MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Karşıyaka üyelerinden Genel Merkez'e 'önlem' çağrısı
Politika
14 Ekim 2017 Cumartesi 13:26

CHP Karşıyaka üyelerinden Genel Merkez'e 'önlem' çağrısı

CHP Karşıyaka üyeleri Genel Merkez’e dilekçe yazarak, blok liste şikayeti yaptı ayrıca ilçe kongresi için ‘baskı ortamı’ iddiasında bulundu ve bu durumu ortadan kaldıracak teknik düzenleme istedi.
GERÇEKİZMİR – CHP’de delege seçimlerini geride bırakan Karşıyaka Örgütü’nde ilçe kongresi öncesi Ankara’ya taşınan önemli bir gelişme yaşandı.

İlçe Örgütü’ne üye bazı üyeler ve delegeler genel merkeze düzenlene çağrısında bulundu. Ankara’ya gönderilen, ‘Kongrelerde delegelerin tercihlerini özgürce kullanmasına önlemler talebi’ başlıklı yazıda blok liste uygulaması şikayet edilirken, ‘baskı ortamı’ iddiasında bulunuldu ve bu durumu ortadan kaldıracak teknik düzenleme istendi.

Partili delegeler tarafından CHP Genel Merkezi’ne gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi:
Partimizin Kongrelerinde, delegasyonun tercihlerini özgürce yapabilmeleri özellikle BLOK LİSTE uygulamasında engellenmektedir.
İlçe Sandık Seçim Kurulu’nca oy kullanmak için gelen delegelere, mühürlü zarf ve mühürlü Blok Listeler (renkli) verilmekte.
Delege tercihini yaptığı listeye oyunu kullanırken, tercih etmediği liste yanında kaldığı için, özellikle baskı grupları (Belediyeler, gruplar) delegenin kullanmadığı mühürlü listeyi geri getirmesini istemekte ve teslim almakta. Bu geri getirme işlemi salonda, salon dışında veya ertesi gün yapılabildiği için engellenememekte.
Böylece işten çıkarma veya işe alınma veya başkaca ekonomik, sosyal baskıların yarattığı endişelerle, delegeler özgürce oy kullanamamaktadır.
Bu uygulamayı yapanlarca sandıklar resmen açılmadan sonuç bilinmekte. Bu durum adeta AÇIK OYLAMA, KAPALI TASNİF gibi SEÇME VE SEÇİLME ÖZGÜRLÜĞÜNÜ AÇIKÇA ENGELLEMEKTEDİR.
Bu Demokrasi ve Seçmen özgürlüğüne aykırı uygulamaya karşı, oy kullanmada baskıyı önleyen yöntemlerin (örneğin zarfların delegelere mühürlü, blok oyların mühürsüz olarak oy kabininde bulunması. Blok Listelerin, aynı oy pusulasında yer alması ve TERCİH mühürünün basılması vb.) belirlenmesini, İlçe Seçim Seçim Kurullarınca uygulanması yönünde GENELGE, talimat düzenlenmesini talep ediyoruz.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Halk
 15 Ekim 2017 Pazar 09:52
İlce baskanlarinin muhtemel aday olmasi zaten taraf olmasidir.Mesele ilce bsk taraf olmasi degildir.Mesele uyelerin iradesinin sandiga ilce yonetimi yada beld bsk tarafindan yansitilmasindaki onlemlerdir.yoksa ilce baskanlarini il bsk denetliyor.Mesele adam gibi sandik konulup uyelerinde biraz kendi hakkini aramalaridir.Armut pis agzima dus diyen delegelerden olmaz bu is.her uye delegelik istemeli yada aday cikartmali.Suru psikolojisini yenmeli.Yoksa ilce bsk da.beld baskanida elbette taraf olacak.
 ahmet öztürk
 14 Ekim 2017 Cumartesi 20:25
delege seçimlerinde ilçe başkanı tarafsız olmalı belirgin bir şekilde taraf oldu.bunu dedebaşı mahallesinde gördük kadın ve gençlik kolları beyaz listeye çalıştı.buda genelgeye aykırıdır.üyeler özgür iradesi ile oykullanamadı.
 Ruhan Özcan
 14 Ekim 2017 Cumartesi 18:35
Eleştiri ve önerilere aynen katılıyorum.Son yapılan DELEGE seçimleri demokrasi adına YÜZ kızartıcı idi.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir