MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Karşıyaka o KHK'ya karşı alanda!
Politika
24 Şubat 2018 Cumartesi 14:50

CHP Karşıyaka o KHK'ya karşı alanda!

Çıkarılan 696 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname (KHK) ile kamu şirketlerinde taşeron olarak çalışan emekli ve hükümlü işçilerin görevlerine son verilecek. CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı ilçe binası önünde eylem yaparak kararı protesto etti.

İZMİR - Çıkarılan 696 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname (KHK) ile kamu şirketlerinde taşeron olarak çalışan emekli ve hükümlü işçilerin görevlerine son verilecek. 

Düzenleme çeşitli tartışmalara yol açarken, belediyeleri de sıkıntıya soktu. Ana muhalefet partisi CHP'den ilgili KHK'ya sert eleştiriler gelirken, Karşıyaka Örgütü protesto için sahaya indi. 

CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı ilçe binası önünde eylem yaparak Karşıyaka esnafına ve vatandaşlara bildiri dağıttı.

CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı'nın Çarşı'daki binasının önünde gerçekleştirilen 'Hükümlü İşçilere Sahip Çık' eylemine CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, yönetim kurulu üyeleri, Kadın ve Gençlik kolları başkanı ve yöneticileri, CHP İl Başkan yardımcısı Adnan Alabay, il yöneticileri Sedrettin Coşkuner, Sevim Köz, Özge Prepol Özdemir, Ömer Berk Gönençer, Yaşar Erdoğdu, Belediye Meclis Üyeleri, Karşıyaka ve çevre ilçe belediyelerinde çalışan binlerce hükümlü işçi, DİSK'e bağlı Belediye-İş Sendikası yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

Protesto eyleminde konuşan CHP Karşıyaka İlçe başkanı Uğur Yıldırım şunları söyledi: 
Biz bugün burada neden toplandık. Emeğiyle, alın teriyle, onuruyla ekmek parasını kazanan insanların iş akitlerinin sözleşmelerinin fesih edilmemesi için toplandık…
Bugün ülkemiz olağan üstü hal ile yönetilmektedir. Bugün meclis askıya alınmıştır. Bugün işçi ve emekçi kardeşlerimizin emekleri gasp edilmekte haklarına el konulmaktadır…
Bugün cezaevlerinde bir yıldan fazla yatan arkadaşlarımız ekmeksiz ve aşsız bırakılacaktır biz buna itiraz ediyoruz…
Biz diyoruz ki hangi düşünceden olursan ol, hangi siyasi partiden olursan ol, neye inanırsan inan emek en yüce değerdir…
AKP iktidar bu yanlıştan en kısa sürede geri dönerek bu mağduriyeti gidermesi gerekiyor.
Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak diyoruz ki ‘İş Aş Özgürlük’ herkese gerekir, sizlerin hakları iade edilene kadar takipçisi olacağız bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. 

Yıldırım'ın konuşması sık sık; 'Hak Hukuk Adalet’, ‘İşçiyiz Güçlüyüz Esir Değiliz’, ‘İş Aş Özgürlük’, ‘Emekçinin dostu Hüseyin Mutlu' sloganlarıyla kesilirken işçiler ayrıca konuşma sonunda Yıldırım’a çiçek verdi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir