MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Konak'ta Başak kazandı, Erginci kaybetti
Politika
23 Kasım 2019 Cumartesi 08:41

CHP Konak'ta Başak kazandı, Erginci kaybetti

CHP Konak'ta Çimentepe ve Kocatepe Mahallesi'nde üyeler belirtilen yer ve saatte sandık kurulmadığı iddiasıyla tutanak tuttu. İlçe Başkanı Gruşçu ise, "Seçim yapıldı" dedi. İlçe Başkanı Gruşçu ve yönetimiyle hareket eden ilçe siyasetinin önemli aktörlerinden Şakir Başak Alsancak'ta çift listeli yarışta güldü, delege seçildi. Muhalefetin önemli isimlerinden eski meclis üyesi Murat Erginci ise Muratreiste'ki seçimi mavi listeyle kaybetti, delege seçilemedi.

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi’nde, olağan kongre süreci işlerken üyeler sandık başına giderek ilçe kongrelerinde oy kullanacak delegeleri seçmeyi sürdürüyor.

Konak'ta Cumartesi mesaisinde  açıklanan takvime göre Alsancak, Çakabey, Çimentepe, Ege, Fatih, Güney, Güngör, Hilal, Kemalreis,Kılıçreis, Kocatepe, Mecidiye, Muratreis, Namık Kemal, Odunkapı, Oğuzlar, Pazaryeri, Pirireis, Turgutreis, Yenişehir, Yeşiltepe, Zafertepe'de seçim vardı.

2 MAHALLEDE TUTANAK

Geçtiğimiz hafta muhalefetin 'sandık kurulmadı' iddiasıyla seçimlerin başladığı Konak'ta, ikinci hafta mesaisinde de benzer iddialar geldi. Çimentepe'de üyeler belirtilen yer ve saatte sandık kurulmadığı için tutanak tutu. Üyeler tutanakta sandık kurulmaması, herhangi bir görevlinin de gelmemesi nedeniyle seçimin yapılamadığını belirtti. 

Kocatepe Mahallesi'nde de sandık kurulmadığı iddia edildi. Mahallede üyeler tutanak tuttu. 

İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ise "Çimentepe'de saatinde ve zamanında sulh ve huzur içinde seçim tamamlandı. Bu kişiler farklı zaman diliminde orada bulundu. Asılsızdır. İtirazları varsa getirsinler değerlendirelim" dedi.

ALSANCAK'TA ÇİFT LİSTE YARIŞI KIRMIZI KAZANDI

8 delegenin seçileceği Alsansak Mahallesi'nde seçime çift listeyle gidildi.

Mavi ve Kırmızı listeler sandıkta yarışırken, kırmızı listede  CHP İzmir İl Disiplin Kurulu Üyesi Ahmet Yıldız, Konak İlçe eski Başkanı ve Büyükşehir Belediyesi Egeşehir Planlama A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Başak yer alırken, mavi listede, Konak İlçe Gençlik Kolları eski Başkanı  Onur Utkan İlçi yer aldı.  

Seçimin galibi kırmızı liste oldu. Başak ve Yıldız dışında, Semra Aksal Kayacan, Fehime Özcanşen, Yeşim Tırbil, Onur Şahin, Ozan Karataş ve Doğan Sever delege seçildi.

ERGİNCİ KAYBETTİ

Öte yandan ilçede muhalefet cephesi içinde yer alan ilçe eski başkan adayı Murat Erginci mahallesi Muratreis'te seçimi girdiği mavi listeyle kaybetti. Seçimi beyaz liste kazandı. 

KİMLER DELEGE SEÇİLDİ?

Edinilen bilgiye göre Çimentepe Mahallesi’nde Burhan Kaymaz, Dilan Baskan, Hamza Alak, Pirireis’de; Veysel Kaçar, Özlem Karcı, Müfit Ereş, Dursun Ali Ufacık, Ahmet Şan, Özgün Utku, Sedef Ayşe Ses, Çakabey Mahallesi’nde Meneş Özkap,  Duatepe Mahallesi’nde Meltem Şimşeriye, Yekbun Özmen, Pazaryeri Mahallesi’nde Recep Aykal, Güngör Mahallesi’nde Şule Kahramanlar, Gülgün Şensöz, Mecidiye Mahallesi’nde Yelda Atila, Fatih Mahallesi’nde İsmet İrgen,  Namık Kemal Mahallesi’nde İbrahim Cebeci, Odunkapı Mahallesi’nde Recep Topal, Oğuzlar Mahallesi’nde Levent Imrak delege seçildi. 

Kılıçreis ve Kemalreis mahallelerindeki seçim ise ertelendi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Yaprak
 23 Kasım 2019 Cumartesi 21:21
Kazanan biz değiliz
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir