MENÜ
İzmir 16°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Karşıyaka’da başkan 12’den vurdu, hesaba başladı!
Politika
25 Eylül 2017 Pazartesi 13:23

CHP Karşıyaka’da başkan 12’den vurdu, hesaba başladı!

CHP’de parti içi yarışta gözler Karşıyaka’da. Seçim yapılan 12 mahallede İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ve yönetiminin ağırlığının hissedildiği beyaz listeler seçildi. Gözler muhalefetin uzun süredir sıkı çalıştığı toplam 150’ye yakın delegenin seçileceği Bahçelievler, Bostanlı ve Yalı mahallelerine çevrildi. Öte yandan muhalefetin önemli ismi Türsen’den Aksoy eleştirisi geldi.

GERÇEKİZMİR - CHP’de olağan kongre takvimi delege seçimleriyle birlikte işliyor. İzmir’de üyeler ilçe kongrelerinde oy kullanacak delegeleri seçmek için sandık başına gidiyor.

İzmir’de bir çok mahallede rekabet yaşanıyor. Gözler 'partinin kale’si konumundaki Karşıyaka’da…Karşıyaka Belediyesi Eski başkanı Cihan Türsen’in yaktığı sert muhalefet ateşi, İl Başkan Yardımcısı Dilek Bilgin’in Yıldırım-Akpınar ikilisi ile siyaseten yolları ayırması ve Kocaoğlu’na yakın isimlerin mahallelerde bu kez aktif çalışmaya girişmesi parti içinde dikkatleri Karşıyaka’ya çekti.

İLK HAFTAYA BEYAZ DAMGASI
İlçede ilk haftaya damgasını beyaz listeler vurdu. Seçimin yapıldığı İnönü, Aksoy, Cumhuriyet, Donanmacı, Fikri Altay, Alaybey, Tersane, Tuna, Goncalar, Bahariye, Yamanlar ve Sancaklı mahallelerinde İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ve yönetiminin ağırlığının hissedildiği beyaz listeler kazandı.

GÖZLER 3 MAHALLEDE
İlk hafta 12 mahalleden başarıyla çıkan Yıldırım için zorlu sandık mesaisi bu hafta başlıyor. Yıldırım, uzun süredir muhaliflerin sıkı çalıştığı ve toplamda 150’ye yakın delegenin seçileceği Bahçelievler, Bostanlı ve Yalı da kazanmak için çalışacak.

Yıldırım’ın bu mahallelerden birinde galip çıkması işini kolaylaştıracak. Eğer üç mahallede de sandıktan ‘mavi’ liste çıkarsa o zaman işler karışacak muhalefetin eli güçlenecek.

TÜRSEN’DEN AKSOY ÇIKIŞI
Öte yandan Aksoy Mahallesi’nde yeter çoğunluk sağlanamadığı için dün ertelenip bugün gerçekleşen seçimlerde beyaz liste 74 oyla zafere uzandı. Muhaliflerin mavi listesi ise 37 oyda kaldı. Aksoy'daki seçime yönelik Karşıyaka Belediyesi Eski Başkanı Cihan Türsen sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Türsen şu mesajı paylaştı;

“CHP Karşıyaka AKSOY Mahallesinde (sonuç belli olmadan)
MAVİ Liste de, BEYAZ Liste de KAYBETTİK !!!
2015 Seçimleri CHP oyu: 6.896 - %74
CHP Kadın – Gençlik Kolları Başkanlarının, Belediye Meclis Üyelerinin de kayıtlı olduğu
AKSOY Mahallesi CHP üye sayısı: 478. Yani Seçmenin %7’si.
Delege Seçimlerine katılan Üye sayısı: 117 ( 217 Kongre ve Önseçim delegesi belirledi.???) CHP Üyelerinin % 23. – (Yeter sayı %33). %77 üye seçimlere katılmadı.
“İlçe Yönetimi başarılı” diyenlere İTHAF OLUNUR.
Parti küçük oldu ama sizin oldu. Olmamalı.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir