MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de 2 başkan aday olmama kararı aldı, rotayı yerel seçime kırdı!
Politika
8 Ağustos 2023 Salı 09:33

CHP'de 2 başkan aday olmama kararı aldı, rotayı yerel seçime kırdı!

CHP’de kongre maratonu devam ederken, kararları merakla beklenen Menemen ve Bergama ilçe başkanları Gerçekizmir aracılığıyla kongrede aday olmayacaklarını duyurdu. Her iki başkan rotayı yerel seçimlere kırdı. Bergama’da aday belli oldu, Menemen’de aday fotoğrafı netleşmedi. Öte yandan CHP MYK’sı Karabağlar ilçe kongresinin tarihini 27 Ağustos olarak değiştirdi.

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü’nde ilçe kongre mesaisi tam gaz devam ederken, Bergama ve Menemen cephesinde önemli bir gelişme yaşandı.

2 BAŞKANIN DA ROTASI YEREL SEÇİMLER

Bergama’da İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz ve Menemen’de İlçe Başkanı Ömer Güney’in isimleri yerel seçimlerde adaylık için geçiyordu. Her iki başkanın kongrede aday olup olmayacağı merak konusuydu.

CHP Bergama’da 27 Ağustos’ta kurulacak sandık öncesi ilçe başkanlığı görevini 7 yıldır sürdüren Mehmet Ecevit Cambaz’ın kararını netleştirdi.

Başkan Canbaz ilçe kongresinde aday olmama kararı aldı. Gerçekizmir’e konuşan Canbaz’ın “kongrede aday değilim” dedi.

Canbaz’ın rotasını yerel seçimlerde belediye başkan adaylığına kırması beklenirken, CHP Bergama’da kongre öncesi aday da belli oldu.

CHP Bergama İlçe Sekreteri İsmail Durmaz ilçe başkanı adaylığını açıkladı. Durmaz’ın 27 Ağustos’ta yapılacak kongrede sandığa tek aday olarak gitmesi bekleniyor.

Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney de Gerçekizmir aracılığıyla kongrede aday olmayacağını duyurdu. Güney rotasını yerel seçimlere kırarken, belediye başkan aday adayı olacak.

İlçede Güney’in aday olmama kararı sonrası aday fotoğrafı netleşmedi. 2-3 gün içerisinden koltuğa talip isimlerin adaylıklarını açıklaması bekleniyor.

Menemen’de kongre 20 Ağustos’ta yapılacak.

KARABAĞLAR KONGRESİNİN TARİHİ YİNE DEĞİŞTİ

Öte yandan CHP MYK’sı itirazları değerlendirdi ve Karabağlar ilçe kongresinin tarihini yeniden değiştirdi. İl yönetim kurulu tarafından oy çokluğuyla öne ve hafta içine alınan tarih yönetim içinde tartışma yaratmıştı. MYK, ilçe başkanlığının ilk aldığı tarihi, 27 Ağustos’u kongre tarihi olarak  yeniden belirledi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Gerçekler
 8 Ağustos 2023 Salı 09:59
Keşke eski başkanlar ve yönetimleri hepsi çekilse tüm yerlerde çünkü başarısizlar ve partiyi böldüler yerlerine yeni kişiler gelmeli
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir