabikki bağırırlar o ilçede siyaset yapanın emeğini ellinden alıyorsunuz.karşıyaka örgüt,tü neden sus pus anlaşılır değil.başka partiden gelip en garantili ilçeye aday gösteriliyor.yazık insanların emeğine .işte adalet işte hak başkada birşey söylenemez.sus,pus karşıyaka ilçe başkanlığı alkış alkış örgütün hakkını savunmayan ilçe başkanlığı bırakması lazım.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir