MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Kongresi'ne Karşıyaka damgası: Kazanana az oy atıldı, 11 kişi seçildi!
Politika
9 Ocak 2018 Salı 13:38

CHP Kongresi'ne Karşıyaka damgası: Kazanana az oy atıldı, 11 kişi seçildi!

CHP İzmir’de Yücel’in kazandığı kongreye Karşıyaka damgasını vurdu. Karşıyaka’nın oy kullandığı sandıktan kongrede kaybeden Gümrükçü’ye daha fazla oy çıkarken, il başkanı seçilen Yücel’in listesinden ise 11 Karşıyakalı seçilmeyi başardı. İl Eski Başkanı ve aynı zamanda Karşıyaka delegesi olan Engin’in Kocaoğlu’na önerdiği isim olan Yücel’e, Karşıyaka delegesinin yeterli desteği vermemesinin temelinde Kocaoğlu’nun sürecin başında yaptığı ’akraba’ çıkışının etkili olduğu öne sürülüyor.

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir’de sorunu merakla beklenen il kongresi geride kaldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun tam desteğiyle kongrede aday olan Deniz Yücel, Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü’yü sandıkta geride bırakarak yeni il başkanı oldu.

Kongre sonuçlarıyla da dikkat çekti. Yücel’in anahtar listesinde yer alan 30 kişilik yönetim kurulu ve 9 kişilik disiplin kurulu firesiz geçerken 52 kişilik kurultay delegeliğinde sadece 2 fire yaşandı. 

Kongrede seçilen isimlere bakıldığında damgasını vuran ilçe Karşıyaka oldu. Karşıyaka’dan Sedredil Coşkuner, Adnan Alabay, Sevim Köz ve Özge Prepol Özdemir il yöneticisi, Cengiz Galip Dinçer, Abdülkadir Özdemir disiplin kurulu yöneticisi, Asuman Ali Güven, Uğur Yıldırım, Ali Engin, Cevat Durak ve Fatoş Elgün ise kurultay delegesi seçildi.

KARŞIYAKA SANDIĞINDAN GÜMRÜKÇÜ
Karşıyaka kongrede seçilen 11 isimle dikkat çekerken, Karşıyaka’nın oy kullandığı sandıktan kongrede kaybeden Gümrükçü’ye daha fazla oy çıkması şaşırttı.

Karşıyaka, Kiraz, Beydağ ilçeleri aynı sandıkta oy kullandı. 80’e yakın delegesi olan Karşıyaka ile 5’er il delegesine sahip olan Kiraz ve Beydağ’ın sandığından Deniz Yücel 33, Utku Gümrükçü 40 oy aldı. Sonuçlara göre Karşıyaka’da delegenin büyük bölümü il başkanlığı için Gümrükçü’ye, yönetim, disiplin ve kurultay delegeliklerinde ise Yücel’in listesine oy attı.

‘AKRABA’ ELEŞTİRİSİ ETKİLİ OLDU MU?
İl Eski Başkanı ve aynı zamanda Karşıyaka delegesi olan Ali Engin’in Kocaoğlu’na önerdiği isim olan Yücel’e Karşıyaka delegesinin yeterli desteği vermemesinin temelinde Kocaoğlu’nun sürecin başında Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ve Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın akraba olmalarına yönelik eleştirisinin etkili olduğu öğrenildi. Karşıyaka delegasyonunun, Kocaoğlu’nun bu çıkışı dışında Kocaoğlu’na yakın İl Eski Başkanı Alaattin Yüksel’in de Yıldırım’a karşı ilçe kongresinde yaptığı çalışmalara duyulan tepkiyi il kongresinde sandıkta yansıttıkları iddia edildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 İzmirli
 9 Ocak 2018 Salı 16:01
Hüseyin Mutlu Akpınar Büyükşehir Belediye Başkanı olmak istediği için 80 Karşıyaka delegesinin imzasını Aziz Kocaoğlu'na vermiş(korkudan) ama kaybettirmek için 60 oyu Utku Gümrükçü'ye verdirmiştir. Alaattin Yüksel'in çizilme sebebi Hasan Karabağ ile iş tutması ve Utku Gümrükçü'ye gizli destek vermesidir.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir