MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP’de ‘Ataşehir’ krizi
Politika
22 Eylül 2017 Cuma 15:35

CHP’de ‘Ataşehir’ krizi

CHP Çiğli’de Ataşehir krizi yaşanıyor. İlçe yönetiminin, desteklediği mavi listenin kaybettiği Ataşehir’de iptal kararı alması sonrası sandıkta gözlemci olarak yer alan meclis üyesi Avukat Süleyman Karadağ sosyal medya hesabından sert bir açıklamada bulundu.

GERÇEKİZMİR - CHP Çiğli’de delege seçimlerine yönelik tansiyon bir türlü düşmüyor.

Belediye ve ilçe yönetimi destekli mavi listeler ile muhaliflerin desteklediği beyaz listeler arasındaki rekabette kritik ilçelerde beyaz liste ipi göğüslemişti.

İlçe siyasetinin önemli isimlerinin toplandığı Ataşehir Mahallesi’yle ilgili ilçe yönetimi flaş bir karar aldı. Yönetim, 4 oyla kaybettiği Ataşehir’de ölen bir üyeye oy kullandırıldığı ve oy kullanmış görünen iki üyenin sandığa hiç gelmediği gerekçesiyle iddiasıyla mahalledeki seçimi iptal etti.

KARADAĞ SOSYAL MEDYADA SERT AÇIKLAMA
Haber bazı internet sitelerinde ‘skandal’ olarak verilirken mahalledeki seçimde gözlemci olarak yer alan Çiğli Belediye Meclis Üyesi Süleyman Karadağ, sosyal medyadan sert bir açıklamada bulundu.

Karadağ, İl Sekreteri Av. Birgül Değirmenci ve İlçe Yöneticisi Binali Öztürk’ün kontrolünde yapılan seçimde herhangi bir şaibe olmadığını ifade etti. Ortada bir sahtecilik varsa bunun için yargı yoluyla mücadele edeceğini duyurdu.

Karadağ’ın açıklaması şu şekilde;
“Bugün basında çıkan haberlerden; Ataşehir mahallesinde yapılan delege seçimlerinin "ölü bir üyeye oy kullandırıldığı" gerekçesiyle iptal edildiğini öğrendim ve bu açıklamayı yapma gereği hissettim.

1- Seçimin başından itibaren İl Sekreteri Av. Birgül Değirmenci ve İlçe Yöneticisi Binali Öztürk sandığın başındaydı.

2- Oy kullanmaya gelen tüm üyelerin kimliklerini mavi listeden delege adayı olan Ahmet Fuat Gürkaynak ile birlikte topladık ve isimleri ile tc kimlik numaralarını kontrol ederek oy kullandırdık.

3- Sayıma geçildiğinde İl Sekreteri Birgül Değirmenci, İl Yöneticisi Niyazi Arslan, Şirin Akgül, İlçe Yöneticileri Binali Öztürk de hazır bulundu. Yapılan sayımda hazirun listesinde 585 imza, sandıkta da 585 zarf olduğunu tespit ettik ve geçerli oyları da saydıktan sonra İl Sekreteri'nin el yazısı ile düzenlediği ekli tutanağı hep birlikte imzaladık. Hazirun listesi ve kullanılan tüm oyları Binali Öztürk'e tutanak ile teslim ettik.

4- Seçim bitene kadar oy kullanan ve imza atan 585 kişinin arasında ölü bir üyenin yerine imza atan ya da gelmeyen üye adına imza atan hiç kimse olmadı. Bundan adım kadar eminim.

5- Bu ağır itham karşısında İl Sekreteri, İl yöneticileri, İlçe Yöneticisi ve orada hazır bulunan diğer arkadaşlar olarak yapılan bu sahteciliği açığa çıkarmak boynumuzun borcudur. Hepsini Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmaya davet ediyorum. Hep birlikte bu sahteciliği yapanları ortaya çıkaralım. Eğer bu çağrıma olumlu yanıt vermezlerse ben tek başıma bu işin takipçisi olacağım. O imzaların atıldığı hazirun listesinin ortaya çıkması ve olayın Cumhuriyet Savcılığı'na intikal etmesi halinde bu sahteciliği yapanları ispat edeceğim!”
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir