MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Lideri Özel’den Dilruba’ya ziyaret: İktidara 'despot' çıkışı!
Politika
29 Ağustos 2024 Perşembe 12:32

CHP Lideri Özel’den Dilruba’ya ziyaret: İktidara 'despot' çıkışı!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel İzmir’de verdiği bir sokak röportajı sonrası tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu’nu cezaevinde ziyarete etti. Ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özel, “Dilruba’nın tutukluluğu baştan sona hukuksuzluktur. Düşüncesi ne kadar şok edici olacak olursa olsun herkesin şiddete başvurmamak kaydıyla her türlü düşünceyi açıklama hakkı vardır. Siz bu anayasal hakkı tartışmaya açıyorsanız siz despotsunuz demektir” dedi.

GERÇEKİZMİR - CHP Genel Başkanı Özgür Özel İzmir’de verdiği bir sokak röportajı sonrası tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu’nu cezaevinde ziyarete etti.

Ziyarete CHP Genel Başkan Yardımcıları Deniz Yücel ve Murat Bakan, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile ilçe belediye başkanları, milletvekilleri ve ilçe örgütleri de eşlik etti.

“BAŞTAN SONA HUKUKSUZLUK”

Özel, Dilruba Kayserilioğlu ile görüşmesi sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Özel, “Cezaevlerinin önünde haksız tutukluluklar karşı ziyaretler açıklamalar bunlar Türkiye’nin hak ettiği şeyler değil. 33 yaşındaki genç bir cumhuriyet kadını bu muameleyi hak etmiyor. Biz de bu işlerle meşgul olmak yerine Türkiye’nin diğer sorunları üzerine yoğunlaşmamız lazım. Dilruba’yı ziyaret ettim. Dilruba’nın tutukluluğu baştan sona hukuksuzluktur. Bir kere düşüncesi ne kadar şok edici olacak olursa olsun herkesin şiddete başvurmamak kaydıyla her türlü düşünceyi açıklama hakkı vardır. Siz bu anayasal hakkı tartışmaya açıyorsanız siz despotsunuz demektir. Siz muktedir değilsiniz iktidardasınız ama yaptığınız işi büyük bir özgüvensizlikle yaptığınız işin bir mikrofona genç bir kadının söyledikleri sanki sizin iktidarını yıkacakmış diye ona karşı en olağan dışı refleksleri göstermek sosyal medya linçleri başlatmak tutuklanma kampanyaları başlatmak. Savcılar da yatarı olmayan bir suçtan 18 güne neredeyse 1 aya verecek bir süre kişiye özgürlüğe mahrum etmeye yeltenmek yönetimdeki acziyetin savrulmanın ifadesidir” diye konuştu.

“9 EYLÜL’DE RANDEVULAŞTIK”

Özel sözlerini, “Dilruba ile görüştüm. Kendisi ne söylediğini ne söylemediğini biliyor. Özgürlüğüne kavuştuğunda kendi ağzından verdiği röportajı ne kastettiğini gerçek düşüncelerini kendisi paylaşacak. İçeride geçirdiği her dakika hukuksuzlukken biz 3 Eylül günü serbest kalacağını ümit ediyoruz. 9 Eylül günü partimizin 101. kuruluş yıl dönümümde Ankara’daki törenlere ve konsere davet ettim. 9 Eylül günü için randevulaştık. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin de tutuksuz yargılanması gerekir diye görüş belirtmişti. CHP ülkenin kurucu partisidir. Ülkedeki herkesin haklarını hep birlikte savunabilecek bir partidir. Türkiye’nin bu suni gündemlerden çıkması lazım. Toplumu gererek iktidarda tutunmaya çalışanlara; “Türkiye’ye bunu yapmayın, tarihe bir de giderken bunlara da tenezzül ettiler” diye geçmeyin, geçiyorsunuz. 33 yaşında genç bir kadını kınayabilirsiniz, eleştirirsiniz tutup da burada haksız yere hapis edemezsiniz” sözleriyle noktaladı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir