MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de 2.Menderes zirvesi: Neler konuşuldu?
Politika
14 Temmuz 2022 Perşembe 13:13

CHP'de 2.Menderes zirvesi: Neler konuşuldu?

Menderes Belediyesi Meclisi’nde 18 Temmuz Pazartesi günü yapılacak seçim öncesi CHP İl Başkanı Yücel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ilçede partili meclis üyeleriyle önemli bir toplantı daha gerçekleştirdi. Geride kalan Cuma günü yapılan ilk zirvede süreç hakkında bilgilendirme ve önemli uyarılar yapılan meclis üyeleriyle bu kez adaylık konusu masaya yatırıldı.

GERÇEKİZMİR – Menderes’te yürütülen soruşturma kapsamında Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın İçişleri Bakanlığı’nın aldığı kararla görevden uzaklaştırılmasının ardından gözler yapılacak başkanvekili seçimine çevrilirken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) cephesinde önemli gelişmeler yaşanıyor. 

Menderes Belediyesi Meclisi’nde 18 Temmuz Pazartesi günü yapılacak seçim öncesi CHP İl Başkanı Deniz Yücel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ilçede partili meclis üyeleriyle önemli bir toplantı daha gerçekleştirdi. 

Kayalar’ın görevden uzaklaştırma kararının ardından geride kalan Cuma günü CHP İl Örgütü’nün ilçeye yaptığı tam kadro çıkarma ve basın açıklaması sonrası parti meclis grubuyla bir araya gelen ve süreç hakkında bilgilendirmede bulunarak önemli uyarılar yapan CHP İl Başkanı Yücel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer bu kez yapılan toplantıda adaylık konusunu masaya yatırdı. 

Menderes’te sabah saatlerinde başlayan ve öğlene doğru sona eren toplantıda meclis üyeleriyle yapılan görüşmede aday olup olmadıklarının yanı sıra kimi aday olarak görmek istedikleri nedenleriyle birlikte soruldu. 

Öte yandan pazartesi günü yapılacak seçim öncesi CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un da ilçeye gelerek parti grubuyla görüşeceği ve adaylık konusunu masaya yatıracağı öğrenildi. 

MASADA 3 İSİM 
Hafta başında yapılacak seçim öncesi CHP cephesinde kulisler de oldukça hareketli… Başkan Kayalar’ın sandığa Erkan Özkan ile gidilmesini istediği öğrenilirken, CHP İlçe Başkanı Ahmet İşler'in ise Mustafa Akın’ı desteklediği bildirildi. CHP’de başkanvekilliği için aday olduğu ifade edilen bir diğer isim ise aynı zamanda Büyükşehir Meclis Üyesi olan Fatma Ekincioğlu… 

Menderes Belediye Meclisi 18 Temmuz Pazartesi günü saat 14.00’te Meclis Başkanvekili Gürsel Rüzgar idaresinde seçim gündemiyle toplanacak. Oturumda yapılacak gizli oylama sonunda başkanvekili seçilecek. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir