MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de Aslanoğlu'ndan 'Küsme lüksümüz yok', Soyer'den 'Enseyi karartmayın' mesajı!
Politika
26 Haziran 2023 Pazartesi 14:37

CHP'de Aslanoğlu'ndan 'Küsme lüksümüz yok', Soyer'den 'Enseyi karartmayın' mesajı!

CHP İzmir’in bayramlaşma töreninde konuşan İl Başkanı Aslanoğlu delege seçimleri ve değişim mesajları verirken partisine yönelik olarak da "Tartışmaların yeri kurultay ve kongrelerdir" diye konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer örgüte "Enseyi karartmayın" diye seslenirken, Genel Başkan Yardımcısı Çelik de kurultaya gidilen süreçte partisine ‘dayanışma’ açıklamaları yaptı.
Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü partilerinin il binasında Kurban Bayramı arefesinde bayramlaşma töreni gerçekleştirdi. 

Törene ev sahibi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, İzmir milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı. 

"BU SEFER KÜSME LÜKSÜMÜZ YOK"
CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu sözlerine yaklaşan delege seçimleri ile ilgili konuşarak başladı. 

CHP İl Başkanı Aslanoğlu, "Küslerin barıştığı, gerçek dayanışmanın hatırlandığı bir bayramda daha buluşmanın sevincini yaşıyoruz. Bugün burada değerli dostlarımız ve üyelerimiz ile birlikte hem bayramlaşacak hem de dostluklarımızı pekiştireceğiz. Delege seçimleri başlamadan hepimizin aynı amaca hizmet eden yoldaşlar olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Öyle küseriz de barışırız da demeyeceğim bu sefer. Bu sefer birbirimize küsme lüksümüz yok. Bu sefer tek bir arkadaşımızı kırma lüksümüz yok. Bu sefer 1 kişi bile eksilmeye tahammülümüz yok. İktidarda olmalarına tahammül edemediklerimizi düşünüp Bu sefer birbirimize daha fazla tahammül edeceğiz. Yaşadığımız son seçimlerden sonra en çok ihtiyacımız olan şeyde budur. Dostluklarımızı güçlendirmek, vereceğimiz yeni mücadeleler için bir birimize sıkı sıkıya sarılmak ve yeni mücadeleler öncesinde güç toplamak" diye konuştu. 

"TARTIŞMALARIN YERİ KURULTAY VE KONGRELER!"
Aslanoğlu sözlerine, geçtiğimiz genel seçimler ile konuşarak devam etti: Yaşadığımız seçimler sonrasında vatandaşların bizlerden açıklama beklemesi normaldir. vatandaşlarımızın en tabi hakkıdır ve biz de bu hakka en çok saygı duyan partiyiz. Seçim sonuçları üzerine her soruya cevap verdik. Değerlendirme toplantılarımızla kendi öz eleştirimizi yaptık. Tüm bunları da kamuoyu ile şeffaf bir biçimde paylaştık. Vatandaşımızın bu hakkına saygı duyacağız ama partimizin üyesi olanların, geçmişte belli makamlarda bulunmuş olanların, yapılan seçim çalışmalarına katılıp destek vermesi gerekenlerin; Seçim sonrasında partimizi, Sayın Genel Başkanımızı, ilçe ve belediye başkanlarımızı , mevcut milletvekillerimizi, kamuoyu önünde ve basında tartışılır hale getirmesi, suçlaması ve değişim talebine sığınarak, hesaplaşmaya varan ağır sözler söylemesi kabul edilemez. CHP’nin her üyesi, tüm bu tartışmaların yerini bilir. CHP’nin her üyesi bu tartışmaların yerinin ilçe, il kongreleri ve kurultay olduğunu bilir... 

DEĞİŞİM ŞART!
Aslanoğlu, değişim ve yenilenme tartışmalarına ilişkin olarak, "Parti yenilenmelidir evet. Değişim şarttır evet. Partimizde değişimin önünü açmak, yaklaşan yerel seçimler öncesinde kadroların yenilenmesini ve güçlenmesini sağlamak için kongreler süreci başlatılmıştır. Şimdi partili olduğunu söyleyen her CHP’linin yapması gereken, bu kongrelere hazırlanmak, önce mahalle delege seçimlerinde sandığa gitmektir. Bu seçimlere katılım ne kadar yüksek olursa parti içi demokrasiyi ve değişimi o kadar güçlü sağlamış oluruz.Bu seçimlerde her üyemizin hakkını koruyacağız. Tüm seçim sürecinin şeffaf ve tüzüğümüze uygun yürütülmesinin teminatı olacağımıza söz veriyorum. Bu seçimlerin kardeşçe geçmesi için elimden gelenin fazlasını yapmaya söz veriyorum" ifadelerini kullandı. 
 
Aslanoğlu konuşmasının bu bölümünde kaybedilen genel seçimler, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve ekonomik krize dair konuştu, ‘’Bizler ne kazanılan seçimlerden sonra zafer sarhoşluğuna düşme ne de kaybedilen seçimlerden sonra karalar bağlama lüksüne sahip değiliz. Son ekonomik hamlelerden sonra bir kez daha gördük ki vatandaşa AKP iktidarı tarafından reva görülen yoksulluk ağırlaşarak sürecek. Ülkede yaşanan ekonomik bunalım, beşikteki bebekten, emekliliğini yaşayan vatandaşımıza kadar herkesi çok daha ağır bir biçimde etkileyecek. Vatandaşımız, seçim öncesinde kendisini yalanla, montajla kandıranlar tarafından yalnız bırakılacak. Bizse, örgütümüzle ve belediyelerimizle, bize oy verip vermediğine bakmaksızın, yine vatandaşımızın zor gününde yanında olacağız. Türkiye’nin milyonlarca hanesinde, borçlar, işsizlik ve çaresizlik yüzünden bayram kutlamak imkansız. Bizim CHP olarak bu dertleri paylaşma, vatandaşımıza gerçekleri anlatma ve tüm bu dertlerden memleketi kurtarma gibi bir sorumluluğumuz var. Bizim gerçek meselemiz vatandaşın derdini çözmektir’’ dedi. 

'DEĞİŞİM GENEL BAŞKAN’IN ÖNCÜLÜĞÜNDE OLACAK’ MESAJI!
Aslanoğlu konuşmasının son bölümünde, ‘’Bu aralar yeniden popüler hale gelen CHP’yi eleştirmek ve CHP hakkında ahkam kesmek akımına bizler kapılamayız. Cumhuriyet Halk Partisi 100 yıllık bir çınardır. Şimdi herkesin karar vermesi gereken şudur; Bu çınarda yeni bir filiz mi yeşerteceğiz, yoksa var olan dalları da kurutacak mıyız? Tavrıyla, emeğiyle, partililik duruşuyla, vefasıyla, yeni filizler yeşertmek isteyenlerle yol arkadaşlığı yapmaya devam edeceğiz. Sayın Genel Başkanımızın öncülüğünde, bu partide fikirsel ve eylemsel değişimi bizler başlatacağız. Bizler değiştireceğiz. gençlerimiz değiştirecek  kadınlarımız değiştirecek . AKP iktidarının israfına, iş bilmezliğine, yalanlarına ve baskılarına başkaldıracağız hep birlikte. Meselenin partide değil ülke de iktidar olduğunu unutmayacağız. Kurban bayramında bırakın kurbanlık almayı, vatandaşlarımızın evlerine bir kilo kıyma almasını bile imkansız hale getiren iktidara karşı geleceğiz. Türkiye’ye ve CHP’ye sahip çıkmaya devam edeceğiz. Çocukların gelecek kaygısı olmadan, Anne Babaların iş, aş korkusu yaşamadan, gençlerimizin ülkeden gitme planları yapmadan yaşayabilecekleri bir ülke için buradayız.  bayramlar sadece adlarıyla değil, ruhuyla, coşkusuyla ve neşesiyle de yaşanan günler olsun diye, buradayız. Tüm İzmirli hemşerilerimizin ve halkımızın, Kurban bayramını kutluyor, herkese sevdikleriyle geçirecekleri huzurlu bir bayram diliyorum" diye konuştu. 

SOYER: KİMSE ENSEYİ KARARTMASIN!
Bayramlaşma merasiminde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, ‘’İzmir bildiğimiz gibi kurtuluşun ve kuruluşun şehridir. 3,5 yıl işgal başladığında ilk kurşunu sıkan memlekettir. Kurttuluşun bayrağının dikildiği şehirdir. Kimse enseyi karartmasın. Bu uygarlık mücadelesi devam edecek. Biz İzmir olarak sorumluluğun bilinci ile hareket etmeye devam edeceğiz. Bu bayramda aileleriniz ile sağlık içinde huzur içinde bir bayram geçirmenizi diliyorum. Bayram ertesinde kaldığımız yerden uygarlık mücadelesini sürdürmeye devam edeceğiz’’ dedi. 

ÇELİK: KAPTANIN GEMİYİ LİMANA YANAŞTIRMA SÜRECİNİN BAŞLANGICI
Törende konuşan Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, ‘’CHP Genel Başkan Yardımcısı olarak İzmir örgütümüzün ilk defa karşısına çıkışım oluyor. CHP fırsat eşitliğinin olduğu en alt üyenin çocuğundan başlayarak her aşamasında görevler alabileceğiniz ve seçimle gelebileceğiniz bir süreci inşa eden bir parti. Kuruluşun ve kurtuluşun partisi olarak yeni bir seçim dönemine giriyoruz. Bu dönemi kaptanın gemiyi limana ulaştırması için çaba sarf ettiği dönemim başlangıcı olarak kabul etmek gerekiyor. Kongreler ve kurultaylar sürecini dayanışma içinde geçireceğiz. Ben ilk defa genel başkan yardımcısı olarak bayramınızı kutluyorum. Bayramlar her seferinde ifade ettiğim gibi kırgınlıklarımızın ortadan kaldırıldığı bir dönem başlangıcı olur. Bizim de bu bayramda herkesin tek tek elini sıkarak ve süreçlerimizi onlara izah ederek geçirilmesini istediğimiz bir dönem. Bu dönem partili yol arkadaşlarımız ile kucaklaşacağımız bir dönem olsun’’ diye konuştu. 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir