MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Karşıyaka’da ‘devir-teslim töreni’nde dikkat çeken isim!
Politika
18 Aralık 2017 Pazartesi 17:58

CHP Karşıyaka’da ‘devir-teslim töreni’nde dikkat çeken isim!

İlçede Yıldırım’ın yeni dönem başlangıç töreni örgütün önemli isimlerini bir araya getirdi. CHP İl Başkanı Güven, Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar, İl Eski Başkanı Engin, Karşıyaka Belediyesi Eski Başkanı Durak’ın da yer aldığı buluşmaya kongrede kaybeden listede yer alan İlçe Eski Başkanı Alabay’ın da katılması dikkat çekti. Öte yandan Gümrükçü’nün Çiğli’deki zaferi Alabay’a il delegeliği getirdi.

GERÇEKİZMİR  - CHP Karşıyaka’da Başkan Uğur Yıldırım’ın ikinci dönemi örgütün önemli isimlerini bir araya getiren buluşmayla açıldı.

Kongrede muhalefetin adayı Serdar Koç’u geride bırakarak yeniden ilçe başkanı olan Yıldırım’ın yeni yönetimiyle buluştuğu devir-teslim törenine CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, İl Eski Başkanı Ali Engin, Karşıyaka Eski Belediye Başkanı Cevat Durak, İl Disiplin Kurulu Başkanı Cengiz Galip Dinçer ve İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı da katıldı.

Törenin en dikkat çeken ismi ise CHP Karşıyaka Eski Başkanı Adnan Alabay oldu. Alabay Karşıyaka Kongresi’nde Serdar Koç’un kaybeden listesinde yer almış, il delegesi seçilememiş, Yıldırım’ın listesinde yer alan oğlu Murat Alabay il yöneticisi, kızı Gamze Alabay Uğurlu ise il delegesi seçilmişti. Alabay'ın oğlunun ve kızının Yıldırım'ın listesinde yer alması birlikte hareket ettiği muhalefet cephesinin tepkisine yol açmıştı. 

DURDUĞUM YERDEN AYRILMADIM, GÜN BERABERLİK GÜNÜ!
Buluşmaya verdiği destekle ilgili olarak Gerçekizmir’e konuşan Alabay, “Bugün birlik beraberlik günü… İlçe Kongresi geride kaldı. Hep birlikte 2019’a hazırlanmamız lazım… Biz birbirimizin rakibi değiliz, rakibimiz AKP iktidarı… Benim süreç boyunca tavrım da durduğum yer de belliydi… Durduğum yerden de ayrılmadım. Ben CHP disipliniyle büyüdüm, küçüklüğümden beri CHP’liyim…” ifadelerini kullandı.

SEÇİMDE KAYBETTİ AMA İL DELEGESİ OLDU 
Öte yandan Alabay ile ilgili bir diğer önemli gelişmede Utku Gümrükçü’nün dün yapılan kongreden zaferle ayrılarak CHP Çiğli İlçe Başkanı seçilmesi oldu. Gümrükçü ilçe başkanlığı mazbatasını aldıktan sonra il yönetimindeki görevini bırakacak. İl yönetimindeki yerini ise yedek listenin başında yer alan Alabay alacak. Alabay böylece doğal delege olarak il kongresinde oy atacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir