MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Konak'taki il kongresi zirvesinde 'Yalı' çatlağı!
Politika
13 Aralık 2017 Çarşamba 19:26

CHP Konak'taki il kongresi zirvesinde 'Yalı' çatlağı!

Başkan Başak'ın il delegeleriyle 7 Ocak'ta yapılacak İzmir Kongresi için yaptığı ilk toplantıya Yalı Grubu üyeleri ve Erginci katılmadı. Tepkinin ardında ilçe kongresinde yaşanan liste krizi yatıyor!

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü’nde ilçe kongreleri haftasonu Çiğli’de yapılacak seçim dışında tamamlanırken, gözler il kongresine çevrildi.

İl Kongresi’ne yönelik ilk hamle CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak’tan geldi.

Başkan Başak ilçe kongresinde il delegesi seçilen 58 partiliyi hem tanışmak, hem il kongresine yönelik fikir alışverişinde bulunmak için toplantıya davet etti.

Konak İlçe Binası’nda yapılan toplantı yaklaşık 2 saat sürerken sürpriz bir gelişmeye de sahne oldu. Uzun süredir Başak ile birlikte hareket eden ‘Yalı Grubu’ toplantıya katılmayarak sadece 1 temsilci gönderdi. 

‘Yalı Grubu’ ile birlikte Başak’a iki kongrede rakip olup son seçimde listesinde yer alan Konak Belediyesi Meclis Üyesi Murat Erginci’nin de toplantıda yer almaması dikkat çekti.

‘Yalı Grubu’ ve Erginci’nin bu kararı Başak’ın ilçe kongresindeki listesine tepki olarak aldıkları öğrenildi. 'Yalı Grubu' üyelerinin ayrıca il kongresinde kesinlikle Başkan Başak'la hareket etmeme kararı aldığı bildirildi.

‘Yalı Grubu’, CHP Konak Kongresi’nde Başkan Başak’ın listesinde Alaattin Yüksel ve ekibine yer vermesi, Mustafa Kocaoğlu’na yakın birkaç üyenin de listede yer almaması nedeniyle tepki gösterip salonu oy atmadan terk etmişti.

BAŞAK YETKİ İSTEDİ 
Öte yandan Başak'ın toplantıda birlik ve beraberlik mesajları verdiği öğrenildi. CHP Konak İlçe Başkanı delegelerden süreçte adaylarla görüşmeler yapmak ve istişareler yapmak adına yetki istediği de bildirildi.

İL KONGRESİNDE KONAK'TAN KİMLER OY ATACAK?

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir