MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Karşıyaka’da ‘kongre hesaplaşması’ tartışması... Başkan’dan detaylı açıklama!
Politika
12 Mart 2020 Perşembe 11:22

CHP Karşıyaka’da ‘kongre hesaplaşması’ tartışması... Başkan’dan detaylı açıklama!

CHP Karşıyaka’da muhalefetin desteklediği gençlik kolu başkan adayı Kalkan’ın belediyede başka bir göreve sürüldüğünü açıklaması, muhalefetin desteklediği adayın kazandığı kadın kollarının ise ilçe binası dışında başka bir salonda faaliyet göstermesine yönelik alınan karar ‘kongre hesaplaşması’ tartışmalarını beraberinde getirdi. İlçe Başkanı Koç’tan her iki gelişmeyle ilgili detaylı açıklama geldi.

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi’nde(CHP) ilçe ve il kongreleri geride kalırken, gözler ay sonunda yapılacak olan kurultaya çevrildi.

İlçe ana kademe seçimlerinde süreç boyunca mavi-beyaz liste rekabetinin yaşandığı, kadın ve gençlik kolları ilçe kongrelerinde de tansiyonun yüksek olduğu Karşıyaka’da iki tartışmalı karar, ‘kongre hesaplaşması’ tartışmasını beraberinde getirdi.

YERİ DEĞİŞTİRİLDİ

Gençlik kolları ilçe kongresinde Belediye Başkanı Cemil Tugay ve İlçe Başkanı Serdar Koç’un desteklediği adaya karşı muhalefetin adayı olarak seçime giren ve sandıkta 1 oy farkla kaybeden, daha sonra seçimin iptali için Genel Merkeze başvuran Özenç Kalkan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Karşıyaka Belediyesi’nde protokolde görev yaparken, park bahçelere sürüldüğünü duyurdu.

Kalkan yaptığı açıklamada, “Gençlik kolları seçimimize karıştılar. İşimizle aşımızla tehdit edildik. Şuanda göründüğü gibi de protokol de görev yaparken hiçbir sorun olmadığı halde park bahçelere sürüldüm. 7 yıldır elimden geldiğince partimize hizmet veriyorum. Benimle birlikte gençlik kollarında görev alan arkadaşlarımda sürüldü. Tabiri caizse yeri değiştirildi. Korkmayın. Ben kimsenin şahsi çıkarları İçin mücadele etmedim. Etmeyeceğim. Anamdan babamdan Atamdan böyle gördüm. Sadece ve sadece partimizin iktidar yolunda ilerlerken bir genç daha kazandırabilmek için gece gündüz demeden elimden geleni yapacağıma ve yapacağımıza söz veriyoruz. Gençlere yapılan bu zulümü kınıyorum. Ben Cumhuriyet Halk Partisi Belediyesinde her işini yaparım. Ama gençleri kendi çıkarlarınız ve menfaatleriniz için gururunu inciltmeyin, korkutmayınki Özgür iradesiyle ve iradesine ipotek koyulmadan siyaset yapabilsin.Bu ülkenin geleceği genç kardeşlerimizin elinde” dedi.

İLÇE BİNASINDAN TAŞINIYORLAR

Kadın kolları ilçe kongresinde Tugay ve Koç’un desteklediği adaya karşı sandıktan zaferle ayrılan Alev İldeniz de sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda kadın kollarının bundan böyle ilçe binasında değil, Turan Güneş Salonu’nda faaliyet göstereceğini açıkladı.

Koç başkanlığındaki ilçe yönetiminin kadın kollarıyla ilgili kararı yönetim içinde aldığı öğrenildi. İldeniz yaşanan gelişmeyle ilgili kongreyi işaret etti.

İldeniz, “Karşıyaka tarihinde kadın kolları hep ilçe binasında faaliyet göstermiş. Kabul etmedik önce, 2. kata geçtik ancak yönetim karar aldı ve oybirliğiyle kadın kollarını Turan Güneş Salonu’na gönderdiler. Bana tebliğ ettiler. İlçe binamızda asansör vardı. Kadınlar daha rahat gelip gidebiliyordu. CHP içinde böyle bir şey yaşanmaması lazım. Belediye Başkanı kongre sonrası hayırlısı olsun dileyeceğine telefonumu açmıyor. Ben kendisini Alev İldeniz olarak aramıyorum. İlçe Kadın Kolları Başkanı olarak arıyorum. Yaşanan hoş değil. Kongre geride kadı. Hepimizi CHP’liyiz… İnşallah zamanla aşacağız. Biz çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Kalkan ve İldeniz’e kongrede İlçe Eski Başkanı Uğur Yıldırım destek vermişti.

KOÇ’TAN AÇIKLAMA: RÖVANŞ DİYE BİR ŞEY YOK

‘Kongre hesaplaşması’ iddialarıyla ilgili Gerçekİzmir’e konuşan Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç şunları söyledi:

“Kadın kollarının bizim ana kademe grubun yerinde odaları yok. Hepi topu 3 metrekarelik odaları var. Bizim Turan Güneş salonumuz var, orada başkanlık odası da var. Yani kadın kolları başkanının rahat çalışacağı oda da var. Orası yaklaşık 100 küsur metrekare bir yer. Orda hem onların odaları hem de toplantı yapacaklar yer var, daha rahat çalışmaları için… Rövanş diye bir şey yok! CHP’nin içinde rövanş diye bir şey olmaz. Herkes CHP’li… CHP’nin içinde başka bir CHP var mı? Bana bunu söylesinler… Seçimlerden önce kadın kolları, gençlik kolları şunu söylüyordu; ‘masamız yok, sandalyemiz yok, dolabımız yok’ diyorlardı. Biz de onlara kocaman bir salon verdik. Yönetim talepte bulundu, yönetim kurulunda orası için oylama yapıldı, herkes kadın kollarının daha iyi daha rahat çalışması için orası verildi. Bu, başka yerlere çekildi. Kongre rövanşı diye bir durum yok. CHP’nin içinde başka bir CHP varsa eğer, evet kongre rövanşı desinler! Bir tane CHP var. Burada da tüzüğün gerektiği şekilde kadın kolları da ilçe başkanlığının ya da ilçe yönetimin verdiği işlerle siyasi çalışmayı yapar. Neticede burada ‘rövanş’ iddiasını kabul etmiyorum. Çok güzel bir salon verildi. O salonu hala rövanş diye görüyorlar!  Bizim ilçe binası normal şartlarda 80 metrekare zaten kadın kolları ve gençlik kollarına daha büyük bir yer veriyoruz. İleriki günlerde, bizim alt kattaki toplantı salonu olan yerimizde eğitim çalışmaları yapılacak. Eğitim çalışmaları yapılacağı için de kadın kollarına yer kalmayacak. Şimdi onlar, ‘kadınlarımız yaşlı 3 kat çıkamaz’ diyorlar. Normal şartlarda da ilçe binası asansör çalışmadığı zaman 3 kat merdivenle çıkılacak. Aynı şey… Neticede bunu siyasi bir iç çekişme haline sokuyorlar” dedi.
 

İŞE BAŞLANGICI PARK BAHÇELER

Gençlik Kolları Başkanlığı’na aday olan Özenç Kalkan’ın muhalif olduğu iddiasıyla Karşıyaka Belediyesi’nde görev yaptığı protokol bölümünden alınarak park ve bahçeler müdürlüğüne gönderilmesinin de ‘kongre rövanşı’ olarak lanse edilmesine ilişkin de konuşan Koç, “Bu arkadaşımızın zaten işe başlangıcı park ve bahçeler… Yani normal şartlarda maaşını aldığı yer park ve bahçeler, bulunduğu görev yeri… Bu arkadaşımız bizden önceki yönetimde protokole alınmış. Daha sonra destek hizmetlerine geçmiş, ardından ise park ve bahçelerde eksik ihtiyaç olduğu için tekrar oraya gönderilmiş. Bu bizi ilgilendiren bir konu değil. Bizim belediyelerimiz CHP’li… Bu bizim belediyelerimizi ilgilendiren bir konu… Siyasi bir şey olsa bizi ilgilendirir. Ama öğrendiğim kadarıyla o arkadaşımızın görev yeri zaten park ve bahçelermiş. Bu tamamen CHP’yi, CHP’li arkadaşlarımızın yıpratma operasyonu! Seçilmiş insanları başka birileri tarafından yıpratma operasyonu… Bu normal şartlarda disiplin suçudur!” açıklamasında bulundu.

KİŞİLERİ KARALAMAK CHP’Yİ KARALAMAK

‘Bir tane CHP var. Kişileri karalamak CHP’yi karalamak demektir” diyen Koç, sözlerini şöyle sürdürdü,

“Buna müsaade etmeyeceğiz. Haksız yere karalıyorlar! Beni karalamaları, belediye başkanımızı karalamaları bir şey ifade etmiyor. Neticede bizler seçilerek göreve gelmiş insanlarız.  Kadın kolları seçim kuruluyla seçilmiyor. Kendi içimizdeki seçimle seçiliyor. Karşıyaka’nın sorunları ve talepleri konusunda çalışmak yapmak için çadır kurduk, yazılı görev verdik, gelip o çadırda görev almadılar! Kişisel menfaatleri veya başkaları tarafından güdümlü hareket ederek CHP’yi vurmaya çalışıyorlar! Böyle bir CHP’lilik olmaz! İlçede kadın kolları başkanının, gençlik kollarına  aday olmuş arkadaşlarımız parti içiyle ilgili bu tür söylemler yapması normal şartlarda disiplin suçudur. Bunu herkes böyle bilmeli… Hatta üyeler dahi sosyal medyada kişilerin üzerine hakaretlerde bulunması, partiyi küçültecek şeyler yapması disiplin suçtur. Bunları partinin yöneticileri için değil mevcut iktidar için yapsınlar. CHP’li belediye başkanını yıpratmanız CHP’nin oyunu düşürmek demektir! Belediye başkanının arkasında duracaksınız ki partinin oyu yükselsin. Ben 2017 ilçe başkanlığı seçimine girdim kaybettim, sosyal medyada yada bir arkadaşıma bir kere hakaret ettim mi? Etmem çünkü ben CHP’liyim”

İki duruma da ilişkin disiplin hamlesi olup olmayacağına ilişkin soruyu yanıtlayan Koç, “İlçede hukuk kurulu kuruldu. Dört tane avukat arkadaşımız var. Onlar ne derse o yapılacak. Hukuktaki arkadaşlarımızdan önümüzde geldiği takdirde gerekli işlem yapılacak” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Ece
 12 Mart 2020 Perşembe 22:19
Bulunduğu konumun itibarını zedeleleyen başkanlar,partimize çok daha fazla zarar veriyorlar. Tartışma yaratacak konuları hazırlamakta başkanlarımızın üzerine yok maşallah. Yazık..
 Kskli genç
 12 Mart 2020 Perşembe 17:45
Özenç arkadaş kaybetmiş seçimi olabilir demokresi bir seçim olduğunda inaniyorm işe ilk girdiğinde park bahçelerdeydin kadron hala orda orda ki çalisan insanlar insan değilmi işin olduğuna şükür et ilk önce çalışmak tan utanıyorsan bir sürü insanımız var çalışır partiyi küçük düşündürüyorsun seni sen yapan chp yi ilçeyi unutma
 karsiyakali
 12 Mart 2020 Perşembe 16:55
Yazik sizlere verdigimiz oylara , birbirinizi kotulemekten baska hic bir hizmetiniz yok. Hersey secilene kadar , sonra bugunler yazik yazik
 Ksk
 12 Mart 2020 Perşembe 13:23
Buradaki sorun Ozenc Kalkan yada alev ldeniz degil onlarin arkasindaki onlari kışkırtan ksk ye gelmis gecmis en büyük zarari veren ugur yildirimdir , hirsi başını yiyecek sonunda
 Karşıyaka
 12 Mart 2020 Perşembe 13:19
Hayal kırıklığısın Serdar Bey. İçinize siniyor mu o gençlerin park bahçelerde çöp toplaması. Siz gençlere bunu mu vaadediyorsunuz. Gelin partiye çalışın, ama partili belediyede sorun yaşarsanız bizim meselemiz değil mi diyorsunuz.Hak mücadelesi verenlerede disiplin sopası mı çözümünüz. Mahalle seçimlerinden bugüne, zerre bir saygınlık kalmadı. CHP''ye zarar veren ne oldum delisi olan yöneticiler.
 Mustafa Akın
 12 Mart 2020 Perşembe 13:08
Maalesef Belediye Başkanı herşeye karışmış,Parti’nin altını üstüne getirmiştir. Karşıyaka pislik içinde,asli görevleri yapmayıp ,partiye el atanların sonu hep hüsran olmuştur...
 Karşıyaka
 12 Mart 2020 Perşembe 11:51
Yazık giden geleni aratıyor verdiğimiz destek de oy da boşuna imiş birde disiplin sopası ile tehdit ama unutmasınlarki seçim bitmez böyle devam eserlerde geldikleri gibi giderler. HAK HUKUK ADALET
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir