MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Konak'ta Başak listesini savundu!
Politika
27 Kasım 2017 Pazartesi 12:48

CHP Konak'ta Başak listesini savundu!

Liste krizinin yaşandığı CHP Konak İlçe Kongresi’nde üçüncü kez başkan seçilen Şakir Başak, Gerçekizmir’e açıklamalarda bulundu. Başak hedefteki listeyi savundu: Bireylerin inisiyatifinde bir liste değil. Örgütün listesi. Kongre akşamı vicdanım rahat uyudum...

GERÇEKİZMİR - CHP Konak İlçe Kongresi geride kaldı. İlçe Başkanı Şakir Başak’ın tek aday olarak girip üçüncü kez ilçe başkanı seçildiği kongreye Başak’ın listesine gösterilen tepki damga vurdu. Başak'ın hazırladığı liste Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Kocaoğlu-Yüksel yapısına yakın isimler dışında kendisine süreçte destek veren Yalı Grubu'nın önde gelen ismi Mustafa Kocaoğlu'nu da  memnun edemedi.  Bu isimler Başak'a tepki gösterdi ve kongrede oy kullanmadan salonu terk etti.

- CHP KONAK'TA BAŞAK'TAN BURUK ZAFER!... 

- KONGREDE KRİZ LİSTESİ: PEKDAŞ VE MUHALEFET TERK ETTİ!.. 

Başkan Başak, Gerçekizmir’e yaptığı açıklamayla listeyi ve yönetimini savundu.  Başak, listesinin bireylerin listesi olmadığını, örgütün listesi olduğunu söyledi.

BİRİLERİNİN DEĞİL ÖRGÜTÜN LİSTESİ
Başak şu açıklamayı yaptı: Süreçte uzlaşı adımı atan bazı yapıların beklentisi vardı. Ben birilerinin dediğini, birilerine asker olacak isimleri yazmadım. Bu örgütün listesi. Kendimi il delegesi yazmadım. Ailem akrabam bir kişi yok listede…Kadın kolu gençlik kolundan arkadaşları yazdım. Lafta konuşmadım. Genç gen genç diye bağırıyorlar. Ben laf da kalmadım. Listede yer verdim. Örgütü ön plana çıkardım. Bireylerin inisiyatifinde bir liste değil. Dediğim gibi örgütün listesi ve ben  vicdan sahibi adalet sahibi bir insan olarak kongre akşamı başımı yastığa koydum rahat uyudum. Ben Mustafa Kemal Atatürk ruhuyla bu listeyi hazırladım. Kendime güç devşirmedim.. Çok güzel bir yönetim hazırladım. Yönetimi gençleştirdim. Benim siyaset yapış biçimim mesajdır. Ben bu mesajı verdim. Allah yolumuzu açık etsin. Partide menfaat ilişkisi içinde olmadım. Partiden zerre nemalanmadım. Hep partim için mücadele ettim. Mücadele etmeye de devam edeceğim...

KARATAŞ’IN LİSTEMİZDE OLMASINDAN ŞEREF DUYDUK
Urla’da mahallesinde delege yazılmaması uzun süre parti içinde konuşulan İl Eski Başkanı Kemal Karataş’ın, Konak’tan il delegesi yazılmasıyla ilgili ise Başak, “ Ömrünü bu partiye adamış, bir çok kez il başkanlığı yapmış, Konak’ta ilçe başkanlığı yapmış birine vefa göstermemiz gerekti. İyi oldu. Vefanın İstanbul’da semt adı olmadığını gösterdik. Vefa insanın kişiliğinde karakterinde olması gerekiyordu. Örgütümle danışarak yazdık. Bunu hak ediyor başkan. CHP’ye çok emek verdi. Biz listemizde Kemal Karataş’ın bulunmasından şeref duyduk” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir