MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de 'Ataşehir' krizi tırmanıyor: Önce yargıya sonra disipline!
Politika
26 Eylül 2017 Salı 16:43

CHP'de 'Ataşehir' krizi tırmanıyor: Önce yargıya sonra disipline!

CHP Çiğli’de Ataşehir krizi sürüyor. Seçimi ‘şaibe’ iddiasıyla iptal eden ilçe yönetiminin, olayın aydınlatılması için kazanan listede yer alan 56 delege adına seçimi yargıya taşıyan iki meclis üyesi ve iki partiliyi disipline sevk ettikleri öğrenildi.

GERÇEKİZMİR - CHP Çiğli’de Ataşehir krizi iyice tırmanıyor.

İlçe yönetiminin desteklediği mavi listenin 4 oyla kaybettiği Ataşehir Mahallesi'ndeki seçimde ölen bir üyeye oy kullandırıldığı ve oy kullanmış görünen iki üyenin sandığa hiç gelmediği iddiasıyla mahalledeki seçimin yönetim tarafından iptal hamlesi ortalığı karıştırdı.

CHP İzmir’de bir ilk yaşandı ve Ataşehir’de kazanan beyaz listede yer alan 56 delege bir araya gelerek parti kamuoyuna açıklama yaptı. Delegeler adına da meclis üyeleri Süleyman Karadağ, Mustafa Avdan ile partililer Ehsan Çam ve Ercan Ulusoy Karşıyaka Adalet Sarayı'na giderek şaibenin ortadan kalkması adına suç duyurusunda bulundu.

Bu gelişmenin ardından ilçe yönetimi flaş bir karara imza attı.

İptal edilen seçimi 56 delegenin temsilcisi olarak yargıya taşıyan belediye meclis üyeleri Mustafa Avdan, Süleyman Karadağ ile partililer Erdal Ulusoy ve Ehsan Çam ilçe yönetimi tarafından disipline sevk edildi.

İlçe yönetiminin 4 CHP'liyi partiyi kamuoyunda küçük düşürdükleri iddiasıyla kesin ihraç talebiyle disipline sevk etme kararı aldığı öğrenildi.

EKİMDE SANDIK KURULACAK
Öte yandan mavi-beyaz listenin rekabetinin yaşandığı Çiğli’de delege seçimlerine geçtiğimiz hafta ara verilmişti. İlçe yönetimi Çağdaş, İzkent, Güzeltepe, Ahmet Efendi, Mustafa Kemal, Maltepe, Sasalı, Kaklıç, Ahmet Taner Kışlalı ve Evka-5 mahallelerinde seçimi 8 Ekim'de yapma kararı aldı. Uğur Mumcu ve Egekent mahallelerinde ise seçim tarihi netleşmedi.

ATAŞEHİR’DE NE YAŞANDI?
İlçe yönetiminin, desteklediği mavi listenin kaybettiği Ataşehir’de seçimi iptal kararı aldığı yönünde çıkan haberler ortalığı karıştırdı.

Yönetimin, 4 oyla kaybettiği Ataşehir’de ölen bir üyeye oy kullandırıldığı ve oy kullanmış görünen iki üyenin sandığa hiç gelmediği gerekçesiyle iddiasıyla mahalledeki seçimi iptal ettiği iddiası kriz yarattı.

Partililerin büyük kısmı ilçe yönetimini hedef aldı, Genel Merkez telefon yağmuruna tutuldu

Sandıkta gözlemci olarak yer alan meclis üyesi Süleyman Karadağ da sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda İl Sekreteri Av. Birgül Değirmenci ve İlçe Yöneticisi Binali Öztürk’ün kontrolünde yapılan seçimde herhangi bir şaibe olmadığını ifade etti. Ortada bir sahtecilik varsa bunun için yargı yoluyla mücadele edeceğini duyurdu.

İl yönetim kurulu toplantısı öncesi Ataşehir’le ilgili dosyanın gelip gelmeyeceği merak konusu.

CHP İzmir’de bir ilk yaşandı ve Ataşehir’de kazanan beyaz listede yer alan 56 delege bir araya gelerek parti kamuoyuna açıklamada bulundu. Açıklama, delegelerin sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

Delegeler adına Süleyman Karadağ, Mustafa Avdan ve Ercan Ulusoy Karşıyaka Adalet Sarayı'na giderek şaibenin ortadan kalkması adına suç duyurusunda bulundu. Şikayet dilekçesindeki şüpheli bölümünde yazan 'faili meçhul' ifadesi dikkat çekti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir