MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Sözcüsü Yücel'den Yerlikaya'ya istifa çağrısı
Politika
5 Ekim 2024 Cumartesi 18:48

CHP Sözcüsü Yücel'den Yerlikaya'ya istifa çağrısı

Türkiye'de dün yaşanan olaylar infial yaratırken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medyada 'TEKNOFEST' paylaşımına tepkiler yağmıştı. CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Yerlikaya'yı istifaya çağırdı.

Beyoğlu'nda bir kadının sokakta iki kişi tarafından tacize uğraması ve Fatih'te işlenen iki kadın cinayetinin ardından yaşanan olaylar, ülkede büyük yankı uyandırdı. Bu gelişmeler üzerine İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın TEKNOFEST ile ilgili bir paylaşım yapması, vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Eleştiriler sosyal medyada hızla yayıldı, birçok vatandaş Yerlikaya'yı görevini yeterince yerine getirmemekle suçladı.

Bu tepkilere Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel de katıldı ve sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımda Ali Yerlikaya'yı istifaya davet etti.

Deniz Yücel paylaşımında şu sözlere yer verdi;

''Kadınların evde, işte, sokakta, yurtta can güvenliğini sağlayamayan, bu ülkeyi kadınlara yaşarken zindan edenler, İstanbul Sözleşmesi'nden bir gecede çıkanlar, 6284 sayılı Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu uygulamayanlardır.

Kadın cinayetlerinde ve kadına karşı şiddetteki artış tesadüf değildir. Politik bir tercihin, bir siyaset anlayışının tezahürüdür.

AKP, 22 yılın sonunda cezasızlık politikaları ve "iyi hal" indirimleri ile bu ülkeyi kadınlar için yaşanamaz hale getirmiştir. Kadını aşağılayan, onu hor gören zihniyetinizde boğulacaksınız!

İstanbul’da 2 kadın vahşice katledilirken “Teknofest” paylaşımı yapan İçişleri Bakanı
Ali Yerlikaya'yı derhal istifaya davet ediyorum.

Caniler sokakta kadınlara tacizde bulunurken, onları vahşice katlederken halkın gündemiyle hiçbir ilgisi olmayan bir İçişleri Bakanı 21.Yüzyıl Türkiyesi'nin yüz karasıdır.''

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir