MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Konak'ta 'ırkçı paylaşım'a ihraç yolu
Politika
19 Aralık 2017 Salı 18:48

CHP Konak'ta 'ırkçı paylaşım'a ihraç yolu

CHP Konak'ta tepki çeken ırkçı paylaşımla ilgili ilk adım atıldı.

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Kadın Kolları Kongresi'ne katılıp sosyal medyadan ırkçı paylaşımlar yapan partili çifte tepki yağmıştı.

CHP üyesi çift "Konak İlçe Kürtlere teslim edilmiş. Kadın kolları da teslim edilmesin diye hür milliyetçi yenilikçi Atatürkçü bir başkan için Sibel Sarpkaya'ya desteğe geldik. Yaşasın Türk ulusu yaşasın Türk yöneticiler. HDP kongresinde bile buradan az Kürt vardır " ifadesini kullanmıştı.

Parti içinde bir çok ismin sert tepki gösterdiği paylaşımlarla ilgili ilk adım atıldı.

İLÇE BİNASINDA BİR ARAYA GELDİLER
CHP Konak İlçe Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda ilçe sözcüsü Orkun Kalonya sosyal medyadan konuyla ilgili açıklamada bulundu. Kongrede yarışan iki aday Nurten Serhadbeyi ile rakibi Sibel Sarpkaya’nın CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak ve Yönetim Kurulu ile bir araya geldiğini duyuran Kalonya ırkçı paylaşım yapan partili çift hakkında disiplin sürecinin başlatıldığını açıkladı.

Kalonya şu ifadeleri kullandı: Geçtiğimiz hafta sonu yapılan CHP Konak İlçe Kadın Kolu seçiminin ardından, kongrede yarışan adaylar, CHP Konak İlçe Yönetim Kurulu ile bir araya geldi. Kamuoyuna yansımış olan üzücü ve partimizin politikaları ile asla bağdaşmayacak sosyal medya paylaşımlarının değerlendirilmesi yapıldı. Bu paylaşımları yapan şahsın açık bir biçimde kin ve nefret söyleminde bulunduğu, ayrıştırıcı ve bölücü bir üsluba sahip olduğu tartışma götürmez bir gerçektir. Süreç Parti Disiplin kurullarımıza aktarılmış olup, şahıs hakkında gerekli soruşturmalar başlatılmıştır. Bu talihsiz olaya konu olan şahsın kime destek vermek amacı ile bu harekette bulunduğunun bir anlamı yoktur. Kongrede yarışan başkan adaylarımızdan ikisi de Cumhuriyet Halk Partisinin parti tüzüğüne, politikalarına ve dünya görüşüne sahip çok değerli üyeleridir. Partilerine hizmet amacı ile talip oldukları görevin sorumluluğunu tüm sürece yansıtmışlardır. Ortak insanlık değerlerimize yönelik tehdit, baskı ve hakaretlere gerekli cevabı her zaman olduğu gibi en sert biçimde vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. CHP Konak İlçe Örgütü yeni seçilen Yönetim Kurulu, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları ile birlikte ülkedeki baskıcı ve bozuk iktidar düzenini yıkmak adına tüm gücü ile çalışmaya her zaman olduğu gibi devam edecektir. İlçe Kongre sürecimiz geride kalmıştır ve kaybedeni yoktur. Ülkemizin gerici ve karanlık anlayıştan kurtarılması gerekmektedir. Toplumsal ve ekonomik baskılar altında her geçen gün yıpratılan halkımızla birlikte kolektif mücadelemiz tüm alanlarda sürecektir.”

CHP Konak Kadın Kolları Kongresi'nde, mevcut kadın kolları başkanı Nurten Serhadbeyi güven tazelemişti. Serhadbeyi, diğer aday Sibel Sarpkaya karşısında 97 oy farkla yeniden seçildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir