MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Karşıyaka'da kongreye 2 kala adaylarla yüz yüze: Yıldırım ve Koç ne mesaj verdi?
Politika
8 Aralık 2017 Cuma 08:46

CHP Karşıyaka'da kongreye 2 kala adaylarla yüz yüze: Yıldırım ve Koç ne mesaj verdi?

CHP’nin ‘kalesi’ olarak nitelendirilen Karşıyaka’da Pazar günü sandık kurulacak. Mevcut başkan Yıldırım, örgütten bir dönem daha görev isteyecek. Rakip işadamı Koç…İki iddialı isim. Kongreye iki kala aynı sorulara yanıt verdi.

Sercan AVCI / GERÇEKİZMİR – CHP’de olağan kongre takvimi ilçe kongreleriyle işliyor.

Gözler Pazar günü partinin ‘kale’si olarak nitelendirilen Karşıyaka’da olacak.

Geçtiğimiz seçimin aksine bu kez rekabet var.

Hem de ne rekabet…

Zaman zaman dozaj arttı!

Eleştiriler havada uçuştu!

Ortaya çeşitli iddialar atıldı.

iki adayda adaylık açıklaması yapmamayı tercih etti.

Mahallelere yöneldi.

Delegeleri defalarca turladı.

Kendilerini, projelerini anlattı.

2 yıl önce tek aday olarak kongreden ilçe başkanı olarak ayrılan Uğur Yıldırım, bir dönem için daha delegeden vize isteyecek.

KARŞIYAKA'DA 2 ADAY BİR ARADA: MUTABAKAT SAĞLADILAR....HABER İÇİN TIKLAYINIZ

Bir yanda ise ‘değişim’ sloganıyla yola çıkan işadamı Serdar Koç…

Bir yanda Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, İl Eski Başkanı Ali Engin, Karşıyaka Belediyesi Eski Başkanı Cevat Durak, Kadın Kolları İl Başkanı Nurşen Balcı gibi isimlerin desteğini almış Yıldırım…

Diğer yanda Karşıyaka Belediyesi Eski Başkanı Cihan Türsen, İlçe Eski Başkanı Adnan Alabay, İl Başkan Yardımcısı Dilek Bilgin ve Disiplin Kurulu Eski Başkanı Birol Soylu gibi isimlerin desteğini alan Koç…

İki iddialı aday…

Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’nda 2 gün sonraki kongre öncesi aynı sorulara yanıt verdi.

NEDEN İLÇE BAŞKANI SEÇİLMELİSİNİZ?

UĞUR YILDIRIM: Ben iyi bir CHP’liyim. Bu dönem bize düşen görevler var. Neden devam etmeliyiz. Tecrübeli bir kadroyla kritik seçimlere hazırlanmalıyız. 2019’da Cumhuriyetle hesaplaşmak isteyen bir AKP iktidarı var. 2023’ü hedeflemiş 2023’te devletin sistemini değiştirmeyi hedefleyen bir iktidar var. Bu iktidarla mücadele edecek tecrübeli bir kadroya ihtiyaç var Karşıyaka’da…İlçe başkan yardımcılığı, mahalle koordinatörlüğü yaptım. Benim arkadaşlarımın hepsi mahallelerinde deneyimli. Çok sayıda seçim atlattılar. Çok tecrübeliler. Tek amacımız 2019’daki seçimlerde CHP’nin bayrağını üste çıkarmak. Tecrübeli birikimli kadromuz var. 2019’da partiye maksimum katkı koymak için adayız ve bu nedenle devam etmeliyiz.

SERDAR KOÇ: Benim hedefim, isteğim, arzum, CHP’yi 2019’da iktidar görmek. Bu doğrultuda örgütün harekete geçmesi gerek. Örgütün birlikte çalışması gerek. Örgütün birlikte heyecan duyması gerek. Bunu sağlamak adına ilçe başkanı olmam gerek. Kırım Türk’ü bir hanım efendinin eşi, pırıl pırıl iki Cumhuriyet çocuğunun babası, ongünlük Duru bebeğin de dedesiyim. Duru bebek ve diğer evlatlarımız Atatürk Cunhuriyetinin aydın yurtsever çağdaş birer yurttaşı olarak büyüyecekler. Neden ilçe başkanı olmak istiyorsun sorusunun cevabı budur.

İLÇE BAŞKANI SEÇİLİRSENİZ ÖNCELİKLİ PROJELER NE OLACAK? NASIL BİR YÖNETİM ANLAYIŞINIZ OLACAK?

UĞUR YILDIRIM: Önümüzde seçim var. Karşıyaka’da referandumda 83,5 aldık. Bu bayrağı aşağı düşürmemeliyiz. Yerel ve genel de oy oranını arttırmalıyız. İlk önce güçlü mahalle örgütlerini sağlamlaştıracağız. 25 mahalle 2 köyde güçlü mahalle örgütlerini genişleteceğiz. Kadın ve gençlik örgütleriyle uyum içinde çalışacağız. Güçlü hale getireceğiz kadın ve gençlik kollarını…CHP Karşıyaka Örgütü’nde daha aktif bir yapı oluşturmak görevimiz var. Eğitime önem vereceğiz. Siyasi bilinci olmayan siyasi eylem ortaya koyamaz. Partideki siyasi bilinci arttıracağız. Görev yaptığımız 2 yıl içinde ilçe örgütündeki maddi sorunları bina sorununu araç sorununu çözdük. Daha güçlü örgüt oluşturma misyonumuz var. Bu iki yılda bu misyona yönelik çalışmalar olacak.

SERDAR KOÇ: Yapmamız gereken en önemli şeylerden biri örgütü harekete geçirmek adına mahallelere koordinatörlerini seçmek için sandık kurmak. Kadın genç koordinatörlerimiz daha fazla çıkacak. Onlar lokomotif olacak. Kadınlar gençler çalmadık kapı bırakmayacak. Öncelikle mahalleye sandık kuracağız koordinatörleri aktif hale getireceğiz. Mahalle komisyonlarını çalışır hale getireceğiz. Gençlerimizle kadınlarımızla uyum içinde yol alacağız. Bölge komisyonları kuracağız. Dilek istek şikayetleri alacağız. Komisyonları aktif çalıştıracağız. İlçemizin iletişim merkezi yok. Kişisel iletişim sayfamız var. Bizim kişiselle işimiz yok. Biz CHP’yiz. CHP’nin kişisel merkezi olur. Tüm üyelere açık olur. Üyeler düşüncelerini paylaşır. Bir cenazemiz varsa oradan duyurulacak. Bir etkinlik varsa oradan duyurulacak. Danışma kurullarını üyeye açık yapacağız. 13 bin üyemize ilçe başkanı hissiyatı vererek tüm üyelerimiz çalışacak. Benim odada oturmakla hiçbir işim olmaz. İşyerimde de kapı sonuna kadar açıktır. İlçe başkanı seçildiğim zaman makam odasındaki menteşeleri sökeceğim. İlçe başkan yardımcıları tam zamanlı çalışacak. Komisyonlar tam zamanlı çalışacak. Tek kişi mücadele ediyorsa kendisi için mücadele ediyordur. Biz tüm örgüt birlikte çalışacağız. Sahada olacağım. Üyeyle halkla iletişim içinde olacağım.

MAHALLELERİ DEFALARCA TUR ATTINIZ. DELEGE, ÖRGÜT NE BEKLİYOR, NE İSTİYOR?

UĞUR YILDIRIM: Delege diyor ki 2019’a yönelik kendi şahsi çıkarları için beklentileri olanlara dikkat edilmeli. Bizim beynimizin gerisinde 2019’a ait bir plan yok. Biz sadece örgüt için çalışacağız. Örgüt önce CHP diyen kadrolar istiyor. Örgüt dokunulmak istiyor. Birinci kuşe kağıda basılmış kağıtlarla manipülasyon yapılmasını istemiyor. 2 yıldır sokaktayım örgüt sokakta bir ilçe başkanı istiyor. Örgüt uyum istiyor. Belediyeyle kadın ve gençlik kollarıyla uyumlu bir ilçe başkanı ile yönetimi istiyor.

SERDAR KOÇ: Delege çalışmak istiyor. Bırakın çalışalım diyor. Bizi ötelemeyin diyor. Biz CHP’yi iktidar görmek istiyoruz diyorlar. Biz disiplin cezası yedik biz kovulduk komisyondan çıkartıldık diyorlar. Bir çok komisyonun çalışmadığını söylüyorlar. Bundan önceki delege seçimlerinde ben de delegeydim. Seçim oldu kimse çağırmadı. Sormadı. Görev vermedi. Ben çağrıldım da gitmedim mi. Delege de çağrılmak, aranmak, istiyor. Delege tekrar söylüyorum aktif olmak istiyor.

YEREL SEÇİMLERDE HERHANGİ BİR ADAYLIK SÖZ KONUSU MU?

UĞUR YILDIRIM: Yerel seçimlerde herhangi bir belediye başkanlığı meclis üyeliği adaylığım söz konusu değil.

SERDAR KOÇ: Yerel seçimlerde hiçbir yere aday değilim. Belki genel seçimlerde aday olurum. Belki diyorum. Genel Merkez bir talepte bulunursa. Kendi isteğimle hiçbir yere aday olmayacağım.

KONGREDE LİSTENİZİN ŞİFRESİ NE OLACAK?

UĞUR YILDIRIM: Kongrede listemizin rengi beyaz olacak. Bu yola çıkarken dedim ki her şeyi mahalle örgütleri belirleyecek. Kişilerin listesi olmayacak. Örgütün listesi olacak. Mahallelerin listesi olacak. Bazı basın kuruluşlarını takip ediyorum. Kişiler üzerinden listeler oluşacağı yazılıyor söyleniyor. Yanlış. Listeler mahallelerin istekleri doğrultusunda oluşturulacak. Benden a kişi ne istediyse değil a mahallesi ne istediyse o olacak. Yönetim ise tamamıyla mahalle koordinatörlerinin görüşleri ve benim düşüncelerimle oluşacak. Biz kişilerin adayı olarak yola çıkmadık. Birilerinin uzlaşı adayı olarak da yola çıkmadım. Ben örgütün adayıyım. Listem de örgütün listesi.

SERDAR KOÇ: Biz Mavişehir’de birkaç arkadaşla turuncu listeyi çıkardık. Neden? Turuncu devrimci rengidir. Turuncu parasal zenginliğin değil fikir zenginliğin rengidir. Pazar günü İnsan Hakları Günü. Alsancak’ta bir eylem yapılacak. Özellikle kadınlarımızın ciddi bir eylemi olacak. Turuncu renk onların rengidir. Devrimcilerin rengidir. Sosyalizme devrimciliğe inanan arkadaşlar turuncu rengin gücünü bilir. Genimizde hümanistlik var. Tüm mahallelerdeki delege arkadaşlarımıza eşit mesafede,  kendi önerecekleri isimlerle listeyi yapıyoruz. Biz bu olsun şu olsun mantığında değiliz. Mahalleden gelen talebi listeye olduğu gibi yansıtacağız.

NASIL BİR YARIŞ OLDU? SÜREÇTE RAHATSIZ EDEN ŞEYLER OLDU MU?

UĞUR YILDIRIM: Muhalefetten korkmamak lazım. Parti içi muhalefet gelişmeyi getirir. Rekabetten de korkmamak lazım. Fikirler öne çıkarsa ancak.... Bir buçuk ayda rahatsız eden şeyler oldu. Fikirden ziyade kişiler üzerinden CHP’yi zedeleyici eleştiriler oldu. Bu hem beni hem yol arkadaşlarımız hem de CHP’lileri üzdü. Bir elin parmakları kadardılar. Haberlerle yanlış yönlendirmelerle yakışmayan iftiralar oldu. Sineye çektik. 2019’da ben nereye gelirim mantığıyla hareket edip gözünüzü hırs büyürse CHP’ye zarar verirsiniz. Ben de bu zararı en aza indirmeye çalıştım.

SERDAR KOÇ: Ben ilk delegeliğimi Ertam Özen döneminde yaşadım. Ailem hep siyasetin içindeydi. Geçen dönemki ilçe başkanlığı seçiminde tek aday vardı. Ruhu hareketlenmemiş biraz daha heyecansız seçim vardı. O dönem Uğur Bey’e de söyledim. Tek başınıza adaysınız. Gönlüm isterdi ki demokrasi gereği yarış olsun adaylar olsun. O heyecansız dönemde ciddi derece imzayla girilip yine ciddi derece delege oy atmadı. Arkadaşımız şunu yapmalıydı. Hiçbir şartlarda mahalle seçimlerine müdahale etmeden özgür iradesiyle mahalleli kendi delegesini seçmeliydi. Bunu yapmış olsaydı CHP Karşıyaka’da demokrasi hareketi başlamış olacaktı.  Keşke mahallelere iradenin gücü kullanarak özgür şekilde ,pazarlıklar yapılmadan seçimler yapılsaydı ben aday olmazdım. CHP özgür iradesiyle yürürdü.

BELEDİYE, BELEDİYE BAŞKANI SÜRECE MÜDAHİL OLDU MU?

UĞUR YILDIRIM: Belediye başkanımız Hüseyin Mutlu Akpınar Yalı Mahallesi’ne gidip delege seçimlerinde oy kullanmadı. Hüseyin Mutlu Akpınar bir tane belediye çalışanını aramadı. Delegasyon içinde belediyede çalışan sayısı iki elin parmağını geçmez. Nereye müdahil edeceksiniz. Karşıyaka’nın delegasyonu ve üye yapısı hiçbir yere benzemez. 13 bin kişilik listeyi vereyim. Arayın sorun belediye başkanı aramış mı diye…Kirli siyaset yapanlar bu dedikoduyu yayıyor.

SERDAR KOÇ: Delege listelerinde baktığınızda belediyede çalışanlar var. 40’a yakın bildiğim çalışan var. Belediyede çalışıp da seçim kaderiyle oynayacak bir delege yapısı içinde olmamalı. Özgür iradeyle hareket edecek irade olmalı. Belediye başkanımız bizim başkanımız. CHP’li bir başkanımız. Ben şunu isterim çalışan arkadaşlarımz da iradesini özgür kullansın. Belediye başkanımız Yalı Mahallesi’nde delege seçimlerinde geldi, oy kullanmadan gitti. Tarafsızım dedi. Herhalde bu kongrede de tarafsızlık adına gelir ama oy kullanmaz.

UĞUR BAŞKAN SÜREÇTE SİZE MUHALEFET KANADINDAN EN ÇOK YAPILAN ELEŞTİRİ BELEDİYE BAŞKANIYLA AKRABA OLMANIZDI…

UĞUR YILDIRIM: Serdar Bey’i desteklediğini söyleyen aday olarak çıkartanlara bakarsanız geçen dönem benim yanımdaydılar. Benim desteğimle de il yönetimine farklı yerlere geldiler. Bizim akrabalığımız yeni mi çıktı. 2 sene öncede akrabaydık. Bunlar siyasette kullanılmaması gereken şeyler. Beni icraatlarım üzerinden eleştirişinler.

SERDAR BEY SÜREÇTE SİZE EN ÇOK YAPILAN ELEŞTİRİ SADECE SEÇİM ZAMANLARINDA ORTADA GÖZÜKTÜĞÜNÜZE YÖNELİK OLDU

SERDAR KOÇ: Yüzde yüz haksız eleştiri. Ben istihdam sağlayan biriyim. Türkiye ve ülke geneline. Sanayiciyim. Ben partimden uzak değilim ancak bana hiç kimse ‘gel şu görevde aktif ol, Nasıl CHP’yi seçimlere hazırlarız’ diye sormadı. Kimse çağırdık da gelmedi demesin.

DELEGEYE SON MESAJINIZ NE OLUR?

UĞUR YILDIRIM: CHP’li delege vicdanıyla oy kullanmalı. Emek en yüce değer diyorsak örgüte dokunmak önemlidir diyorsak. Örgüt önemlidir diyorsak. Örgüt örgütün adayına sahip çıkacaktır. Kişilerin adayına değil.

SERDAR KOÇ: Delege arkadaşlarım benim fikir yoldaşlarım. Her biri CHP’li…Sol görüşlü devrimci CHP’li arkadaşlar hiç kimsenin esareti altına girmez cesaretiyle yürür. O cesaretiyle sandığa gideceklerini biliyorum. Özgür iradeleri ortaya koyacaklarını biliyorum. Özgür iradeleriyle sandıkta ne karar verirlerse versinler onlar benim yoldaşlarım.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Devrimci Deniz
 9 Aralık 2017 Cumartesi 23:01
Devrimin rengi güneşin kızılı diyebilirsiniz veya karanfil kırmızı da diyebilirsiniz, ancak asla turuncu devrimcinin rengi diyemezsiniz. Sermayenin temsilcileri sosyal demokratların dikkatine.
 Mustafa can cilasun
 8 Aralık 2017 Cuma 19:16
CHP TEŞKİLATI OLARAK karşıyakada uğur yıldırım beyle YOLA DEVAM etmeli kaliteli bir ilçe başkanı yolu açık OLSUN ÏNŞALLAH BAŞARILAR DİLİYORUM.
 Ender Adadan
 8 Aralık 2017 Cuma 12:15
Her iki adayında sokak hayvanlari ile ilgili birşey söylememelsi üzücü hayvan severler CHP ilce başkanından yardım bekliyor.
 Bostanlılı
 8 Aralık 2017 Cuma 12:09
Delegasyonda 40 civarı belediye çalışanı %10 demektir ve ciddi bir oran. Belediye Başkanı hiç müdahil olmuyor demek büyük bir yalaaannn. Yıldırım diyor ki; "2019'da ben nereye gelirim mantığıyla hareket edilmemeli." Yani kendisinin 2019'da veya sonrasında siyasi bir hedefi yok mu, siyasete nokta mı koyacak? Gereksiz komik ifadeler bunlar. Kendisi Akpınar'ın gücüyle il başkanlığı hayalleri kuruyordu ya yakın zamana kadar. Akpınar müdahil değilim diyor ama bırakın Koç'u destekleyen veya yönetime muhalif olanların kara listeye alınmasını, Yıldırım'ın adaylık turlarına katılmayan meclis üyeleri bile bir kenara yazılıyor. Akpınar'ın bir demeci vardı 17 Kasım'da, cümle aynen şöyle: "Bazı meclis üyesi arkadaşlarımız Uğur Başkanın karşısına başka aday çıkaracakmış, o meclis üyeleriyle de konuşacağız böyle olmaz, Allahınız aşkına!" Bu cümleyi nasıl yorumlayalım? Kimin ilçe başkanı olması önemli değil, ilçe başkanı olacaksın da ne olacak, demiş Akpınar. Eee, kimin olacağı önemli değilse niye ille de Yıldırım? Koç ilçenin hangi etkinliğinde bulunmuş muş? Yıldırım ilçe başkan yardımcısı olmadan önce hangi etkinliklerde görüldü ki?
 Muzaffer ataş
 8 Aralık 2017 Cuma 12:04
30 yıla yakın belediyede çalıştım ve çok delege seçimleri parti içi seçimleri yaşadım belediye başkanları direk müdahale etmez ama belediye başkanı yandaş gurupları müdahale eder ve belediye başkanlarının bilgisi dahilindedir Eğer belediye başkanı yada desteklediğı yönetime muhalif olursan malesef sürgünler ARKA arkaya geliyor hem iş pozisyonun değişıyor hem ekonomik olarak kısıtlamıyorsun ki bu şu anda uygulanıyor isim isim yazabilirim
 
 8 Aralık 2017 Cuma 11:58
cihan başkan sen ne yapmaya çalışıyorsun yüreğin varsa aday ol boyunun ölçüsünü al
 CİHAN TÜRSEN
 8 Aralık 2017 Cuma 11:38
AKSOY, BAHRİYE ÜÇOK, BOSTANLI, DEDEBAŞI, ŞEMİKLER (kısmen) Mahallelerinde, TALİMATLA, Adaylardan M.SERDAR KOÇ'un adaylık gerekçelerini, projelerini delegelere anlatma toplantıları yapmasını YASAKLAYAN zihniyete ve bu engele karşı çıkmayanlara, İTHAF olunur. BARİ GİZLİCE OKUYUN da YARIM DEMOKRASİ gerçekleşsin.
 
 8 Aralık 2017 Cuma 10:16
serdar koç örgütn hangi etkinliğinde bulunmuş acaba onu açıklasın hayatında hiç ilçe kongresine katılmış mı acaba onu açıklasın
 Halis koç
 8 Aralık 2017 Cuma 09:44
Turuncu Soros rengidir Gürcistan Ukrayna da gördük
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir