MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Karşıyaka'da 'adaylık' trafiği: Hangi cephede kimlerin adı geçiyor?
Politika
16 Ekim 2017 Pazartesi 12:08

CHP Karşıyaka'da 'adaylık' trafiği: Hangi cephede kimlerin adı geçiyor?

CHP Karşıyaka’da kongrenin çift adaylı olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Mevcut başkan Yıldırım alan çalışmalarının startını vererek adeta adaylık ilan etti. Muhalefet kalemi-kağıdı eline aldı, en doğru isimle kongreye girme planları yapıyor.

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir’de delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından gözler ilçe kongrelerine çevrildi.

Kongrelere 1,5-2 aylık bir zaman zarfı olması nedeniyle potansiyel ilçe başkan adaylarını zorlu bir ve uzun bir süreç bekliyor.

Kuşkusuz gözler il kongresine en fazla delege veren ilçe konumundaki Karşıyaka’da olacak.
YILDIRIM SAHAYA İNDİ
İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, sahaya indi ve adaylık ilanı gibi duran saha çalışmasına başladı. Yıldırım, kazanan delegeleri ziyaret ediyor.

İlçe Başkanı Yıldırım’a muhalif isimler de kağıdı kalemi eline aldı, en doğru isimle kongreye girme planları yapıyor.

BİLGİN İSTEMİYOR, TÜRSEN İSTİYOR
Muhalefet kanadında İl Başkan Yardımcısı Dilek Bilgin ve Karşıyaka Belediyesi Eski Başkanı Cihan Türsen isimleri öne çıkıyor. İkiliden mahallesinde kazanan Bilgin adaylığa şuan için sıcak bakmıyor.  Mahallesinde kaybeden Türsen ise adaylık noktasında istekli...

ALABAY ÖNE ÇIKTI
Son dönemde muhalefetin listesine giren isimlerden biri Karşıyaka İlçe Eski Başkanı Adnan Alabay… Eski Başkan Alabay’ın örgüt tarafından sevilmesi, ilçe başkanıyken ki başarılı çalışmaları ve delege seçimlerinden hatırı sayılır derecede delegeyle çıkması muhalefet kanadında öne çıkmasına neden oldu. Ancak muhalefet içinde Alabay'ın adaylığına sıcak bakmayan bir kesim de var.

Muhalefetin elinde sadece Bilgi-Türsen-Alabay yok... Adem Şahin, Öznur Kılınç, Engin Barış Güldoğan’ın da isimleri muhalefetin adayı olarak geçiyor.

YILDIRIM OLMAZSA KİMLERİN ADI GEÇİYOR?
Öte yandan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’la akrabalığı yeniden gündeme getirilen mevcut başkan Yıldırım devam etmek istiyor. Akpınar’ın şuan için Yıldırım’a tam destek veriyor. Ancak kongreye doğru eleştirilerin artması ve muhalefetin güçlü bir isimle kongreye çıkması halinde Yıldırım’ın adaylığı tehlikeye girebilir. İlçede kulislerde Cevat Durak-Ali Engin ve Akpınar üçlüsünün Yıldırım yerine başka bir adayla kongreye girebileceği konuşuluyor.

Yıldırım’a alternatif olarak adı geçenler ise eski meclis üyesi Serdar Aktop, İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı ve Meclis Üyesi Süha Barlak…

Öte yandan muhalefet, sürecin başından bu yana Yıldırım’a destek veren Cevat Durak ve Ali Engin’i de kendi saflarına çekmeye çalışıyor. İkilin tavrı kongrenin seyrini değiştirebilir. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Bunyamin kütuk
 16 Ekim 2017 Pazartesi 17:14
Ugur yıldırım banko çıkar Ugur bankoların bankosu dur
 Birol Doyranlı
 16 Ekim 2017 Pazartesi 13:30
Karşıyaka İlçesinin mahalle delegasyon seçim sonuçlarına bakıldığında, mevcut İlçe Başkanı Uğur Yıldırım'ın avantajlı olduğunu görüyoruz. Cevat Durak ve Ali Engin'in, Uğur Yıldırım'a karşı bir aday çıkaracaklarına ihtimal vermiyorum. Hüseyin Mutlu Akpınar'ın desteğini almadan bu işe gir(e)mezler. Adı geçen aday adaylarının hiçbirinin şansı yok.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir