MENÜ
İzmir 19°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Konak'tan 'istismar' isyanı!
Politika
30 Haziran 2021 Çarşamba 13:41

CHP Konak'tan 'istismar' isyanı!

Çocuğa karşı işlenen cinsel istismar suçlarının önlenmesine yönelik eylem yapan CHP Konak İlçe Gençlik Kolları, “Çözüm üretebilmek için bu olaylarla yüzleşmemiz gerekiyor” açıklamasını yaptı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Gençlik Kolları, çocuğa karşı işlenen cinsel istismar suçlarının önlenmesine yönelik eylem yaptı. Kemeraltı girişinde düzenlenen eyleme Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu’nun yanı sıra çok sayıda partili ve yurttaş destek verdi. Açıklamayı okuyan CHP Konak İlçe Gençlik Kolları Başkanı Okan Uslu, çocuk istismarı ile mücadele için cezaların artırılması gerektiğini söyleyerek, “Toplum vicdanını derinden yaralayan bu olayları gizli tutarak, veri paylaşmayarak üzerini örtmeye çalışmak yerine çözüm üretebilmek için bu olaylarla yüzleşmemiz gerekiyor. Çekin artık o pis ellerinizi çocuklarımızın üzerinden” mesajını verdi.

KANAYAN BİR YARA
Her gün ülkenin dört bir yanından çocuklara yönelik istismar haberlerinin geldiğini belirten CHP Konak İlçe Gençlik Kolları Başkanı Okan Uslu, “TÜİK’in sözde verilerine göre ülkemizde çocuk istismarıyla ilgili açılan dava sayısı son 10 yılda yaklaşık 3 kat artarken 250 bin çocuk cinsel istismara uğradı. İnsan hakları derneğinin 2018 raporuna göre ise çocuk istismarlarında dünyada 3. sırada yer alıyoruz. Türkiye’de 2002’den bu yana 440 bin çocuk anne oldu. Adalet Bakanlığı ise çocuk istismarıyla ilgili verileri toplumla paylaşıp farkındalık oluşturmak yerine bunları kamuoyuyla paylaşmamayı tercih ediyor. Uzmanlar cinsel istismar vakalarının ancak yüzden 15’inin adli makamlara intikal ettiğini söylüyor, gerisinin üzeri bir şekilde kapatılıyor ve çocuklar yaşadıkları tramvalarla kalıyor. Şunu biliyoruz ki bir çocuğun cinsel istismara uğraması demek onun zihninde tamir edilmesi çok zor yaralar açılması anlamına geliyor. İlerideki tüm yaşamını olumsuz şekilde etkileyecek bir travma doğuruyor. Çocuk istismarı konusu tüm toplumun üzerinde hassasiyetle eğilmesi gereken çok önemli bir konu. Bu verilerden şunu anlıyoruz ki bu konu bizim için kanayan bir yara ve acı bir gerçek” dedi.

BU OLAYLARLA YÜZLEŞMEMİZ GEREKİYOR
Çocuk istismarı ile mücadele için cezaların artırılması gerektiğini söyleyen Uslu, “Toplum vicdanını derinden yaralayan bu olayları gizli tutarak, veri paylaşmayarak üzerini örtmeye çalışmak yerine, çözüm üretebilmek için bu olaylarla yüzleşmemiz gerekiyor. En önemlisi aileler ve çocukların bu konuyla alakalı mümkün olan en yüksek bilinç düzeyinde olması çok önemli. Toplumun tüm kesimlerinin bu konuda üzerine düşen sorumluluğun farkında olması, pedagoji üzerine çalışan tüm akademi çevrelerinin bu konunun üzerine eğilerek yenilerinin yaşanmaması için çalışması çok mühimdir. Geçtiğimiz günlerde Antalya’nın Elmalı ilçesinde yaşanan ve hepimizin vicdanlarını kanatan olayda anne ve üvey babanın 6 yaşındaki kız çocuğu ve 9 yaşındaki ağabeyine cinsel istismarda bulundukları çocukların olayı resimle anlatmaları üzerine ortaya çıkıyor. Yaşanan çocuk istismarının kamuoyuna yansıması, ertesinde yaşanan tartışmalar bu alanda ortak bir politika üretme zorunluluğunu bir kez daha göstermiştir. Siyasi görüş, inanç ve düşünce ayrımı yapmaksızın sorumluluğu olan tüm kişi ve kurumlar soruşturulmalı ve cezalandırılmalıdır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Vatanı korumak çocukları korumakla başlar’ sözünü bir kez daha hatırlatıyor ve çekin artık o pis ellerinizi çocuklarımızın üzerinden diyoruz” ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir