MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Karşıyaka'da 7 Ocak öncesi yollar ayrılıyor mu?
Politika
30 Aralık 2017 Cumartesi 12:32

CHP Karşıyaka'da 7 Ocak öncesi yollar ayrılıyor mu?

CHP İzmir’de gündem il kongresi. 7 Ocak’taki kongre öncesi örgütte Kocaoğlu’nun desteğiyle adaylığını açıklayan Yücel ismi tartışma yaratırken en fazla il delegesine sahip Karşıyaka’da da fikir ayrılışına neden oldu. Engin, Yücel konusunda Akpınar ve Yıldırım’la yol ayrımında. Öte yandan Yücel'in il delegesi seçildiği Buca’da da delegelerin Whatsapp grubunda çatlak yaşandı.

GERÇEKİZMİR – CHP İzmir’de örgüt 7 Ocak’ta Celal Atik Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşecek il kongresine çevrildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ‘uzlaşı aday’ mesaisi sonrası örgüte il başkan adayı olarak Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Deniz Yücel ismini önerdi. Yücel, Kocaoğlu’nun desteğiyle adaylığını açıklarken örgütte rahatsızlık yarattı. Yücel’in ‘tecrübesiz’ oluşu ve Kocaoğlu’nun ‘dayatma’ yaptığını düşünen bir çok isim tepkisini dile getirdi.

YÜCEL’İN ADAYLIĞINDA ENGİN ETKİLİ
Yücel’in adaylık için yola çıkması, süreçte 80’e yakın delegeyle blok hareket etmesi beklenen Karşıyaka’da bölünmeye neden oldu. 2014 yerel seçimleri öncesi siyasete girmesinde büyük pay sahibi olan Yücel’in Kocaoğlu tarafından önerilmesi sürecinin başından sonuna etkin olduğu öne sürülen İl Eski Başkanı Ali Engin, Yücel’in doğru bir isim olduğuna yönelik yaptığı açıklamayla desteğini net şekilde ortaya koydu.

YOL AYRIMINDALAR
Engin, kongre sürecinde Yücel’e tam destek kararı alırken, ilçe kongresi sürecinde birlikte hareket ettiği Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’la yol ayrımına geldi. İlçede delegasyonun büyük bölümüyle birlikte hareket eden Akpınar ve Yıldırım’ın Yücel’e sıcak bakmadığı, önceliklerinin mevcut başkan Asuman Ali Güven olduğu, B şıkkı olarak da meclis üyesi Süha Barlak isminde karar kıldıkları öğrenildi. Akpınar’ın bazı vekiller ve ilçe başkanlarını arayarak Güven ve Barlak isimlerini söylediği öğrenilirken, ilçede sürpriz bir görüşme de gerçekleşti.

YILDIRIM GÜVEN İLE GÖRÜŞTÜ
Yıldırım ile mevcut il başkanı Güven’in bir araya geldiği, görüşmede Yıldırım’ın Güven’e “Geri çekilme aday ol” dediği Güven’in de “ilçe başkanları destek olursa bu işte varım” çıkışında bulunduğu öne sürüldü.

Engin, süreçte Güven ve Barlak isimlerine de sıcak baksa da Yücel’in adaylık açıklaması sonrası Engin’in Yücel’e desteğini geri çekmesi zor olarak nitelendiriliyor.

GÜMRÜKÇÜ DE MASADA
İlçede üçüncü bir şık da Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü…Hatırı sayılır derecede delegenin Yücel’e karşı Gümrükçü ismine destek verilmesi gerektiğini savunduğu konuşuluyor. Ancak Yıldırım ve Akpınar'ın destek verebileceği konuşulan Gümrükçü,  Engin'in olmazları arasında.

BUCA’DA DA ÇATLAK VAR
Öte yandan bir çatlak da Yücel’in ilçesi Buca’da…İl binasındaki açıklamasından önce Buca’da il delegasyonunun yer aldığı Whatsapp grubunda adaylığını ilan eden Yücel’e bazı delegeler tepki gösterdi. Delegelerin Yücel’in kendilerine danışmadan aldığı karar nedeniyle grupta tepkilerini dile getirdiği, kimi delegenin de gruptan ayrıldığı öğrenildi. İlçe başkanlarının kurduğu komisyonda görev yapan Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ da sosyal medyadan yaptığı açıklamada hiçbir adayın arkasında olmadıklarını duyurmuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 isimsiz
 30 Aralık 2017 Cumartesi 22:20
Aziz Kocaoğlu na inat Altan inanç Izmir'e yakışır
 Delege Buca
 30 Aralık 2017 Cumartesi 19:42
Deniz genç dinamik köklü izmirli biri yipranmamis herkezin bir ekibi var ekipsiz kendi basina delege olan varmi aramizda. destekliyorum oyumu ona verecegim yonetimide onemli deneyimli duzgun insanlar olsunlar..
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir